برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

آرتریت روماتوئید از شایع‌ترین علل معلولیت‌های جسمی

آرتریت روماتوئید از شایع‌ترین علل معلولیت‌های جسمی در یک نوع از بیماری روماتیسم، بیش از چهار مفصل درگیر می‌شوند و در فرم‌های سیستمیک آن علاوه بر درگیری مفصلی علائمی مثل تب، بثورات پوستی، بزرگی کبد و طحال نیز تظاهر پیدا می‌کند.
بیماری های روماتیسمی در سیر خود بدن را با عوارض مختلفی مواجه می کنند.آشنایی با این عوارض به بیمار در نحوه مدیریت و کنترل این عوارض کمک می نماید.
رییس بخش روماتولوژی بیمارستان کودکان مفید با بیان اینکه آرتریت روماتوئید یکی از شایع‌ترین علل معلولیت‌های جسمی و اختلالات بینایی اکتسابی است، گفت: اگر این عارضه بموقع تشخیص داده و درمان شود می‌تواند سلامت فرد را تا حدود زیادی تامین کند.

ایشان با بیان اینکه شایع‌ترین بیماری‌های روماتیسمی در اطفال، روماتیسم مفصلی کودکان به صورت التهاب و ورم مفصل است، گفت: این بیماری روماتیسمی از سنین یک تا 16 سال در کودکان دیده می‌شود.

روماتیسم مفصلی انواع مختلفی دارد و به فرم‌های گوناگونی فرد را درگیر می‌کند. به عنوان مثال در یک نوع از بیماری، بیش از چهار مفصل درگیر می‌شوند و در فرم‌های سیستمیک آن علاوه بر درگیری مفصلی علائمی مثل تب، بثورات پوستی، بزرگی کبد و طحال نیز تظاهر پیدا می‌کند.با توجه به اهمیت این بیماری که از آن تحت عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانان و جوانان نام برده می‌شود، اگر این عارضه بموقع تشخیص داده و درمان شود می‌تواند سلامت فرد را تا حدود زیادی تامین کند.

 آرتریت روماتوئید یکی از شایع‌ترین علل معلولیت‌های جسمی و اختلالات بینایی اکتسابی است،با درمان صحیح شانس ابتلا به این درگیری‌ها و معلولیت‌ها کاهش می‌یابد،‌ زیرا هدف ما داشتن یک جامعه سالم است. پس بایستی به عنوان افرادی که درگیر امر درمان هستیم بتوانیم این بیماری را تشخیص و هر چه سریعتر درمان را برای آن بیمار به کار بگیریم.

این فوق تخصص روماتولوژی درباره عوامل ابتلا به این بیماری گفت: علل واقعی ابتلای آن هنوز ناشناخته است اما نقش برخی ویروس‌ها را در ایجاد این بیماری مطرح کرده‌اند. گاهی اوقات می‌تواند متعاقب واکسیناسیون اتفاق بیفتد، زیرا جزو عوارض نادر آن است. گاهی ممکن است عفونت‌های باکتریایی را به عنوان عامل ابتلا مطرح کنند اما آن چیزی که به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر است، دخالت زمینه‌های ژنتیکی در ابتلا به این بیماری است.

آرتریت روماتوئید به جز فرم سیستمیک ش که در هر دو جنس یکسان است، در فرم‌هایی که درگیری بیش از چهار یا پنج مفصل است، در جنس مونث بیشتر از جنس مذکر دیده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت بیماری‌های روماتیسمی با یک درصد شیوع بالاتری در میان زنان بیشتر به چشم می‌خورند که برخی علت آن را تاثیر هورمون‌های زنانه می‌دانند.

طول درمان در کودکان مبتلا چقدر است؟

پس از درمان اولیه، درمان‌های نگه دارنده آغاز می‌شود و بیمار دارو دریافت می‌کند. البته پروسه درمان در فرم‌های مختلف ابتلا، تفاوت دارد. برخی بیماری‌های روماتیسمی فقط قابل کنترل هستند. مثلا لوپوس که ممکن است تا آخر عمر با بیمار همراه باشد، منتها این همراهی نباید خانواده‌ها را نگران کند، زیرا بیماری با تشخیص بموقع و درمان مناسب به خاموشی نسبی می‌رود. اعتماد به پزشک و پیگیر بودن در کنترل بیماری اهمیت دارد./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات