برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
آلدوسترونیسم اولیه نوعی اختلال هورمونی است که منجر به فشار خون بالا می شود. غدد فوق کلیوی مسوول تولید تعدادی از هورمونهای ضروری بدن هستند که یکی از آنها آلدوسترون است که وظیفه آن ایجاد تعادل بین سدیم و پتاسیم در خون است.
در آلدوسترونیسم اولیه، غدد فوق کلیوی بیش از اندازه آلدوسترون تولید می کنند. در نتیجه بدن پتاسیم زیادی از دست می دهد و سدیم را نگه می دارد. افزایش سدیم در بدن نیز موجب حفظ آب در بدن، افزایش حجم و فشار خون می گردد.
تشخیص و درمان آلدوسترونیسم اولیه بسیار مهم است زیرا باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی می گردد. فشار خون بالا ناشی از آلدوسترونیسم اولیه ممکن است قابل درمان باشد.
گزینه های درمانی پیش روی مبتلایان شامل دارو درمانی، سبک زندگی سالم و جراحی است.

تصویر


 
  • فشار خون بالای متوسط تا شدید
  • فشار خون بالایی که به داروهای متعددی برای کنترل نیاز دارد (فشار خون مقاوم به درمان)
  • فشار خون بالا همراه با پتاسیم پایین (هیپوکالمی)
شایع ترین علل تولید بیش از اندازه آلدوسترونیسم شامل موراد زیر است:
  • رشد خوش خیم یکی از غدد فوق کلیوی (ترشح آلدسترون از آدنومای آدرنال) که به سندرم کان نیز معروف است
  • بیش فعالی هر دو غده فوق کلیوی (هیپرآلدوسترونیسم آیدیوپاتیک)
 
در موارد نادر، آلدوسترونیسم اولیه ممکن است به دلایل زیر باشد:
  • رش بدخیم لایه بیرونی غده آدرنال (سرطان قشر آدرنال)
  • نوع نادری از آلدوسترونیسم اولیه، آلدوسترونیسم درمان پذیر گلوکوکورتیکوئید نامیده می شود که ارثی بوده و باعث فشار خون بالا در کودکان و جوانان می گردد
درمان آلدوسترونیسم اولیه به عامل زمینه ای بیماری بستگی دارد، اما هدف اصلی درمان نرمال یا طبیعی کردن تاثیر غلظت بالای آلدسترون و پیشگیری از عوارض بالقوه ای چون فشار خون بالا و پتاسیم پایین است.

درمان تومور غده آدرنال

  • خارج کردن غده با جراحی: خارج کردن غده آدرنال دارای تومور (آدرنالکتومی) معمولا به این جهت توصیه می شود که موقتا فشار خون بالا و کمبود پتاسیم را درمان و سطوح آلدسترون را به حد نرمال قبلی می رساند. فشار خون معمولا پس از آدرنالستومی یک طرفه به تدریج کاهش می یابد. پزشک پس از جراحی به دقت بیمار را زیر نظر دارد و داروهای فشار خونش را با وسواس تنظیم یا محدود می کند.
عوارض معمول جراحی های شکمی مثل خونریزی و عفونت ممکن است دیده شود. با اینحال پس از جراحی آدرنالستومی یک طرفه جایگزینی هورمون آدرنال نیاز نیست چون بقیه غدد آدرنال قادرند مقدار کافی از همه هورمون ها را تولید کنند.
  • داروهای مسدود کننده آلدسترون: اگر مایل به جراحی نباشید داروهای مسدود کننده آلدسترون و تغییر سبک زندگی از گزینه های درمان است. اما با قطع دارو فشار خون بالا و کمبود پتاسیم برمی گردد.

درمان بیش فعالی هر دو غده آدرنال

ترکیبی از داروها و اصلاح سبک زندگی به طور موثری آلدسترونیسم اولیه را که به دلیل بیش فعالی هردو غده آدرنال (هایپرپلازی آدرنال دوطرفه) ایجاد شده درمان می کند.
 

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو

    • فواید استفاده از سونا برای قلب۱۳۹۶/۱۱/۰۳

      تحقیقی جدید نشان می دهد استفاده از «سونا» علاوه بر ایجاد حس آرامش برای «سلامت قلب» هم مفید است.
    • رابطه زمان و تعداد وعده های غذایی با بیماری های قلبی عروقی۱۳۹۶/۰۳/۳۰

      زمان مصرف غذا روی ساعت بیولوزیک بدن تاثیر گذاشته و سلامت را تحت الشعاع قرار می دهد. صبحانه مهمترین وعده غذایی است که نباید حذف شود.
    • قلب سالم تر با مصرف غذاهای پتاسیم دار۱۳۹۶/۰۷/۲۴

      مطالعه ای جدید نشان می دهد مصرف بیشتر سبزیجات و میوه‌های حاوی پتاسیم می تواند میزان ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
    • تخریب کانون‌های نـابجای قلبی۱۳۹۴/۰۶/۲۱

      تخریب قلبی روشی است که به تصحیح مشکلات ریتمی قلبی (آریتمی) کمک می‌کند. تخریب معمولا با استفاده از لوله‌های بلند و انعطاف‌پذیر (کاتترها) انجام می‌شود که از راه سیاهرگی در کشاله ران شما به سمت قلب فرستاده می‌شود تا مشکلات ساختاری قلبتان را که باعث ایجاد آریتمی شده، تصحیح کند.
    • سرگیجه دائمی شاید علامت پارکینسون باشد۱۳۹۴/۰۷/۱۵

      مطالعات و بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که علائم سرگیجه، ضعف و احساس سبکی‌سر پس از خواب، می‌تواند از نشانه‌های خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی مانند پارکینسون یا زوال عقل باشد که خطر مرگ را در این گونه افراد افزایش می‌دهد.

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.