رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران گفت: بررسیها و تحقیقات علمی نشان میدهد، ماسک به تنهایی از افراد در مقابل ابتلا به بیماری کرونا محافظت نمیکند و به ویژه در فضاهای بسته با وجود استفاده از ماسک، باز هم احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد.
به گزارش «بهپو»، «سید محمد جزایری»، اظهار داشت: ماسکها محافظت کامل برای افراد ایجاد نمیکنند و در کنار آن باید سایر توصیههای بهداشتی مانند فاصله گذاری، دوری از تجمعات، باز گذاشتن در و پنجره ها برای ایجاد تبادل هوا و شستن دست ها نیز رعایت شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: هرچند ماسک تا حد زیادی از انتشار ویروس جلوگیری میکند و به خصوص در تجمعات تاکید بر استفاده آن شده است، اما به تنهایی محافظت کامل ایجاد نمیکند.
جزایری گفت: هرچند اطلاعات ما در موارد مختلف درمان، کنترل و مهار ویروس کرونا هنوز ناقص است اما با سعی و تلاش محققان و پژوهشگران اطلاعات بیشتری از این ویروس به دست آمده است که به همین دلیل برخی موارد اعلام شده طی زمان، تغییر پیدا میکند.
وی افزود: علاوه بر پروتکل بهداشتی مانند ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی تا حد امکان از حضور در فضاهای محصور به خصوص برای طولانی مدت باید خودداری شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در صورت اجبار، حتماً شرایط برای گردش هوا در این محیطها فراهم شود تا کمتر در معرض بیماری کرونا قرار گیرید.
ویروس کرونا چند ساعت در هوا معلق میماند؟
جزایری گفت: بررسیهای محققان نشان میدهد که ویروسها در اندازه کووید - ۱۹ چند ساعت، حتی تا ۱۶ ساعت در داخل ذرات میتواند در هوا معلق بماند که این موضوع به درجه حرارت و رطوبت محیط بستگی فراوانی دارد.
رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران اظهار داشت: ساعات معلق ماندن ویروس در هوا تقریبی است اما این موضوع تایید شده که ویروس در شرایط مناسب، چند ساعتی در هوا میتواند معلق بماند.
وی ادامه داد: بررسیهای اخیر محققان نشان میدهد که امکان معلق ماندن چند ساعته ویروس کرونا وجود دارد. این موضوع علاوه بر اندازه ذره پراکنده شده در هوا به درجه حرارت و رطوبت محیط بستگی دارد.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «ایرنا»، جزایری تاکید کرد: اخیراً متاآنالیزی در مورد امکان انتشار ویروس کرونا در هوا به خصوص در فضاهای بسته مانند اتوبوس، رستوران، کلاسهای آموزشی و آرایشگاهها منتشر شده که نشان میدهد که امکان انتقال ویروس در این مکان وجود دارد و ۲۰ تا ۸۶ درصد از افرادی که در این محیط ها حضور داشته اند، متعاقباً به کووید - ۱۹ مبتلا شدند./