بسیار پیش آمده است که دست دوستی را بگیرید و از سردی انگشتان او در هوای مطبوع بهاری تعجب کنید. اگر علت را جویا شوید معمولا با این جواب مواجه می شوید که «من همیشه احساس سرما می کنم». احساس سرمای همیشگی علت های مختلفی دارد که نمی توان از بیشتر آنها بی توجه عبور کرد.
بسیار پیش آمده است که دست دوستی را بگیرید و از سردی انگشتان او در هوای مطبوع بهاری تعجب کنید. اگر علت را جویا شوید معمولا با این جواب مواجه می شوید که «من همیشه احساس سرما می کنم».
به گزارش «بهپو»، احساس سرمای همیشگی علت های مختلفی دارد که نمی توان از بیشتر آنها بی توجه عبور کرد. احساس سرما در بدن یا در انگشتان دست و پا علایمی هستند که ما را به سمت عوارض مهمتر جسمی هدایت می کنند. به این چراغ های هشدار دهنده سرد و کم حرارت بی توجه نباشید. در این مقاله به 13 دلیل عمده احساس دایمی سرما اشاره خواهیم کرد.
به گزارش «بهپو»، احساس سرمای همیشگی علت های مختلفی دارد که نمی توان از بیشتر آنها بی توجه عبور کرد. احساس سرما در بدن یا در انگشتان دست و پا علایمی هستند که ما را به سمت عوارض مهمتر جسمی هدایت می کنند. به این چراغ های هشدار دهنده سرد و کم حرارت بی توجه نباشید. در این مقاله به 13 دلیل عمده احساس دایمی سرما اشاره خواهیم کرد.
کم خونی
اگر همیشه سردتان است کم خونی یکی از علت های آن است. وقتی گلبول های قرمز سالم به اندازه کافی وجود نداشته باشند تا اکسیژن مورد نیاز بدن را به همه نقاط برسانند، کم خونی بروز می کند. کم خونی باعث ایجاد خستگی، ضعف، گیجی و تنگی نفس می شود. همچنین منجر به احساس سرما به ویژه در دست و پا می شود. پزشک علت آن را بررسی می کند و در صورت نیاز به شما می گوید رژیم غذایی تان را تغییر دهید یا از روش های درمانی یا مکمل ها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: 8 علامت هشدار دهنده کم خونی
تیرویید کم کار
وقتی غده تیرویید به اندازه کافی هورمون نسازد، دچار کم کاری تیرویید می شوید. کم کاری تیرویید فرد را به شدت به سرما حساس می کند. همچنین درد مفاصل، یبوست، خشکی پوست و اضافه وزن از جمله عوارض کم کاری تیرویید است. علایم کم کاری تیرویید طی چند سال بروز می کنند.
کم کاری تیرویید علت های مختلفی دارد؛ از بیماری گرفته تا قرار گرفتن تحت بعضی از درمان ها. ممکن است برای درمان از هورمون های مصنوعی استفاده شود.
کم کاری تیرویید علت های مختلفی دارد؛ از بیماری گرفته تا قرار گرفتن تحت بعضی از درمان ها. ممکن است برای درمان از هورمون های مصنوعی استفاده شود.
بیشتر بخوانید: باید نبایدهای غذایی در مبتلایان به کم کاری تیروئید
پدیده رینود
اگر مبتلا به بیماری رینود باشید عروق خونی دستتان نسبت به هوای سرد یا استرس، واکنش بیش از اندازه نشان می دهند. مدت زمان حمله های بیماری رینود از چند دقیقه تا یک ساعت متغیر است که در طول آن عروق خونی تنگ می شوند و خون رسانی محدود خواهد شد. به این صورت سر انگشتان دست و پا سرد و بی حس و ممکن است سفید یا آبی رنگ شوند. معمولا برگشت خون به انگشتان با احساس مورمور یا درد همراه است. با مصرف دارو می توان علایم را کاهش داد و از آسیب بافتی جلوگیری کرد. در صورت شدت بیماری احتمالا به جراحی نیاز خواهید داشت.
بیماری کلیوی
دیابت و فشار خون بالا در بیشتر مواقع به کلیه آسیب می زند. وقتی کلیه بیمار شود نمی تواند وظیفه خود را در تصفیه خون به درستی انجام دهد و ضایعات به میزان خطرناکی در آن تجمع پیدا می کنند. این مساله باعث کم شدن دمای بدن و بروز بعضی از مشکلات جسمی می شود. بیماری کلیوی ممکن است باعث کم خونی هم بشود و به دنبال آن فرد حتی در هوای گرم احساس سرما کند. با درمان بیماری کلیوی احتمالا حال شما هم بهبود پیدا می کند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای فرار از چنگ قاتل خاموش-فشار خون
دیابت نوع 2
اگر دچار دیابت باشید ممکن است مبتلا به کم خونی و مشکلات گردش خون و کلیه هم شوید. این عارضه ها باعث احساس سرما می شود. البته آسیب عصبی ناشی از دیابت هم منجر به احساس سرما می شود. با کنترل قند خون و تغییر در سبک زندگی و مصرف دارو می توان به رفع این عارضه کمک کرد.
