برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

5 عامل ناشناخته تر سکته مغزی

5 عامل ناشناخته تر سکته مغزی بین عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای مختلف، برخی از آنها در ابتلا به سکته مغزی نقش بیشتری دارند که معمولا ما آنها را یا نادیده می‌گیریم یا اصلا نمی‌شناسیم‌.

بین عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای مختلف، برخی از آنها در ابتلا به سکته مغزی نقش بیشتری دارند که معمولا ما آنها را یا نادیده می‌گیریم یا اصلا نمی‌شناسیم‌. از این رو، در ادامه به معرفی برخی از عوامل تاثیرگذار در بروز سکته مغزی می‌پردازیم.

 

بیشتر بخوانید: بایدها و نبایدها در برخورد با فردی که سکته مغزی کرده است

 

1. قرص‌های ضدبارداری

به گزارش «بهپو»، استفاده از قرص‌های ضدبارداری که حاوی حجم بالایی از هورمون‌ها هستند، می‌تواند خطر ابتلا به فشارخون بالا، دیابت نوع 2 و کلسترول بالا را افزایش بدهد. از آنجایی که تمام این عوامل می‌توانند بر سختی عروق تاثیر بگذارند، می‌توانند خطر ابتلا به سکته مغزی را هم به‌وجود بیاورند. خانم‌های سیگاری که اصرار دارند قرص‌های ضدبارداری مصرف کنند، 2 برابر بیشتر از سایر خانم‌ها در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار خواهند داشت. از این رو، توصیه می‌شود خانم‌ها به‌صورت دوره‌ای، روش پیشگیری از بارداری خود را تغییر دهند.

 

بیشتر بخوانید: 6  عامل خطرساز سکته مغزی در زنان

 

2. میگرن

هرچند محققان هنوز نتوانسته‌اند دلیل مشخصی برای وجود رابطه بین میگرن و سکته مغزی اعلام کنند اما به‌صراحت عنوان کرده‌اند میگرن می‌تواند با تاثیر منفی بر عروق خونی و چرخه انعقاد خون، احتمال سکته مغزی را افزایش دهد.

 

بیشتر بخوانید: چگونگی تشخیص سکته مغزی از درد میگرنی

 

3. چاشنی‌های شور

محققان آمریکایی بر این باورند که هر فرد بالغ می‌تواند تنها روزی 2400 میلی‌گرم سدیم دریافت کند و کسانی که فشارخون بالایی دارند، مجاز به مصرف 1500 میلی‌گرم سدیم در طول روز خواهند بود. زیاده‌روی در مصرف سدیم، می‌تواند شانس افزایش فشارخون و ابتلا به سکته مغزی را بالا ببرد. متاسفانه، خیلی از افراد عادت به مصرف مداوم خیار‌شور و زیتون شور دارند و نمی‌دانند این عادت غذایی، خطر سکته مغزی را در آنها به‌شدت افزایش می‌دهد. بهتر است بدانید هر 1 فنجان زیتون یا خیارشور، حدود 1872 میلی‌گرم سدیم دارد.

 

بیشتر بخوانید: آیا غذا و سکته مغزی رابطه دارند؟

 

4. آجیل‌های شور

آجیل‌ها، جزو مغذی‌ترین انواع میان‌وعده هستند اما اصرار به مصرف انواع شور آنها می‌تواند خطر

سکته مغزی را دنبال داشته باشد. هر فنجان آجیل شور، حدود 1626 میلی‌گرم سدیم به بدن می‌رساند. از این رو، توصیه متخصصان تغذیه همواره به مصرف آجیل‌های خام برای پیشگیری از افزایش فشارخون و بروز سکته مغزی ناشی از آن است.

 

5. سبزی‌های کنسروی

این روزها، مصرف انواع سبزی‌های کنسروی مانند نخودفرنگی، ذرت، هویج، قارچ و... رواج پیدا کرده است. بد نیست بدانید هر فنجان از این کنسروها، حاوی حدود 1917 میلی‌گرم سدیم است و توصیه به بخارپز کردن این سبزی‌ها در منزل و پرهیز از زیاده‌روی در مصرف انواع کنسروی‌شان به دلیل پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا و بروز سکته مغزی است.

نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که پایبندی به عادت‌های رفتاری سالم در شیوه زندگی از جمله تغذیه مناسب می‌تواند خطر بروز سکته مغزی را تا 30 درصد کاهش دهد. تغذیه سالم علاوه بر اینکه خطر سکته را پایین می‌آورد، به پیشگیری از سایر بیماری‌ها نیز کمک می‌کند. برای این منظور 7 نکته زیر را به خاطر بسپارید:

 

هفت توصیه تغذیه ای برای پیشگیری از سکته مغزی و قلبی

1. هر روز یک فنجان چای سبز بنوشید. این چای منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی فنول‌ها و ترکیبات ضروری برای کاهش کلسترول خون و مقابله با پیری مغز است.

2. نیازی نیست چربی‌ها را به‌طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید. چربی‌های سالم مانند روغن ‌زیتون و چربی ماهی به سلامت بدن کمک می‌کنند. توصیه می‌شود هفته‌ای 1 تا 2 بار ماهی ساردین مصرف کنید زیرا این ماده غذایی منبع طبیعی از چربی‌های سالم، کلسیم و ویتامینD است.

3. مصرف جو دوسر برای صبحانه باعث کاهش قند خون می‌شود. جو دوسر به کاهش استرس نیز کمک می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود صبح‌ها به جای مصرف غلات صبحانه آماده، یک کاسه جو دوسر میل کنید.

4. هویج سرشار از آنتی‌اکسیدان است و باعث بهبود گردش خون می‌شود. همچنین به جلوگیری از ایجاد لخته‌های خونی کمک می‌کند. تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه‌ هاروارد ایالات‌متحده آمریکا نشان می‌دهند مصرف 5 هویج در هفته خطر وقوع سکته مغزی را به نصف می‌رساند.

5. اگر کلسترول خونتان بالاست، کلم بروکلی مصرف کنید. این ماده غذایی فوق‌العاده به جلوگیری از تجمع چربی‌ها در عروق کمک می‌کند. علاوه بر این، باعث دفع سموم از طریق ادرار می‌شود.

6. حتما تا به حال از فواید اسیدهای چرب امگا 3‌ شنیده‌اید. این مواد می‌توانند از اکسید شدن سلول‌های بدن و پیری زودهنگام جلوگیری کنند. برای بهره‌وری از این فواید می‌توانید در یک رژیم غذایی کم‌چرب روزانه نیمی از یک آووکادو را مصرف کنید.

7. گوجه‌فرنگی با برخورداری از آنتی‌اکسیدان‌های فراوان و لیکوپن به گردش خون کمک می‌کند و فشار خون را پایین می‌آورد. علاوه بر این، حاوی نوعی اسیدآمینه‌ است که به پیشگیری از سکته مغزی کمک می‌کند. پس مصرف آن را فراموش نکنید./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات