محققان اسپانیایی راهکار سادهای پیشنهاد کردهاند که افراد مختلف میتوانند از وضعیت سلامت قلب خود اطلاع کسب کنند؛ بالارفتن از پلهها!
به گزارش «بهپو»، «خزوس پتیرو» سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان کوریونا اسپانیا، در این باره میگوید: «تست پله راهی آسان برای برآورد سلامت قلب است. اگر برای بالا رفتن از ۶۰ پله بیش از ۱.۵ دقیقه زمان لازم دارید، بهتر است برای بررسی سلامت خود با پزشک مشورت کنید.»
این مطالعه شامل ۱۶۵ بیمار بود که به دلیل بیماری عروق کرونر تشخیص داده شده یا مشکوک به این بیماری، برای تست ورزش مراجعه کرده بودند. علائم این افراد شامل درد قفسه سینه یا تنگی نفس در هنگام ورزش بود.
شرکت کنندگان روی تردمیل راه میرفتند یا میدویدند، در حالی که به تدریج شدت آن را افزایش میدادند و تا زمان خسته شدن، ادامه میدادند. پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت، از افراد خواسته شد بدون توقف و همچنین بدون دویدن، چهار ردیف پله (در مجموع ۶۰ پله) را طی کنند و زمان برای آنها ثبت شد.
محققان نتایج تست ورزش را با زمان بالا رفتن از پلهها مقایسه کردند. آنها دریافتند بیمارانی که در مدت کمتر از ۴۰ تا ۴۵ ثانیه از پله ها بالا رفتند، عملکرد بهتری هم در تست ورزش و بر روی تردمیل داشتند.
در طول آزمایش تردمیل، محققان عملکرد قلب را هم در حین ورزش ارزیابی کردند. اگر قلب در هنگام ورزش به طور طبیعی کار کند، نشاندهنده احتمال پایین بیماری قلبی عروقی است.
سپس آنها این یافتهها را با نتایج بالا رفتن از پله مقایسه کردند. در حدود ۵۸ درصد از بیمارانی که در بیش از ۱.۵ دقیقه پله نوردی را به پایان رساندند، در معاینه تردمیل عملکرد قلب غیرطبیعی داشتند. در مقابل، فقط ۳۲ درصد از کسانی که در کمتر از یک دقیقه از پلهها بالا رفتند، در تست تردمیل عملکرد قلب غیرطبیعی داشتند.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «ساینس»، نتایج این مطالعه نشان می دهد، اگر فردی بتواند 4 طبقه (حدود 60 پله) را در کمتر از یک دقیقه بالا برود، از وضعیت مطلوب سلامت قلب برخوردار است اما اگر این کار بیش از یک و نیم دقیقه طول بکشد، مشورت با متخصص قلب توصیه میشود. محققان برای تایید این مساله، وضعیت 165 داوطلب را بررسی کردند و دریافتند افرادی که قلب سالم دارند میتوانند 60 پله را طی زمان 40 تا 45 ثانیه بالا بروند اما کسانی که پلهها را در زمان بیشتر از یک و نیم دقیقه بالا میروند درمقایسه با گروه اول در معرض افزایش 30درصد فوت زودهنگام طی 10 سال هستند.
احتمال بیماریهای قلبی- عروقی مانند آنفارکتوس، آنژین صدری و... در سیگاریها، افراد چاق، مبتلایان به دیابت و فشارخون بالا همچنین کسانی که شیوه زندگی بیتحرک دارند یا استرس بسیار زیادی تحمل میکنند، بیشتر است./