یک بررسی جدید نشان میدهد نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به کووید-۱۹ ندرتا دچار عوارض ناشی از کروناویروس میشوند.
به گزارش «بهپو»، یافتههای این بررسی نشان میدهد این نوزادان عموما در 6 تا 8 هفته پس از تولد حال خوبی دارند، اما اگر مادرانشان در طول دو هفته پیش از زایمان به کووید-۱۹ دچار شده باشند، با احتمال بیشتری ممکن است در «بخش مراقبتهای ویژه نوزادان «NICU» بستری شوند.
این بررسی که بهوسیله پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو روی بیش از ۲۰۰ نوزاد انجام شد، نشان داد عوارضی شامل تولد زودرس و پذیرش در NICU در میان مادران مبتلا به کووید-۱۹ و غیر مبتلا به این بیماری تفاوتی ندارد. همچنین در طول ۸ هفته این بررسی ذاتالریه یا عفونتهای مجاری تحتانی تنفسی در این بیماران رخ نداده بود.
این پژوهشگران میگویند در ابتدای شیوع کرونا اطلاعات چندانی درباره آثار کووید-۱۹ بر خانمهای باردار و نوزادانشان وجود نداشت، بنابراین این یافتهها را باید خبر خوشی به حساب آورد.
در این بررسی از میان ۲۶۳ نوزاد متولد شده از مادران دچار کووید-۱۹، ۴۴ نوزاد در NICU بستری شدند، اما هیچ کدامشان دچار عفونتهای مجاری تحتانی تنفسی یا ذاتالریه نبودند. در میان ۵۶ نوزادی که از لحاظ عفونتهای مجاری تنفسی فوقانی بررسی شدند، در دو نوزاد که از مادران کرونا مثبت و یک نوزاد که از یک مادر کرونا منفی به دنیا آمده بود، این نوع عفونت شناسایی شد.
این پژوهشگران میگویند گرچه این یافتههای اولیه درباره نوزادان مادران دچار کووید-۱۹ امیدبخش است، باید به این نکته هم اشاره کرد که این نوزادان از مادرانی به دنیا آمده بودند که اغلبشان در 3 ماهه سوم دچار عفونت با ویروس کرونا شده بودند.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «هلثدی نیوز»، در میان این نوزادان، دو نوزاد متولد شده از مادران مبتلا به کووید-۱۹ در 3 ماهه سوم دچار نقایص هنگام تولد بودند. یکی از نوزادان دچار ناهنجاریهای قلبی، کلیوی و مهرهای بود. نوزاد مشکلات صورت، دستگاه تناسلی، کلیه، مغز و قلب داشت. یک مادر هم که آزمایش کرونایش هنگام تولد منفی شده بود، نوزادای با مشکلات گوارشی، کلیوی و قلبی به دنیا آورد./