نتایج پژوهشهای محققان استرالیایی حاکی از آن است که بروز تغییرات کوچک در مغز افرادی که از دردهای مزمن رنج میبرند، میتواند در نهایت باعث بروز تغییرات شخصیتی در آنها شده و آنها را به افراد نگرانتر و محافظهکارتری تبدیل کند.
دکتر سیلویا گوستین، روانشناس بالینی مرکز تحقیقات علوم اعصاب استرالیا اظهار کرد: این امر به خوبی اثبات شده است که آسیبهای وارده به مغز در جریان تصادفات میتواند منجر به تغییر خلق و خو و شخصیت افراد شود.
اما گوستین و همکارانش به دنبال این بودند که ببینند آیا بروز تغییرات بسیار کوچک در مغز افراد با دردهای مزمن نیز میتواند منجر به بروز چنین تغییراتی شود یا خیر؟
در این تحقیق که در مجله PLOS ONE به چاپ رسیده، 22 بیمار که از دردهای مزمن شدیدی در یک طرف صورتشان رنج میبردند، انتخاب شدند. با استفاده از پنج روش تصویربرداری مختلف، محققان مغز این افراد را با مغز افراد سالم مورد مقایسه قرار دادند. آنها همچنین شخصیت این بیماران را با 240 پرسشنامه هدفدار بررسی کردند.
گوستین و همکارانش متوجه شدند افرادی که از دردهای مزمن رنج میبرند، شخصیت تاثیرپذیر و مطیعتری دارند. آنها تمایل کمتری برای بیرون رفتن و کشف و اکتشاف در جهان از خود نشان میدهند.
تصاویر مغز این افراد نشان داد که فعالیت مغزی آنها در بخشهایی از مغز که با احساسات، کنشهای شناختی و رفتاری سر و کار دارد، فعالتر از سایر بخشهای مغز است. رشد نورونهای مغز این افراد در قشر پیشپیشانی مغز بیشتر است. این بخش از مغز با احساسات و کنشهای شناختی و رفتاری ارتباط دارد.
گوستین با بیان اینکه درجه رشد اعصاب در این نواحی بخصوص با درجه تغییرات شخصیتی همبستگی نشان میداد، افزود: رشد بیشتر اعصاب در قشر پیشپیشانی مغز به این دلیل رخ میدهد که افراد بیشتر روی دردشان تمرکز میکنند. آنها نگرانترند و بیشتر فکر میکنند./