تاندنیت پاتلا یا التهاب تاندون کشکک در اثر آسیب به تاندون پاتلا که کاسه زانو را به استخوان شین یا درشت نی (تیبیا) وصل می کند، ایجاد می شود. تاندون پاتلا با عضلات جلوی ران همکاری می کند تا زانو توانایی صاف شدن و انجام حرکاتی چون پا زدن، دویدن و پریدن را داشته باشد.
تاندنیت پاتلا به زانوی جهندگان نیز معروف است چرا که در ورزشکارانی که زیاد حرکات پرشی انجام می دهند بیشتر دیده می شود، مثل بسکتبالیست ها و والیبالیست ها. با اینحال، حتی کسانی که در ورزشهای پرشی شرکت نمی کنند نیز ممکن است به این عارضه دچار شوند.
تاندنیت پاتلا به زانوی جهندگان نیز معروف است چرا که در ورزشکارانی که زیاد حرکات پرشی انجام می دهند بیشتر دیده می شود، مثل بسکتبالیست ها و والیبالیست ها. با اینحال، حتی کسانی که در ورزشهای پرشی شرکت نمی کنند نیز ممکن است به این عارضه دچار شوند.
درد اولین علامت تاندنیت پاتلا است که معمولا بین کاسه زانو و نقطه ای که تاندون به استخوان درشت نی متصل می شود، احساس می گردد.
درد زانو ممکن است:
درد زانو ممکن است:
- ابتدا فقط با شروع یک فعالیت فیزیکی یا پس از ورزش شدید احساس شود.
- به هنگام ورزش کردن تشدید شود.
- نهایتا با فعالیت های روزمره مثل بالا رفتن از پله ها یا بلند شدن از صندلی تداخل ایجاد کند.
تاندنیت پاتلا در اثر استفاده بیش از حد از زانو و بدلیل وارد شدن فشارهای تکراری به تاندون پاتلا (تاندون کشکک) ایجاد می گردد. این فشارها منجر به پارگی های کوچک در تاندون می گردد و بدن برای ترمیم آنها تلاش می کند. اما با زیاد شدن پارگی ها در تاندون، التهاب بروز می کند که همراه با درد است و باعث ضعیف شدن تاندون نیز می گردد. وقتی آسیب تاندون بیش از چند هفته طول بکشد، به آن تندینوپاتی می گویند.
روش های درمانی فیزیکی زیادی وجود دارد که به کاهش درد و التهاب کمک می کند. از جمله:
- ورزش های کششی
- ورزش های تقویتی
- نوار تاندون پاتلا: نواری که همانند زانوبند بسته شده و به تاندون پاتلا فشار وارد می کند و نیروی وارد بر تاندون را توزیع می کند و باعث کاهش درد می گردد.
- یونتوفروزیس: در این روش داروی کورتونی را روی پوست پخش می کنند و به کمک شارژ الکتریکی پایین دارو را از طریق پوست به بدن وارد می کنند.
اگر درمان های فوق موثر واقع نشود از تزریق کورتون به داخل پوشش اطراف تاندون یا روش های جراحی کمک می گیرند. جراحی بندرت برای درمان این بیماری بکار برده میشود. جراحی ممکن است بصورت خارج کردن بافت های آسیب دیده تاندون و یا ایجاد شکاف هایی در کنار تاندون برای کم کردن کشش روی آن باشد. با این حال تاثیر عمل جراحی همیشه بهتر از روش های غیر جراحی نیست.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
ورزش هایی جهت تسکین درد زانو۱۳۹۳/۰۱/۰۶
تقویت ماهیچه هایی که زانو را حمایت می کنند و حفظ انعطاف آنها بهترین روش برای پیشگیری از آسیب های بیشتر است. -
همه چیز درباره تعویض مفصل زانو۱۳۹۲/۰۱/۰۱
تعویض مفصل زانو به عنوان یکی از راه حل های نهایی در بیماری های زانو با تخریب مفصل پیشنهاد می شود.معمولا در این فاز در صورتی که عمل تعویض مفصل صورت نگیرد، علایمی نظیر درد و محدودیت حرکتی و مشکلات دیگر بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. -
عمل جراحی تعویض زانو، باید ها و نباید ها۱۳۹۱/۱۰/۰۱
در طول عمل جراحی، جراح غضروف و استخوان آسیب دیده را از مفصل زانو خارج کرده و آن را با یک مفصل مصنوعی جایگزین می کند. به این عمل آرتروپلاستی زانو نیز گفته می شود -
درمانی جدید برای آرتروز زانو۱۳۹۶/۰۱/۲۱
شرکت دارویی فلکسیون اخیرا اعلام کرده که سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست بررسی ثبت داروی جدید برای داروی تحقیقاتی زیلرتا(Zilretta) که نام تحقیقاتی آنFX006 است را پذیرفته است. -
مسیر درمان دردهای مزمن۱۳۹۲/۱۲/۱۹
دردی که برای مدت زمانی نزدیک به سه ماه یا بیشتر در بدن باقی بماند، درد مزمن نام دارد. دردهای ناشی از التهاب مفاصل، سر دردهای میگرنی، فیبرومیالژیا یا کمر درد همه جزو دردهای مزمن هستند
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.