برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

درمان سریع تر عفونت گوش میانی به کمک دستگاه پلاسماجت

درمان سریع تر عفونت گوش میانی به کمک دستگاه پلاسماجت محققان راهکار جدیدی را برای درمان عفونت گوش میانی ابداع کردند که در آن از یک دستگاه کوچک تولید شده با فناوری چاپ سه‌بعدی برای غیرفعال کردن باکتری عامل عفونت گوش میانی استفاده می‌شود.

محققان راهکار جدیدی را برای درمان عفونت گوش میانی ابداع کردند که در آن از یک دستگاه کوچک تولید شده با فناوری چاپ سه‌بعدی برای غیرفعال کردن باکتری عامل عفونت گوش میانی استفاده می‌شود.

به گزارش «بهپو»، این دستگاه نوعی پلاسما تولید می‌کند که متشکل از ذرات باردار واکنش پذیر است و قابلیت غیرفعال کردن انواع مختلفی از پاتوژن‌ها را دارد.

معمولاً چنین عفونت هایی با آنتی بیوتیک های موضعی درمان می شوند. به گفته محققان دانشگاه ایلینوی، چنین رویکردی در بیش از 30 درصد عفونت های حاد بی اثر است. به این دلیل که آنتی بیوتیک ها در نفوذ به بیوفیلم باکتریایی که در سطح بافت گوش داخلی ایجاد شده است، مشکل دارند.

بعلاوه، هرچه مقدار آنتی بیوتیک استفاده شده بیشتر باشد، احتمال ایجاد مقاومت باکتریایی در طول زمان بیشتر است. با در نظر گرفتن این محدودیت ها ، دانشمندان دانشگاه ایلینوی تصمیم گرفتند یک روش درمانی جایگزین یا حداقل درمانی ارائه دهند که به آنتی بیوتیک ها کمک می کند تا در مقادیر کمتر تاثیر بیشتری داشته باشند.

محققان این فناوری را روی موش‌ها آزمایش کردند و توانستند باکتری‌های مستقر در پشت پرده گوش را ظرف ۱۵ دقیقه غیرفعال کنند. در بررسی‌های انجام گرفته مشخص شد این ابزار به بافت پرده گوش و اطراف آن هیچ آسیبی وارد نمی‌کند.

 

 

به گزارش «بهپو»‌ و به نقل از «نیواطلس»،‌ معمولا برای درمان عفونت گوش میانی از آنتی بیوتیک‌ها یا جراحی استفاده می‌شود، اما اکنون محققان برای اولین بار برای درمان این عارضه از فناوری پلاسما بهره می‌گیرند.

سه نوع اصلی عفونت گوش وجود دارد؛ عفونت حاد گوش میانی (اوتیت مدیا)، اوتیت مدیا با افیوژن و التهاب گوش خارجی که بیشتر در شناگران دیده می‌شود. عفونت گوش در همه افراد به ویژه  در کودکان بسیار شایع است و با توجه به گزارش موسسه ملی بهداشت آمریکا،  معمولا از هر چهار کودک سه تن به این عارضه مبتلا می‌شوند.

مطالعات محققان دانشگاه فیلادلفیا نشان می‌دهد که چند عامل می‌تواند خطر عفونت گوش را افزایش دهد. این عوامل عبارتند از:

-سن: کودکان کمتر از سه سال بیشتر در معرض عفونت گوش قرار دارند.

-سابقه خانوادگی: احتمال ابتلای کودکانی که والدینشان به عفونت گوش مبتلا بوده اند بیشتر است.

-آلرژی و سرماخوردگی: گرفتگی مکرر بینی می‌تواند به عفونت گوش منجر شود.

-نقص هنگام تولد یا شرایط پزشکی خاص: نقص سیستم ایمنی و وجود ناهنجاری‌های سر و صورت یکی از مهمترین دلایل عفونت گوش است.

- استفاده زیاد از شیشه شیر یا پستانک

-کودکانی که از سن پایین به مهدکودک سپرده می شوند.

-کودکانی که والدینشان در منزل یا ماشین سیگار می کشند: قرار گرفتن در معرض دود سیگار سبب جمع شدن آب در گوش میانی و عفونت گوش می‌شود و شنوایی کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

گوش درد، تب، کاهش شنوایی، سردرد و احساس پربودن مجاری گوش، از مهمترین علایم هر سه نوع عفونت محسوب می‌شوند. این علایم در نوزادان و کودکان معمولا با اختلال خواب، کاهش اشتها، گریه‌های مکرر و بی‌حوصلگی کودک همراه است. در صورتی که پرده گوش آسیب دیده باشد، احتمال خروج خون یا مایع مخاطی از مجرای گوش وجود دارد./

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه « npj Biofilms and Microbiomes  »،‌ منتشر شده است./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات