یکی از مشکلاتی که معمولا با آغاز فصل بهار برای بسیاری از افراد ایجاد میشود، کاهش تمایل به صرف غذا یا ایجاد احساس پُری بیش از اندازه با خوردن غذاهایی با حجم معمول است. این مشکل نسبتا شایع از نظر طب سنتی دارای دلیل کاملا موجهی است.
به گزارش «بهپو»، « غلامرضا کرد افشاری»، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره گفت: «زمانی که ما سرمای زمستان را پشت سر میگذاریم و وارد فصل بهار میشویم، بدنمان بهصورت طبیعی شروع به دفع گرما از درون میکند تا بتواند سطح خود را خنک نگه دارد. این کار، باعث تضعیف ناخودآگاه عملکرد دستگاه گوارش میشود و هضم غذاها با سرعت و شدت کمتری انجام میگیرد. به همین دلیل هم اشتهای ما در بهار کمتر میشود و با خوردن حجم کمتری از غذا برای مدت طولانیتری احساس سیری میکنیم. از طرف دیگر، اخلاط بدن هم با شروع فصل گرما، کمکم حالت سفت و منجمدی به خود میگیرند و باز هم کاهش اشتها را برای ما به همراه میآورند. همین تغییر حرارت و رطوبت بدن در بهار است که باعث افزایش حساسیت و آلرژیهای بهاری میشود. از این رو، بهتر است در فصل بهار و با کاهش قدرت هضم و جذب در سیستم گوارشی، حجم مواد غذایی دریافتی در هر وعده غذاییمان را نسبت به پاییز و زمستان کمی کاهش دهیم تا مشکلات گوارشی یا پُری و سوءهاضمه برایمان ایجاد نشود.»
کرد افشاری به افرادی که مزاج گرم دارند توصیه کرد برای تطبیق شرایط گوارشی خود با فصل بهار و پیشگیری از ابتلا به مشکلات گوارشی بهاره، حجم کمتری از ادویهها یا چاشنیهای تند و تیز را مصرف کنند./
بیشتر بخوانید: پاکسازی بدن با میوه ها و سبزیجات بهاری
بیشتر بخوانید: تغذیه بهاری داشته باشید
بیشتر بخوانید: ۵ ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار