آمي تريپتيلين براي درمان بيماري افسردگي بخصوص وقتي كه تسكين رواني مورد نياز باشد و نيز شب ادراري كودكان تجويز ميشود.
خشكي دهان، خوابآلودگي، تاري ديد،تهوع، اشكال در ادرار كردن، عوارض قلبي – عروقي، واكنش هاي ازدياد حساسيت، اختلالات رفتاري، اختلالات حركتي، تداخل در فعاليت جنسي، تغييرات قند خون ،افزايش اشتها و وزن و عوارض اندوکربن مثل ژنيکوماستي ،اختلالات خوني و هيپوناترمي از عوارض جانبي اين دارو هستند.
آمی تریپتلین بصورت قرص یا شربت در داروخانه ها در دسترس می باشد و بصورت روزانه مصرف می شود.به خاطر اثر خواب آلودگی که این دارو در بدن ایجاد می کند توصیه می شود که آن را ۱ یا ۲ ساعت قبل از خواب مصرف نمایید.دوز مناسب برای این دارو ۵-۵۰ میلی گرم در روز می باشد ولی این دوز ممکن است با نظر پزشک معالج کمتر یا بیشتر شود،ولی بطور معمول این دارو با یک دوز پایین (۵ تا ۱۰ میلی گرم) شروع و به تدریج افزایش میابد.درصورتی که می خواهید مصرف دارو را قطع کنید این کار تحت نظر پزشک انجام شود،پزشک شما در طول چند هفته به آرامی دوز داروی شما را کاهش داده تا مانع اختلال در خواب شما شود.
1. از قطع ناگهاني مصرف دارو بايد پرهيزشود. در صورت نياز ، كاهش مقدار مصرف بايد تدريجي و در طول يك دوره حداقل 4 هفتهاي انجام شود. 2. در هفتههاي اول درمان به دليل افزايش تمايل به خودكشي بايد بيمار را تحت نظر قرار داد. 3. بيش از يك داروي ضد افسردگي در يك زمان نبايد تجويز شود. 4. براي شروع اثرات درماني اين دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است. 5. مصرف دارو توسط سالمندان بايد به حداقل مقدار شروع شود. زيرا به عوارض جانبي اين دارو حساسترند. 6. به علت نيمه عمر طولاني دارو ، تجويز يكباره مقاديرآن در موقع خواب ،كفايت مي كند. 7. به بيمار بايد ياد آوري شود كه در صورت بروز علائم آنتي موسكاريني به درمان ادامه دهد، چون به اين اثرات تا حدي تحمل حاصل ميشود. 8. در صورت وجود سابقه مصرف مهار كننده آنزيم MAO، بايد دو هفته بعد از قطع آن، مصرف آميتريپتيلين را آغاز كند. 9. در صورت ضرورت مصرف داروي مهاركننده MAO بايد حداقل يك هفته بين قطع اين دارو و شروع داروي جديد فاصله زماني ايجاد شود. 10. اين دارو با ايجاد خواب آلودگي، ممكن است بر اعمالي كه نياز به مهارت و هوشياري دارند، مانند رانندگي، تأثير بگذارد. 11. دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. از مصرف بيش از مقدار توصيه شده بايد خودداري گردد. 12. در صورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو،اگر رژيم درماني به صورت چند نوبت در روز ميباشد، به محض به يادآوردن آن نوبت بايد مصرف شود. مگر اينكه، زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد، در اين صورت مقدار مصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد. اگر رژيم درماني بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نبايد هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در اين موارد با پزشك مشورت گردد. 13. به دليل بروز منگي و سرگيجه هنگام برخاستن از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود. 14. با مصرف اين دارو، خشكي دهان ممكن است بروز نمايد. در صورت تداوم اين عارضه به مدت بيش از 2 هفته، بايد به پزشك مراجعه شود. 15. احتمال بروز حساسيت به نور با مصرف اين دارو وجود دارد. لذا ضروري است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود. 16. بيمار بايد 7-3 روز پس از قطع مصرف تحت نظر باشد.
بزرگسالان: در كنترل افسردگي از راه خوراكي ، ابتدا 25 ميليگرم 4-2 بار در روز ، مصرف ميشود و سپس به تدريج بر اساس نياز و تحمل بيمار مقدار مصرف افزايش مييابد. كودكان: به عنوان ضد افسردگي،در كودكان 12-6 سال mg/day30-10 يا mg/kg/day5-1 در دو مقدار منقسم و در نوجوانان ابتدا 10 ميليگرم هر سه بار در روز و 20 ميليگرم هنگام خواب مصرف ميشود. اين مقدار بر حسب نياز و تحمل بيمار تا حداكثر mg/day100 در مقادير منقسم يا بصورت مقدار واحد هنگام خواب تنظيم ميشود. در كودكان تا 6 سال ، به منظور كنترل شبادراري، mg/day10 بصورت مقدار واحد هنگام خواب و در كودكان بزرگتر از 6 سال، ابتدا mg/day10 بصورت مقدار واحد هنگام خواب مصرف ميشود و سپس مقدار مصرف بر حسب نياز و تحمل بيمار تا 25 ميليگرم افزايش مييابد.
Coated Tablet: 10mmg . 25mg Scored Coated Tablet : 100 mg Scored Film Coated Tablet:50mg