گروهی از محققان آمریکایی در گزارشی خطاب به کاخ سفید اعلام کردند: بر اساس تحقیقات جدید، ویروس کرونا که باعث کووید 19 می شود می تواند از طریق ذرات ریز معلق در هوا که افراد ناقل یا بیمار حین تنفس یا صحبت کردن منتشر کرده اند هم منتقل شود. این گزارش در قالب یک نامه و در پاسخ به پرسش کاخ سفید در خصوص احتمال انتقال ویروس از طریق مکالمه رودرروی افراد با یکدیگر ارسال شده است.
به گزارش «بهپو»، تاکنون محققان می گفتند کووید 19 از راه هوا منتقل نمی شود و بیشتر از راه قطرات بزرگ رها شده روی سطوح به واسطه عطسه یا سرفه بیماران، منتقل می شود. این سطوح توسط افراد دیگر لمس و با تماس دست با چشم و دهان و بینی باعث عفونی شدن فرد می گردند.
قطرات بزرگ هنوز هم عامل عفونت هستند اما، محققان هم اکنون عقیده دارند که ذرات ریز معلق در هوا هم می توانند حامل ویروس عفونی باشند. آنها می گویند کووید 19 می تواند به وسیله «بیوآئروسول ها» که مستقیما با بازدم بیمار تولید می شود، منتقل شود.
اگر کروناویروس «هوابرد» -امکان انتقال به وسیله هوا- باشد، پاسخی است به این سوال که چرا تا این اندازه مسری است و می تواند پیش از آنکه کسی علایم بیماری را نشان دهد، گسترش پیدا کند.
بر اساس این گزارش با وجود محدود بودن دامنه تحقیقات تخصصی مرتبط با این ویروس، نتایج موجود نشان میدهد ویروس جدید کرونا قابلیت انتقال به بدن از طریق تنفس را دارد. بر این اساس، یکی از اعضای کارگروه ویژه مقابله با کرونا در کاخ سفید اعلام کرد: استفاده عمومی از ماسک در سراسر آمریکا به طور جدی در این کارگروه بررسی میشود.
بر اساس اعلام مرکز مقابله و کنترل بیماریهای آمریکا، با وجود این که قطرات ناقل ویروس در صورت عطسه یا سرفه شخص بیمار شکل میگیرند و در محیط پراکنده میشوند، ویروس جدید کرونا قادر است از فاصله ۱.۸ متری از شخصی به شخص دیگر منتقل شود.
در این گزارش آمده که بر اساس تحقیقات انجام شده در کشور چین زمانی که کارکنان بیمارستان تجهیزات خود را برمیدارند یا در محیط حرکت میکنند یا کف زمین نظافت میشود، ویروس کرونا در هوا به صورت معلق درمیآید. همچنین در تحقیقاتی که توسط محققان دانشگاه نبراسکا انجام گرفته است، مواد ژنتیکی ویروس کرونا در فاصله دورتر از ۱.۸ متر از محل استقرار بیماران شناسایی شده است. بنابر این ممکن است ویروس کرونا در قالب ذرات معلق در هوا در محیط باقی بماند و موجب آلودگی افرادی شود که بعدا در آن محیط رفت و آمد میکنند. البته در این گزارش آمده که ویروس کرونا به اندازه سل یا سرخک مسری نیست.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «ساینس نیوز»، بر اساس این گزارش مدت زمان معلق بودن ویروس کرونا در هوا به عوامل مختلفی از جمله تعداد ویروسهای خارج شده از بدن شخص آلوده در اثر تنفس و میزان تهویه هوای محیط بستگی دارد. وجود تعداد زیادی از ویروس در یک محیط بسته احتمال آلوده شدن افرادی را که بعدا به آن محیط وارد میشوند، افزایش میدهد، اما در فضای باز، وزش نسیم میتواند ویروسها را پراکنده کند./