مطالعات اخیر محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا نشان میدهد غربالگری غلظت دی دایمر برای جلوگیری از آمبولی ریه در مبتلایان به کرونا مفید است. بیماران مبتلا به کرونا سه تا ۱۰ برابر سایر بیماران بستری شده در بیمارستان در معرض آمبولی قرار دارند.
به گزارش «بهپو»، دی دایمر حاصل از تخریب رشتههایی پروتئینی به نام فیبرین است. فیبرین هنگام انعقاد خون ایجاد میشود. غلظت دی دایمر با استفاده از یک آزمایش خون برای تشخیص آمبولی مورد استفاده قرار میگیرد.
ایجاد لخته خون یکی از عوارض کرونای شدید و استفاده از داروهای این بیماری است که تهدیدی جدی برای بهبودیافتگان به شمار میآید. مطالعات جدید نشان میدهد با آزمایش ساده غلظت دی دایمر میتوان از بروز لخته در بیماران پیشگیری کرد.
بر اساس این مطالعه تجویز این آزمایش و در صورت نیاز استفاده از داروی ضد انعقاد میتواند از مرگ بهبود یافتگان بر اثر آمبولی پیشگیری کند. این تست معمولا برای بیمارانی تجویز میشود که برای مدت طولانی بی حرکت هستند یا در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند.
آزمایش ساده دی دایمر میتواند قطعات پروتئینی لختههای خون شناور در جریان خون را اندازهگیری کند و از بروز آمبولی ریه جلوگیری کند. آمبولی ریه زمانی اتفاق میافتد که لختههای خونی در قسمتهای دیگر بدن (به ویژه ساق پا) تشکیل شوند و در رگها قرار گیرد. این امر باعث میشود سطح اکسیژن کاهش یابد. از طرفی این لخته ها میتوانند عامل حمله قلبی و سکته مغزی باشند.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «ساینس»، بر اساس این مطالعات احتمال آمبولی ریه در بیماران مبتلا به کرونا سه تا ۱۰ برابر بیش از سایر بیماران است؛ بنابراین با این آزمایش ساده و ارزان میتوان از بروز این فاجعه پیشگیری کرد.
نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است./