برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

کمبود آب در بدن چه بیماری هایی سرتان می آورد؟

کمبود آب در بدن چه بیماری هایی سرتان می آورد؟ شاید برای شما هم پیش آمده که بارها از گرفتگی عضلات کلافه شده باشید و تصور می کنید که با مصرف دارو بهبود می یابد. در حالی این مشکل ناشی از کمبود آب است.کمبود آب در بدن عامل بسیاری از دردها و بیماریهاست و این تاکیدی است بر این جمله که آب مایع حیات است.
نوشیدن آب فقط در زمان احساس تشنگی کافی نیست زیرا در این حالت بدن دچار کمبود آب شده و هشدار می دهد. آب مایع حیات و برای عملکرد مطلوب اندام های بدن ضروری است. توصیه به مصرف نوشیدن کافی مایعات؛ حداقل 8 لیوان در روز بی اهمیت نیست زیرا در غیر این صورت مشکلات متعددی در بدن بروز می کند که شاید باورکردنی نباشد.
 

گرفتگی عضلات

شاید برای شما هم پیش آمده که بارها از گرفتگی عضلات کلافه شده باشید و تصور می کنید که با مصرف دارو بهبود می یابد. در حالی این مشکل ناشی از کمبود آب به خصوص در ورزشکاران است.
هر چه عضلات فعالیت بیشتری داشته باشد، اسید لاکتیک نیز بیشتر در بدن جمع می شود. این ماده حاوی مواد زائد است که در صورت اکسیژن ناکافی سلول ها، افزایش یافته و گرفتگی عضلات را در پی دارد. نوشیدن مایعات فراوان به دفع این مواد از بدن کمک می کند و احتمال گرفتگی عضلات را کاهش می دهد. درد ناگهانی و تیرکشنده و احساس سفتی و خشکی در یک ماهیچه مهم ترین علائم گرفتگی عضلات است.

 

یبوست

نوشیدن آب همراه یا بعد غذا همیشه مورد بحث است؛ بعضی از متخصصان آن را نهی و بعضی توصیه می کنند. دستگاه گوارش برای جذب بهتر مواد غذایی به آب نیاز دارد زیرا غذاهای خشک در روده ها باقی مانده و فرایند هضم به کندی صورت می گیرد. در این حالت تعداد دفعات اجابت مزاج کم و با درد همراه است و فرد از دردهای شکمی و نفخ رنج می برد. ساده ترین راهکار پیشگیری از یبوست نوشیدن مایعات فراوان و غذاهای مایع مانند سوپ است تا عملکرد معده و روده ها تضمین گردد.
 

سردرد

اگر از سردرد های مکرر رنج می برید شاید به این دلیل است که به میزان کافی آب نمی نوشید. شایع ترین درد در این شرایط شبیه سردردهای تنشی است.
کمبود آب، بدن را به استفاده از ذخایر مجبور می کند. گرچه مطالعه علمی در این باره تایید نشده اما فرضیه های بسیاری حاکی از آن است که کمبود اکسیژن ناشی از کم آبی به عملکرد کغز آسیب می رساند. بهترین روش درمان در این حالت نوشیدن 3 تا 4 لیوان بزرگ آب است.
سردرد تنشی با درد پشت گردن و شقیقه ها همراه است که تا پیشانی ادامه می یابد و فرد احساس می کند حالتی شبیه کلاه سر را به شدت فشار می دهد.

 

تشکیل سنگ در مجاری ادراری

حتی اگر احساس تشنگی نمی کنید باز هم خود را عادت دهید که در طول روز چندین لیوان آب بنوشید زیرا یکی از عوارض کم آبی بدن تشکیل سنگ و رسوب در مجاری ادراری است.
کلیه ها مواد زائد ادرار که حاوی نمک های معدنی است را تصفیه می کنند. نوشیدن کافی آب به دفع این مواد کمک می کند. از طرفی، عدم نوشیدن مایعات کافی موجب تجمع این ذرات و تشکیل رسوباتی می شود که به شکل ذرات شن مانند یا حتی بزرگتر در مجار ادرار می ماند و مانع دفع ادرار می شود.
در چنین شرایطی فرد از درد شدید کمر و کلیه ها رنج می برد و دقع ادرار با سوزش و خون خواهد بود.


بیشتر بخوانید: 6 نشانه کم آبی در بدن - این علامت ها را جدی بگیرید
 

اختلالات نورولوژیک و خطر افتادن

هر چه سن بالاتر می رود تمایل به نوشیدن آب کمتر می شود. سالمندان باید مرتب آب بنوشند حتی اگر احساس تشنگی نداشته باشند زیرا کم آبی در این سنین زمینه ساز اختلالات نورولوژیک می شود. گرچه علت این مسئله هنوز به دقیق شناخته نشده است اما به نظر می رسد کاهش آب مورد نیاز مغز و اختلال در عملکرد مراکز تعادل عامل اختلالات نورولوژیک مانند افتادن است.
 

التهاب مثانه

آب را باید موتور محرک بدن دانست زیرا اندام ها برای عملکرد صحیح و به خصوص دفع باکتری های بیماری زا به آب نیاز دارند. عدم مصرف ناکافی آب به خصوص در خانم ها عامل بروز عفونت ادرار یا التهاب مثانه می شود.
علت این است که باکتری ها در مثانه باقی مانده و به سمت مجاری ادراری برمی گردند. هر چه آب بیشتر مصرف شود، دستگاه ادراری بهتر می تواند باکتری ها را دفع کند. این مشکل در خانم ها شایع تر است زیرا مجاری ادراری آنها کوتاه تر از آقایان است.
التهای مثانه با درد هنگام دفع ادرار، احساس دفع مکرر ادرار، درد شکم و تب همراه است.

 

مشکلات ستون فقرات طی بارداری

استفاده از سرویس بهداشتی در بیرون منزل معمولا برای خانم ها مشکل تر از آقایان است. به همین دلیل بعضی از خانم ها به خصوص در دوران بارداری سعی می کنند در ساعات بیرون از منزل یا سفر آب کمتری بنوشند تا نیاز کمتری به سرویس بهداشتی داشته باشند. در حالی که نوشیدن مایعات فراوان برای پیشگیری از دردهای پشت و کمر ضروری است.
جنین وزن سنگینی به کمر می آورد و آن را دچار قوس می کند. از طرفی عدم مصرف آب کافی نیز سبب خشکی دیسک های بین مهره ای و بروز مشکلات جدی می کند.

 

اسهال و برونشیولیت در کودکان

بر خلاف بزرگسالان، کودکان به راحتی نمی توانند نیازهای خود را صریح بیان کنند. خطر کم آبی برای کودکان بسیار خطرناک و فوری است و بر وزن و روند رشد تاثیر می گذارد به خصوص اگر دچار علائمی از اسهال یا برونشیولیت ( التهاب نایژک ها) باشد. اگر کودک مبتلا به اسهال شود باید بسیار مراقب بود زیرا بیماری بی کاهش شدید مایعات بدن خطر کم آبی را تشدید می کند.
التهاب نایژک ها نیز بیماری ویروسی شایعی است که هر سال در فصل زمستان 30 درصد نوزادان را مبتلا کرده و باعث مشکلات تنفسی می شود. در این شرایط نوشیدن مایعات فراوان به کودک را نباید فراموش کرد زیرا هر چه مایعات کمتر نوشیدن شود، ترشحات تنفسی در مجاری باقی مانده و تنفس را دچار مشکل می کنند./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات