برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
سرطان بیضه، در سلول های بیضه که در درون کیسه بیضه (کیسه ای شل در زیر آلت تناسلی مرد) قرار گرفته اند اتفاق می افتد. بیضه مسوول تولید هورمون های مردانه و اسپرم است.
سرطان بیضه جزو سرطان هایی است که بسیار قابل درمان است حتی وقتی که فراتر از بیضه گسترش پیدا کرده است. گزینه درمان باتوجه به نوع سرطان و مرحله آن متفاوت است. معاینه شخصی بیضه ها به تشخیص زودهنگام هرنوع توده غیرعادی کمک می کند؛ درست زمانی که شانس درمان های موفقیت آمیز بالاست. 
  • وجود توده در هر یک از بیضه ها یا بزرگ شدن آنها
  • احساس سنگینی در کیسه بیضه
  • تجمع ناگهانی مایع در کیسه بیضه
  • درد یا ناراحتی در یکی از بیضه ها یا کیسه بیضه
  • بزرگ شدن یا حساسیت به درد در سینه ها
  • کمر درد
سرطان معمولا تنها یکی از بیضه ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
هنوز به درستی مشخص نیست چرا سلول های بیضه سرطانی می شوند. پزشکان می دانند که سرطان وقتی اتفاق می افتد که سلول های سالم بیضه دچار جهش ژنی شده و کنترل خود را برای تقسیم و رشد از دست می دهند. در اثر تجمع این سلول ها بر روی هم توده سرطانی شکل می گیرد.
تقریبا همه سرطان های بیضه در سلول های جنسی شروع می شوند؛ سلول هایی در بیضه که اسپرم نابالغ تولید می کنند. چه چیز باعث می شود سلول های جنسی غیرعادی و سرطانی شوند، هنوز مشخص نیست.

 

عوامل خطر

  • بیضه نزول نیافته (اختلال کریپتورکیدیسم): بیضه ها در ناحیه شکم در دوران جنینی تشکیل و توسعه می یابند و معمولا پیش از تولد به داخل کیسه بیضه فرو می روند. مردانی که بیضه هایشان هرگز نزول نیافته دارای بیشترین شانس ابتلا به سرطان بیضه هستند. شانس ابتلا به سرطان حتی پس از عمل جراحی جای دادن بیضه ها در محل خود، بالاست. البته همچنان بسیاری از مردان مبتلا به سرطان بیضه، بیضه نزول نیافته نداشته اند.
  • توسعه غیرعادی بیضه ها: برخی بیماری ها مثل سندرم کلاین فلتر، مانع از توسعه نرمال بیضه شده و شانس سرطان را نیز بالا می برند.
  • سابقه خانوادگی: اگر اعضای خانواده شما به سرطان بیضه مبتلا بوده اند شانس ابتلای شما نیزافزایش می یابد.
  • سرطان بیضه نوجوانان و مردان جوان را  بیشتر مبتلا می کند بخصوص افرادی که در سنین 15 تا 35 سال هستند. با اینحال، سرطان بیضه در هر سنی ممکن است بروز کند.
  • نژاد: سرطان بیضه در سفیدپوستان بیش از سیاه پوستان شایع است.
نوع درمان به نوع سرطان بستگی دارد. دو نوع سرطان بیضه وجود دارد؛ نوع سمینوما و نوع غیرسمینوما. در مراحل اولیه سرطان بیضه، جراحی ممکن است تنها درمان مورد نیاز باشد.
دو نوع عمل جراحی وجود دارد:
  1. جراحی خارج کردن بیضه (radical inguinal orchiectomy)
  2. جراحی خارج کردن غدد لنفاوی مجاور

رادیوتراپی

از این روش در درمان نوع سمینوما استفاده می شود. همچنین پس از جراحی خارج کردن بیضه نیز گاهی رادیوتراپی تجویز می گردد.
عوارض جانبی رادیوتراپی شامل خستگی، قرمزی و تحریک پوست ناحیه شکم و ران می باشد. رادیوتراپی ممکن است باعث ناباروری هم شود، به همین دلیل پیش از شروع درمان درباره گزینه های موجود با پزشک خود مشورت کنید.

 

شیمی درمانی

شیمی درمانی ممکن است تنها درمان شما باشد یا ممکن است پیش یا پس از جراحی خارج کردن غدد لنفاوی تجویز شود.
عوارض جانبی شیمی درمانی به داروهای مورد استفاده بستگی دارد. عوارض جانبی شایع شامل خستگی، تهوع، ریزش مو و افزایش خطر عفونت می باشد. داروهایی وجود دارد که عوارض جانبی سیمی درمانی را کاهش می دهند.
شیمی درمانی نیز ممکن است باعث ناباروری گردد که می تواند موقتی باشد. بهتر است پیش از شروع شیمی درمانی درمورد روش های حفظ اسپرم با پزشک خود مشورت کنید.
 

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.