برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

آرامش معنوی در آزمون کرونا

آرامش معنوی در آزمون کرونا هر رویداد به همان اندازه ای که تهدید است، فرصت‌های زیادی را هم با خود همراه دارد. اکنون که در میانه کارزار شکست کرونا هستیم، بیش از هر چیز دیگری، نیازمند حفظ آرامش خود برای یک عبور موفقیم. چند پیشنهاد ساده و کاربردی برای آرامش بیشترتان پیشنهاد می شود.

هر رویداد به همان اندازه ای که تهدید است، فرصت‌های زیادی را هم با خود همراه دارد. روزهای کرونایی، لحظه‌هایی هستند که ممکن است پس از چندی به خاطراتی ماندگار برای ما تبدیل شوند ولی اکنون که در میانه کارزار شکست کرونا هستیم، بیش از هر چیز دیگری، نیازمند حفظ آرامش خود برای یک عبور موفقیم. از این رو، چند پیشنهاد ارائه می‌شود.

1- باورهای خود را بازخوانی کنیم. پس از آنکه خداوند بودن هر یک از ما را اراده کرد، آمدیم و برای رفتن ما نیز زمان از پیش نوشته شده‌ای تعریف شده است. قرآن کریم تصریح دارد برای هر یک از ما ساعت، دقیقه و ثانیه رفتن به دنیایی بزرگ‌تر تعیین شده و هر گاه وقت آن برسد، انتقال صورت خواهد گرفت. نه کسی توان جلو انداختن آن را دارد و نه کسی یارای تاخیر انداختنش را. پس خود را به خداوند بسپاریم.

2- قرار نیست خداوند معجزه کند. بر اساس باورهای دینی، خداوند هر کاری را از مسیر خودش به نتیجه می‌رساند. بر این اساس، رعایت تمام نکات بهداشتی برای مراقبت از خود، وظیفه دینی هم هست و هر نوع آسیب به خود از روی سهل‌انگاری، ممنوع شمرده شده است.

3- دعا را با عمل همراه کنیم. آموزه‌های دینی تصریح دارد دعاکننده‌ای که رفتار مناسب با خواسته‌اش نداشته باشد، مانند تیراندازی است که تیری با خود به میدان نبرده است. ما از خداوند عافیت و تندرستی می‌خواهیم و خود نیز سهم‌مان را در مراعات کردن کم نخواهیم گذاشت.

4- نگاه مثبت معنوی را از یاد نبریم. واژه آزمون شاید بهترین و کامل‌ترین واژه برای این روزها باشد. همیشه ورود یک بیماری، نشان عذاب انسان‌ها نیست؛ ‌چه بسا موجب ارتقای آنها باشد. الان جلوه‌هایی از خودمراقبتی در جامعه بروز می‌کند که شاید سال‌ها کار فرهنگی و آموزشی می‌توانست آن را رقم بزند.

5- برای یکدیگر دعا کنیم. وقتی برای دیگران از خداوند تندرستی می‌خواهیم، خودمان را هم در قلعه حفاظت خداوند بیمه کرده‌ایم. صدقه و انفاق را از یاد نبریم. رفتارهایی که در آموزه‌های دینی بلاگردان تعریف شده‌اند، می‌توانند به عبور سالم و موفق از آزمون کنونی کمک کنند.

6- رفتارهای شایسته خود را افزایش دهیم. هر کار درست، نقش بسزایی در مصون ماندن از گرفتاری‌ها ایفا می‌کند. وقتی کدورت‌های پیشین را کنار بگذاریم و محبت‌ را جایگزین آن کنیم، زندگی شیرین‌تر و امن‌تری برای خود ایجاد کرده‌ایم.

7- بهترین استفاده را از معادباوری داشته باشیم. متاسفانه واژه مرگ در ذهن و روان ما به یک واژه تلخ و نگران‌کننده تبدیل شده، نه یک باور زندگی‌ساز. وقتی یقین داریم مدت اجاره‌نشینی ما در این دنیا سرانجام تمام خواهد شد و پس از آن به خانه خودمان منتقل می‌شویم، پس چرا باید هراس داشته باشیم؟ همچنین وقتی تلنگر رفتن برای هر یک از ما به وجود می‌آید؛ یعنی فرصت بازنگری در رفتارها و کارهایی که انجام می‌دهیم و باید انجام دهیم، ایجاد شده و چه فرصتی بهتر از این؟

8- از خودمان حساب بکشیم. آموزه‌های دینی یادمان داده‌اند پیش از آنکه پای محاکمه الهی قرار بگیریم، خودمان را ارزیابی کنیم، مانند آزمون‌هایی که پیش از آزمون اصلی بارها تجربه کرده‌ایم. این روزهای ارزشمند می‌تواند زندگی بهتری برایمان رقم بزند.

9- به یکدیگر رحم کنیم. رحمت خداوند زمانی شامل حال ما خواهد شد که با همدیگر مهربان و نسبت به هم دلسوز باشیم. زمانی قوم حضرت موسی(ع) به خاطر طغیان‌شان زمینه عذاب الهی را فراهم کردند. حضرت خبر تنبیه الهی را به گوش مردم رساند. مردم از خانه‌های خود راهی به خانه همسایه باز کردند تا اگر عذابی آمد، به همدیگر کمک کنند. با کمال تعجب دیدند از عذاب خبری نشد. دلیلش را پرسیدند. خداوند وحی کرد که وقتی شما نسبت به هم محبت دارید، من که آفریدگار شما هستم، چند برابر چنین محبتی را نثار شما خواهم کرد.

10- ازخودگذشتگی را تمرین کنیم. همان گونه که کادر فداکار درمان تمام زندگی‌شان را برای سلامت بیماران به خطر می‌اندازند، ما نیز هر کدام به سهم خود در این رقابت معنوی کوشا باشیم. ذخیره‌سازی‌های بیهوده، نماد خودخواهی است و حتی می‌تواند نشانی از وسواس احتکار باشد. مطمئن باشید این رفتار حال ما را بد خواهد کرد. مهربان باشیم تا مهربان‌ترین را پشتیبان خود کنیم.

11- یاد خدا به ما آرامش می‌دهد. با هر زبانی می‌توان چنین ارتباطی گرفت. بازگشت به معنویت و گفت‌وگو با خداوند، شاید بهترین توشه‌ای است که از این روزهای دشوار ارزانی خود می‌کنیم.

12- توجه دوباره به خود داشته باشیم. یک بار دیگر به خود برگردیم و فرصتی را برای بودن با خود کنار بگذاریم. خداوند حکمران بی‌بدیل هستی است و ما بیش از هر زمانی به او نیازمندیم. او به ما مشتاق است و ما به او محتاج. شاید در فراز و فرود زندگی از خود و خدا غافل شده‌ایم و شاید علم‌زدگی موجب شده خود را برتر از قدرت الهی بپنداریم. اکنون زمان بازنگری در اندیشه‌ها هم هست. گوی و میدان فراهم است و فرصت بندگی مهیا. این فرصت را از دست ندهیم. سالم و تندرست باشید./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات