محققان دانشگاه آکسفورد (انگلیس) در این مطالعه اطلاعات پزشکی 500 هزار نفر را که در چین در شهر و خارج از شهر زندگی می کردند و همچنین میزان مصرف میوه را در آنها مورد بررسی قرار دادند تا تاثیر آن را بر سلامت قلب و حداقل مقدار میوه ای که باید مصرف شود ، دریابند. دانشمندان این داوطلبان را که در آغاز مطالعه هیچ مشکل قلبی یا فشار خون بالا نداشتند ، به مدت هفت سال تحت نظر قرار دادند.
در این مطالعه ، 18 درصد شرکت کنندگان روزانه یک میوه مصرف می کردند و شش و سه دهم درصد آنها هیچ میوه ای در روز نمی خوردند. مقدار متوسط میوه ای که در این مطالعه در نظر گرفته شده بود ، 150 گرم یعنی به اندازه یک سیب بود.
محققان دریافتند در کسانی که میوه می خورند ، خطر ابتلا به حملات قلبی 15 درصد ، خطر ابتلا به سکته مغزی (از نوع ایسکمیک) 25 درصد و سکته مغزی خونریزی دهنده نیز 40 درصد کاهش می یابد.
دکتر هوایدونگ دو ، از مسئولان این مطالعه می گوید این اطلاعات به روشنی نشان می دهد که حتی خوردن تنها یک میوه در روز می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی را کاهش دهد.
محققان در مطالعه دیگری ارتباط بین مصرف میوه را با میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در 61 هزار فرد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی یا فشار خون بالا مورد بررسی قرار دادند و دریافتند خطر مرگ زودرس در افرادی که روزانه یک میوه می خورند در مقایسه با کسانی که میوه نمی خورند ، 32 درصد کمتر است. همچنین در این افراد خطر مرگ ناشی از سکته مغزی 27 درصد و مرگ ناشی از حملات قلبی حدود 40 درصد کاهش می یابد.
به گفته دکتر هوایدونگ دو ، « بهبود رژیم غذایی و سبک زندگی در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، که مهمترین عامل مرگ و میر در جهان به شمار می رود ، موثر است.»
بیماری های قلبی عروقی در اروپا دو برابر سرطان موجب مرگ و میر می شود و سالانه چهار میلیون نفر را می کشد./