برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

مردان در سنین مختلف چه آزمایش های تشخیصی باید انجام دهند

مردان در سنین مختلف چه آزمایش های تشخیصی باید انجام دهند میانگین امید به زندگی در مردها 78 سال و برای زنان 82 تا 83 سال است. بیشتر آقایان در مقایسه با خانم ها خیلی کمتر به پزشک مراجعه می کنند و تنها زمانی به متخصص مراجعه می کنند که بیماری پیشرفت زیادی کرده و مشکل به اندازه ای حاد شده که چاره ای باقی نمانده است.
در سال 2010 میلادی و با انجام تحقیقات خاص تخمین زده شد میانگین امید به زندگی در مردها 78 سال و برای زنان 82 تا 83 سال است و این موضوع به این دلیل است که پسرها از بدو تولد به بیماری های بیشتری مبتلا می شوند و خطرات جانی بیشتری مانند تصادف و مرگ ناشی از آن در انتظار آنهاست. علاوه بر این، متاسفانه بیشتر آقایان در مقایسه با خانم ها خیلی کمتر به پزشک مراجعه می کنند و تنها زمانی به متخصص مراجعه می کنند که بیماری پیشرفت زیادی کرده و مشکل به اندازه ای حاد شده که چاره ای باقی نمانده است.
به گزارش «بهپو»، به طور کلی، دلایل شایع مرگ زودرس آقایان عبارتند از «سکته قلبی»، «سرطان ریه»، «سرطان روده»، «سرطان رکتوم» و «سرطان پروستات» و بیماری های خاموشی مانند «فشارخون» و دیابت که همگی با تغییر شیوه زندگی و مراقبت بیشتر قابل پیشگیری هستند. آزمایشات غربالگری سلامت مردان اگر در زمان مناسب انجام شود به پیشگیری و تشخیص زودرس بیماری ها کمک می کند و درمان آنها مسیر ساده تری خواهد داشت. 
 

3 گام طلایی در سلامت مردان

  1. مایعات به مقدار کافی مصرف کنید: مصرف کافی و ضروری مایعات و نوشیدنی های سالم مثل آب به خصوص برای مردان که بی وقفه و برای ساعات طولانی مشغول به کار هستند یک راهکار ضروری و حیاتی است. چنانچه ادرار شما تیره رنگ است باید بدانید به مقدار لازم مایعات مصرف نکرده اید.
  2. غذای سالم بخورید: مصرف انواع میوه ها و سبزیجات سالم یک نکته کلیدی در حفظ سلامت آقایان است. برای مثال مصرف خوراکی هایی مانند موز، گوجه فرنگی و اسفناج که حاوی پتاسیم هستند برای سلامت مردها بسیار مفید و ضروری است. مهم تر اینکه تا حد امکان سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که بدون چربی، شکر و افزودنی های ناسالم هستند و مصرف نکردن آنها می تواند به شکل چشمگیری مانع ابتلا به دیابت شود و خطر سکته قلبی را هم به طرز شگفت انگیزی کاهش دهد. علاوه بر این، غذا های فراوری شده مانند کنسروها و فست فودها حاوی مقدار زیادی سدیم هستند که مصرف بیش از اندازه آن به هیچ عنوان برای سلامت شما مفید نخواهد بود.
  3.  فعال باشید: تحرک ناکافی یکی دیگر از دلایل شایع ابتلا به بیماری های مختلف از جمله مشکلات روانی است. بعد از داشتن یک روز پر مشغله و خسته کننده کاری می توانید با یک پیاده روی نیم ساعته در نزدیک ترین پارک محل زندگی خود خستگی تان را بیرون کنید یا با رفتن به باشگاه های تخصصی ورزشی و انجام فعالیت های نه چندان سنگین ورزشی به تناسب اندامتان کمک کنید تا به این ترتیب از نظر سلامت جسمی و روانی تامین شوید.


مردان در کدام محدوده سنی به کدام آزمایش های طبی نیاز دارند؟

20 تا 30 سالگی

سعی کنید سالانه تحت نظر فرد متخصص میزان فشارخون و قد و وزن خود را کنترل کنید.
در صورت امکان غربالگری «سرطان بیضه» انجام دهید و با یادگیری روش درست معاینه بیضه هر ماه خودتان به صورت شخصی خود را معاینه کنید.
هر 5 سال یکبار آزمایش سنجش میزان کلسترول انجام دهید.
باتوجه به شرایط جسمی تان با مراجعه به فرد متخصص تست ضربان قلب، آزمایش خون و تیرویید انجام دهید تا از ابتلا به بیماری های قلبی، خونی، کبدی و دیابت پیشگیری کنید.
مطابق با شرایط جسمی و سابقه خانوادگی ممکن است پزشک تان تشخیص دهد آزمایش های لازم را در زمینه سرطان پوست، هپاتیت و ایدز انجام دهید.
 

40 سالگی

ضمن انجام مجدد آزمایش های سالانه در این دهه از زندگی، توصیه می کنیم آزمایش های لازم در جهت اطمینان از سلامت پروستات مانند آزمایش های تخصصی سرطان پروستات را انجام دهید.
 چنانچه سن شما بالای 45 سال است هر 3 سال یکبار تست دیابت بدهید.
در این دهه سنجش بینایی نقش مهمی در حفظ سلامت چشم ها و پیشگیری از فرسوده شدن آنها خواهد داشت.
با توجه به سابقه خانوادگی تان توصیه می کنیم در این سن توجه بیشتری به مشکلات قلبی و عروقی داشته باشید و با انجام آزمایش های لازم خطر سکته قلبی و عواقب غیر قابل جبران ناشی از آن را کاهش دهید.
 

50 سالگی

دوباره ضمن انجام آزمایش های سالانه توصیه می کنیم در این دهه تست مخصوص به ابتلا به دیابت نوع 2 را به انجام آزمایش های سالانه تان اضافه کنید.
تست اختلالات چربی را به طور سالانه انجام دهید.
انجام نوار قلب سالانه را به شما توصیه می کنیم.
تست سنجش میزان بینایی و شنوایی را سالانه انجام دهید.
تست سیگموییدوسکوپی -آزمایشی برای بررسی بخش تحتانی روده بزرگ- و کولونوسکوپی انجام دهید.
با مراجعه به فرد متخصص از نشانه های ابتلا یا عدم ابتلا به افسردگی آگاه شوید.
 

60 تا 70 سالگی

به گزارش «بهپو» به نقل از «هفته نامه سلامت»، ضمن بررسی و انجام تمامی آزمایش هایی که تا این سن به طور سالانه انجام داده اید، توصیه می کنیم تست آنوریسم آئورت شکمی و سونوگرافی عروق انجام دهید.
آزمایش پوکی استخوان را در این دهه فراموش نکنید.
یادتان باشد تست ابتلا به بیماری های زوال عقل و بیماری آلزایمر هم یکی دیگر از عوامل مهم برای داشتن زندگی سالمتر خواهد بود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات