برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

3 درمان گیاهی سرماخوردگی

3 درمان گیاهی سرماخوردگی آثار آویشن در تسکین و درمان علایم سرماخوردگی از جمله ضددرد، خلط‌آور، ضدسرفه، ضدتب، ضداحتقان بینی، بازکننده برونش‌ها، کاهش ترشحات بزاقی، محرک سیستم ایمنی بدن و سرکوب‌ میکروارگانیسم‌های بیماری‌زای تنفسی هنگام سرماخوردگی است.

استفاده از داروهای گیاهی از دیرباز در درمان بیماریها مورد توجه بوده است. داروهای گیاهی درصورتی که به درستی مصرف شوند، اثرات مثبتی در روند درمان داشته و عوارض جانبی کمتری نیز به همراه دارند.

1-آویشن

این گیاه از عهد باستان به عنوان یک گیاه خوراکی- دارویی استفاده می‌شده و امروزه از پرمصرف‌ترین‌هاست. رایحه (اسانس) آن آثار قوی ضدمیکروب و قارچ و برطرف‌کنندگی مشکلات تنفسی و سرما‌خوردگی دارد، به همین دلیل در سال‌های اخیر کارخانه‌های داروسازی زیادی در جهان فرآورده‌هایی به صورت شربت از آن تهیه و عرضه کرده‌اند.
 
آثار آویشن در تسکین و درمان عوارض و علایم سرماخوردگی از جمله ضددرد، خلط‌آور، ضدسرفه، ضدحساسیت، ضدتب، ضداحتقان بینی، بازکننده برونش‌ها، کاهش ترشحات بزاقی، محرک سیستم ایمنی بدن و سرکوب‌ میکروارگانیسم‌های بیماری‌زای تنفسی هنگام سرماخوردگی است. ویژگی گیاه آویشن، داشتن چند اثر مفید در تسکین و درمان سرماخوردگی است همچنین می‌تواند به جای چند داروی موثر به کار رود. با توجه به خوراکی بودن این گیاه، محدودیتی برای مصرف در کودکان وجود ندارد و عوارض جانبی‌اش زیاد نیست.
 

2-زنجبیل

زنجفیل یا زنجبیل در ایران نمی‌روید و از نواحی شرقی به‌خصوص چین وارد می‌شود. این گیاه از زمان قدیم در طب چین و هند جایگاه مهمی داشته است و در قرن سیزدهم به اروپا راه یافت. زنجبیل هنوز یکی از پرمصرف‌ترین ادویه‌های جهان به شمار می‌رود و نتیجه آخرین تحقیقات علمی تایید شده نشان می‌دهد آثار ضددرد، ضدآرتریت، ضدآمیب، ضدباکتری، ضدحساسیت، ضدسرطان، آنتی‌اکسیدان، ضدنفخ و درد و اسپاسم، محافظ کبد، مقوی و محرک سیستم ایمنی بدن،‌ خلط‌آور و کاهش‌دهنده چربی خون دارد. زنجبیل در رفع عوارض سرماخوردگی بسیار مفید است و فرآورده‌های زیادی به‌طور مستقل یا با گیاهان دارویی دیگر برای درمان سرماخوردگی از آن تهیه می‌شود. برای مصرف زنجبیل می‌توان پودر آن را در غذاها استفاده یا در مایعات حل کرد ولی یکی از بهترین اشکال دارویی آن، قطره‌ است که می‌توان آنها را با غذاها، مایعات، چای و آب مصرف کرد.
 

3-نعناع

گیاه نعناع که در دنیا به نام «مینت» مشهور است، از پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی خوراکی جهان محسوب می‌شود. بسیاری از آثار نعناع به رایحه برگ‌های آن مربوط است که حاوی ماده‌ای به نام منتول و دارای خاصیت ضددرد و ضداحتقان (ضدگرفتگی بینی) قوی است. در گذشته آن را به‌صورت دم‌کرده، جوشانده یا تنتور استفاده و از آن داروهایی به‌صورت پماد یا ضماد تهیه می‌کردند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، از برگ‌های نعناع محصولات جدیدی به شکل لوسیون یا پماد تولید می‌شود. یکی از اشکال ایده‌آل روغن نعناع، قطره منتول است که آثار ضداحتقان بینی به‌خصوص در افراد سرماخورده و مبتلا به آسم یا حساسیت دارد و می‌تواند در چند ثانیه باعث باز شدن گرفتگی بینی شود. آثار دیگر آن شامل ضددرد دست و پا و کمر و دردهای اسکلتی و ماهیچه‌ای، تسکین سردرد و سینوزیت است. در ضمن، با توجه به خوراکی بودن گیاه نعناع، محصولات تهیه‌شده از آن برای کودکان محدودیت مصرف ندارد/.

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات