پولیپ های رحم توده هایی چسبیده به دیواره داخلی رحم هستند که در داخل حفره رحم گسترش پیدا می کنند. رشد بیش از اندازه سلول های غشای پوششی رحم -آندومتر- منجر به تشکیل پولیپ رحم می شود که به نام پولیپ آندومتر هم شناخته می شوند. این پولیپ ها معمولا سرطانی نیستند، البته ممکن است بعضی از آن ها سرطانی باشند یا تبدیل به توده های سرطانی شوند.
پولیپ های رحم اندازه های متعددی دارند؛ از چند میلی متر –اندازه دانه کنجد- گرفته تا چند سانتی متر –به اندازه توپ گلف- یا بزرگتر. خود این توده ها به دیواره رحم می چسبند یا با ساقه ای کوچک به آن وصل می شوند.
ممکن است فرد یک یا چند پولیپ رحمی داشته باشد. معمولا این پولیپ ها درون رحم باقی می مانند، اما گاهی اوقات سٌر می خورند و وارد مجرای دهانه رحم به واژن می شوند. پولیپ رحم در زنان یائسه شایع تر است، البته جوان تر ها هم به آن دچار می شوند.
پولیپ های رحم اندازه های متعددی دارند؛ از چند میلی متر –اندازه دانه کنجد- گرفته تا چند سانتی متر –به اندازه توپ گلف- یا بزرگتر. خود این توده ها به دیواره رحم می چسبند یا با ساقه ای کوچک به آن وصل می شوند.
ممکن است فرد یک یا چند پولیپ رحمی داشته باشد. معمولا این پولیپ ها درون رحم باقی می مانند، اما گاهی اوقات سٌر می خورند و وارد مجرای دهانه رحم به واژن می شوند. پولیپ رحم در زنان یائسه شایع تر است، البته جوان تر ها هم به آن دچار می شوند.
علایم و نشانه های پولیپ رحم:
- خونریزی عادت ماهانه نامنظم- تعداد دفعات، تاریخ شروع، شدت و طول مدت خونریزی ماهانه متغیر باشد
- خونریزی بین دو عادت ماهانه
- خونریزی بسیار شدید ماهانه
- خونریزی واژینال بعد از یائسگی
- ناباروری
ممکن است این علایم در همه زنان دیده نشود یا بعضی ها خونریزی های سبک یا لکه بینی داشته باشند.
عوارض
از جمله عوارض ناشی از پولیپ رحم می توان به ناباروی اشاره کرد. اگر فردی مبتلا به پولیپ رحم و ناباروری باشد. ممکن است با برداشتن پولیپ بارداری حاصل شود، البته داده های تحقیق در این زمینه به نتیجه قطعی نرسیده اند.
عوامل هورمونی نقش مهمی دارند. پولیپ های رحمی حساس به استروژن هستند. یعنی به جریان استروژن پاسخ می دهند.
عوامل خطر ساز
عواملی که احتمال ابتلا به پولیپ رحم را بیشتر می کند به شرح زیر است:
- یائسگی یا دوره قبل از یائسگی
- فشار خون بالا
- چاقی
- مصرف تاموکسیفن، داروی سرطان پستان
اگر پزشک به پولیپ رحم مشکوک شود از روش های تشخیصی زیر استفاده می کند:
- سونوگرافی ترنس واژینال
- هیسترسکوپی
- نمونه برداری –بیوپسی- از آندومتر
- نظارت و انتظار: اگر پولیپ کوچک باشد و علامتی نداشته باشد ممکن است به خودی خود از بین برود. درمان پولیپ های کوچک ضروری نیست مگر اینکه خطر سرطان رحم بالا باشد.
- دارو: گاهی اوقات برخی از دارو های هورمونی مثل آگونیست هورمون آزاد کننده پروژستین و گنادوتروپین علایم پولیپ را کاهش می دهند، اما مصرف این دارو ها یک درمان کوتاه مدت محسوب می شود و با قطع آن ها علایم باز می گردند.
- خارج کردن پولیپ: می توان با عمل هیسترسکوپی پولیپ را خارج کرد. پولیپ خارج شده برای بررسی های بیشتر به آزمایشگاه فرستاده می شود.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
فیبروم رحم چیست؟ آشنایی با علائم و مسیر درمان۱۳۹۶/۰۶/۱۱
فیبروم رحم به توده های غیر سرطانی در بافت عضلانی رحم می گویند که از لحاظ اندازه و تعداد متفاوتند. درد پایین شکم یا کمر، تکرر ادرار، بزرگ شدن شکم و تغییر در ویژگی های عادت ماهانه از علائم فیبروم هاست. حدود 70 تا 80 درصد تمام زنان در سن 50 سالگی فیبروم دارند. -
علل لکه بینی بین دوره های عادت ماهانه۱۳۹۷/۰۷/۰۸
لکه بینی پس از پایان دوره عادت ماهانه اتفاقی است که بیشتر زن ها آن را تجربه کرده اند. درست زمانی که فکر می کنید دوره عادت ماهانه تمام شده و به روال عادی زندگی برگشته اید، ناگهان لکه هایی قرمز یا صورتی رنگ در لباس خود مشاهده می کنید. علل لکه بینی متفاوت است و معمولا جای نگرانی نیست؛ اما اگر به همراه لکه بینی درد زیر شکم، تب و خونریزی های سنگین تر مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. -
IVF خطر فشارخون بالا را در کودک افزایش می دهد۱۳۹۷/۰۶/۱۴
نتایج تحقیقی جدید نشان می دهد کودکانی که به روش «آی وی اف» –IVF- به دنیا می آیند شانس بالایی برای ابتلا به فشار خون بالا دارند. -
آزمایش های تشخیص بارداری۱۳۹۷/۰۴/۳۰
مثبت یا منفی بودن جواب آزمایش بارداری در زنان به معنای وجود داشتن یا نداشتن هورمون «HCG» در نمونه خون یا ادرار است.به دو روش می توانید از باردار بودن خود مطمئن شوید؛ آزمایش خون و آزمایش ادرار. درحالیکه آزمایش خون تنها در آزمایشگاه انجام می شود اما روش هایی هم برای آگاهی از بارداری در خانه و بدون مراجعه به مراکز درمانی وجود دارد. در این مقاله به متداول ترین سوالات درباره آزمایش بارداری پاسخ خواهیم داد. -
آزمایش اسپرم چیست و چگونه انجام می شود؟۱۳۹۸/۰۵/۳۰
کمتر کسی است که درباره اسپرموگرام یا آزمایش تجزیه منی چیزی نشنیده باشد. معمولا این آزمایش در 2 مورد انجام میشود؛ یکی برای تشخیص طبیعی یا غیرطبیعی بودن وضعیت باروری و دوم در همسرانی که برای فرزنددار شدن مشکل دارند.
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.