بیشتر بخوانید: باورهای غلط درباره بیماری دیابت
بیماری عروق محیطی
وقتی رسوبات عروق را تنگ می کنند خون رسانی به پاها و گاهی دست ها را سخت می کنند و دچار بیماری عروق محیطی می شوید. اگر یکی از پاها سرد تر از دیگری باشد، به ویژه اگر درد، بی حسی یا ضعف هم داشته باشید احتمالا دچار بیماری عروق محیطی شده اید. اگر این علایم را مشاهده کردید به سرعت به مراکز پزشکی مراجعه کنید. گاهی تغییر در رژیم غذایی و ورزش کمک کننده است، اما پزشک دارو یا روش های درمانی دیگری از جمله عمل جراحی را هم به شما تجویز می کند.
بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی اختلالی است که منجر به کاهش شدید مصرف کالری می شود و فرد رابه طور خطرناکی لاغر می کند. کمبود چربی بدن منجر به احساس سرمای همیشگی به ویژه در دست و پا می شود. این وضعیت زندگی فرد را تهدید می کند، بنابراین اگر خودتان یا یکی از عزیزانتان دچار این اختلال هستید حتما با پزشک مشورت کنید.
آنفولانزا
عامل آنفولانزا ویروسی است که تمام بدن را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بینی، گلو و ریه ها. تب و لرز به همراه سردرد، درد عضلانی، سرفه و ضعف ازجمله علایم آن است. این بیماری می تواند در کودکان و سالمندان خطرناک باشد. دریافت سالانه یک واکسن آنفولانزا به حفظ سلامت شما کمک می کند.
بیشتر بخوانید: درمان های طبیعی برای سرماخوردگی و آنفولانزا
نوروپاتی محیطی
اگر در پاهایتان احساس سرما می کنید، اما به هنگام لمس سرد نیستند، ممکن است به نوروپاتی محیطی مبتلا باشید. بیشتر اوقات این حالت از انگشتان پا آغاز می شود و به تدریج بالا می آید. این عارضه به علت جراحت یا عارضه های بالینی که به اعصاب آسیب می زنند، بروز می کند. دیابت شایع ترین علت آن است. همچنین عفونت، بیماری کبد یا کلیه، مصرف ناکافی ویتامین ها یا تماس با مواد شیمیایی سمی از جمله علت های ابتلا به نوروپاتی محیطی است که پزشک می تواند عامل آن را درمان کند.
کمبود ویتامین B12
اگر ویتامین B12 کافی مصرف نکنید ممکن است مبتلا به کم خونی شوید. کم خونی هم منجر به احساس سرما خواهد شد. مصرف مرغ، تخم مرغ و ماهی ویتامین B12 بدن را تامین می کند. بعضی از غذاهای آماده غنی شده مثل غلات صبحانه دارای ویتامین B12 هستند.
البته به خاطر داشته باشید که ممکن است غذاهای حاوی ویتامین B12 را زیاد میل کنید، اما باز هم دچار کمبود این ویتامین باشید. برخی افراد به علت بیماری یا مصرف بعضی از داروها توانایی جذب صحیح ویتامین B12 را ندارند.
البته به خاطر داشته باشید که ممکن است غذاهای حاوی ویتامین B12 را زیاد میل کنید، اما باز هم دچار کمبود این ویتامین باشید. برخی افراد به علت بیماری یا مصرف بعضی از داروها توانایی جذب صحیح ویتامین B12 را ندارند.
بیشتر بخوانید: علایم هشدار دهنده کمبود ویتامین B12
کمبود آهن
اگر آهن کافی مصرف نکنید، دچار کم خونی فقر آهن می شوید. کم خونی باعث احساس سرما در شما می شود. ممکن است در اثر از دست رفتن خون، رژیم غذایی نامناسب یا ناتوانی در جذب صحیح آهن دچار کم خونی شوید. بهترین منبع آهن، گوشت قرمز است، اما آهن در ماکیان و ماهی هم وجود دارد. از جمله منابع غیر گوشتی آهن نان و غلات صبحانه غنی شده، نخود سبز، سویا، نخود آبگوشتی و سبزیجات پهن برگ سبز تیره است.
بیشتر بخوانید: به 10 علت ممکن است نیاز به مصرف مکمل آهن داشته باشید
هیپوپیتویتاریسم
وقی غده هیپوفیز به اندازه کافی هورمون نمی سازد دچار هیپوپیتویتاریسم می شوید. یکی از علایم شایع آن این است که به سرما حساس می شوید یا سخت گرم می شوید. حتی ممکن است دچار کم خونی، بی اشتهایی و کاهش وزن شوید. پزشک به درمان عامل هیپوپیتویتاریسم می پردازد یا داروهای جایگزین هورمون تجویز می کند.
بعضی از داروها
به گزارش «بهپو» به نقل از «وبمد»، بعضی داروها باعث احساس سرما در بدن می شوند. به عنوان مثال مسدود کننده های بتا باعث می شوند عضله قلب در پاسخ به بیماری های قلبی تولید مواد شیمیایی مضر نکند و آرام تر کار کند، اما به عنوان عوارض جانبی باعث سرگیجه، خستگی، تهوع و سردی دست و پا می شوند. با پزشک در این مورد مشورت کنید ممکن است دوز دارو را کم کند یا داروی شما تغییر دهد./