برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

چرا نتیجه تست کرونا، منفی کاذب می شود؟

چرا نتیجه تست کرونا، منفی کاذب می شود؟ تست های کووید 19، چه تست سریع آنتی ژن و چه تست پی سی آر «PCR» نتایج دقیقی ارائه می دهند و اگر پاسخ آنها مثبت باشد احتمال اینکه آلوده به ویروس کرونا باشید بالا است اما، گاهی بنا به دلایلی ممکن است نتایج منفی کاذب داشته باشند.

شاید برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده باشد که پس از یکی دو روز احساس کسالت و بیماری و از آنجا که شنیده اید هر علامتی می تواند نشانه کووید 19 باشد، کار هوشمندانه ای انجام می دهید و با مراجعه به آزمایشگاه تست کرونا می دهید اما، در کمال تعجب جواب تست شما منفی می شود. با خود می گویید حال من واقعا خوب نیست و همه علایم کرونا را دارم؛ آیا ممکن است آزمایش من اشتباه شده باشد؟ بله، این امکان وجود دارد.

به گزارش «بهپو»، تست های کووید 19، چه تست سریع آنتی ژن و چه تست پی سی آر «PCR» نتایج دقیقی ارائه می دهند و اگر پاسخ آنها مثبت باشد احتمال اینکه آلوده به ویروس کرونا باشید بالا است اما، گاهی بنا به دلایلی ممکن است نتایج منفی کاذب داشته باشند. به ویژه این اتفاق در تست های سریع آنتی ژن می افتد. به این معنی که اگر نتیجه تست منفی باشد همچنان این احتمال وجود دارد که شما کووید 19 داشته باشید.

 

بیشتر بخوانید: تست PCR کرونا تا چه زمانی مثبت می‌ماند؟

 

اگر نتیجه تست شما منفی کاذب باشد امکان و احتمال اینکه بیماری را به دیگران منتقل کنید وجود دارد در حالیکه فکر می کنید خبری از بیماری در بدنتان نیست و ویروس کرونا از شما کیلومترها دورتر است.

اما چرا جواب تست کرونا ممکن است اشتباه شود؟ چند دلیل ممکن است باعث نتایج منفی کاذب شود:

1- فرد زمانی برای تست به آزمایشگاه مراجعه می کند که هنوز به اندازه کافی ذرات ویروس در مجرای بینی او جمع نشده است. به طور کلی، بیشتر افرادی که به ویروس SARS-CoV-2 آلوده شده اند تا چند روز –یا حتی یک هفته- پس از عفونت پاسخ تست مثبت نخواهند داشت.

2- آزمایش سواب به درستی انجام نشده است و بنابراین به اندازه کافی ترشحات از مجرای بینی جمع نمی شود و نتیجه دقیقی به دست نمی آید.

3- نمونه ای که با سواب یا بزاق داده اید، آلوده شده است.

4- سواب قبل از آنالیز شدن در دمای مناسب نگهداری نشده است.

5- مواد شیمیایی مورد استفاده در آزمایش به درستی عمل نمی کنند.

به نظر می رسد جنبه زمان بندی در اینجا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. محققان با مشاهده نتایج متداول ترین نوع آزمایش کووید 19 یعنی تست PCR که معمولا با یک سواب و هم اکنون در اغلب کشورها انجام می شود دریافتند که اگر این آزمایش در طول 4 روز اول عفونت و شروع بیماری انجام شده باشد می تواند تا 67 درصد نتیجه منفی کاذب نشان دهد.

 

بیشتر بخوانید: اگر با فرد مبتلا به کرونا تماس داشتیم، باید فورا آزمایش بدهیم؟

 

خب همه این چیزها که گفتیم به چه معناست؟ اول اینکه، اگر از یک آزمایش سریع آنتی ژن نتیجه منفی گرفتید، توصیه ما این است که آزمایش PCR بدهید چون دقت آن در تشخیص ویروس دقیق تر است. دوم اینکه، اگر احساس بیماری می کنید، بدون توجه به نتیجه تست، بنا را بر این بگذارید که کووید 19 دارید. یعنی به مدت 10 روز خود را در خانه قرنطینه کنید و اگر افراد دیگری هم با شما زندگی می کنند در خانه ماسک بزنید، تا آنجا که ممکن است از دیگران دور باشید و در صورت امکان در اتاق جداگانه ای روزهای قرنطینه را سپری کنید. همچنین با پزشک خود در ارتباط باشید و علایمتان را گزارش دهید و از او راهنمایی های لازم را بگیرید.

اگر با فرد مبتلا به کووید 19 در ارتباط بوده اید و با اینکه علامتی ندارید فقط برای اطمینان از اینکه ویروس به شما سرایت نکرده باشد آزمایش می دهید نباید تصور کنید با نتیجه تست منفی می توانید با خیال راحت به زندگی عادی برگردید. در عوض باید ظرف چند روز آینده –به ویژه اگر علایمی مشاهده کردید- دوباره تست PCR با سواب بدهید و به مدت 14 روز خود را قرنطینه کنید.

به گزارش «بهپو» و به نقل از «وب ام دی»، از طرف دیگر، اگر بدون دلیل خاصی آزمایش کرونا دادید و جواب آن منفی شده است ادامه روند عادی کار و زندگی ایمن است  اما همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید: ماسک بزنید، فاصله اجتماعی را رعایت کنید و دست هایتان را مرتب بشویید./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات