برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

شادی در بشقاب غذا

شادی در بشقاب غذا برخی مواد غذایی به دلیل ترکیباتی مانند فیبرها، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب اشباع، ویتامین‌های گروه B و... به طور طبیعی می‌توانند افسردگی‌های خفیف را برطرف کنند و زمینه‌ساز احساس شادی و نشاط شوند.

مطالعات بسیاری بر این نکته تاکید دارند که برخی مواد غذایی به دلیل ترکیباتی مانند فیبرها، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب اشباع، ویتامین‌های گروه B و... به طور طبیعی می‌توانند افسردگی‌های خفیف را برطرف کنند و زمینه‌ساز احساس شادی و نشاط شوند.

به گزارش «بهپو»، خوشبختانه این خوراکی‌ها جزو مواد غذایی در دسترس هستند و انتخاب درست و شناخت این تاثیرات می‌تواند به افزایش احساس شادی و نشاط درونی کمک کند.

 

تخمه‌ آفتابگردان

تخمه‌های آفتابگردان نیز مانند انواع مغزها، حاوی انواع اسیدهای آمینه و منیزیم هستند که این ماده معدنی نیز مانند سلنیوم در مقابله با حالات اندوه موثر است. البته دانه کتان نیز در این زمینه عملکردی شبیه تخمه‌های آفتابگردان دارد. از همین رو، به عنوان تنقلاتی سالم برای کسب انرژی و شادی توصیه می‌شود.

 

ماهی‌های‌چرب

سالمون، ساردین و تن از جمله ماهی‌های چربی هستند که پس از صرف آنها، احساس نشاط سراغ شما می‌آید. در واقع، این گروه از ماهی‌ها منبع غنی اسیدهای چرب امگا3 هستند که خواص عالی بر سلامت بدن دارند. اسیدهای چرب امگا3 به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کنند و از طرفی، در تنظیم خلق‌وخو موثر هستند. علاوه بر این، امگا3 تولید ملاتونین، هورمون موثر در خواب مطلوب و تنظیم ساعت بیولوژیک بدن را تسهیل می‌کند.

 

انواع‌آجیل‌و‌مغزها

بارها شنیده‌ایم گردو، بادام و دیگر مغزها جزو سالم‌ترین میان‌وعده‌ها هستند. قطعا این خوراکی‌های خوشمزه تاثیر مثبتی در کسب انرژی و تجدید قوا در طول روز دارند زیرا منبع غنی از فیبرها، منیزیم و اسیدهای آمینه ضروری مانند تیروزین، والین، متیونین و لوسین هستند که این ترکیبات در عملکرد مطلوب مغز نقش دارند. از طرفی، مغزها سرشار از ویتامین B6 هستند. این در حالی است که ویتامین‌های گروه B نقش اساسی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارند زیرا در تولید سروتونین؛ هورمون شادی به بدن کمک می‌کنند.

 

شکلات‌تلخ

خنده و نشاط پس از خوردن تکه‌ای شکلات عجیب نیست! نتایج مطالعات نشان داده کاکائوی موجود در شکلات دارای ناقل‌های عصبی است که اندروفین؛ هورمون لذت و شادی را در مغز تولید می‌کند. البته باید توجه داشت مزه کردن شکلات در دهان نیز موجب تحریک قسمت‌های ادراک لذت در مغز می‌شود. با این حال کسب چنین تاثیرات مثبتی پس از مصرف شکلات تلخ نسبت به شکلات‌های شیری بیشتر است. در واقع، کاکائو عامل این تاثیرات مثبت است، نه صرفا انتخاب هر نوع شکلاتی!

 

موز

موز میوه‌ای گرمسیری و با طعم شیرین است که بلافاصله پس از خوردن، احساس آرامش ایجاد می‌کند. تعجب‌آور نیست زیرا قندهای موجود در آن، تولید سروتونین را تحریک می‌کند و پتاسیم بالای آن نیز فشارخون را کاهش می‌دهد. مصرف این میوه به‌خصوص برای افرادی که کمی حالت عصبی دارند و از استرس رنج می‌برند، توصیه می‌شود.

 

اسفناج

اسفناج علاوه بر مقدار کالری پایین و هضم سریع، منبع غنی از ویتامین B9 است. تاثیر این ویتامین که به «فولات» شناخته می‌شود، کاملا بر خلق‌وخو تایید شده زیرا سطح سروتونین مغز را در حد مطلوب نگه می‌دارد. به عبارتی، مصرف فراوان این سبزی می‌تواند به احساس شادی کمک کند. یادتان باشد مصرف یک لیوان اسفناج می‌تواند 50 درصد نیاز بدن به فولات را تامین کند.

 

آووکادو

آووکادو نیز مانند موز یکی از میوه‌های بسیار مغذی و با کالری بالا(حدود 260 کیلوکالری در 100 گرم) است که فواید آن در بهبود پرفشاری خون، کلسترول بالا و دیابت کنار تاثیر مثبت بر خلق‌وخو کاملا تایید شده است. این میوه گرمسیری، سرشار از اسید آمینه‌ای به نام «تیروزین» است که ناقل‌های عصبی موثر در افزایش میل جنسی و تمایل به برقراری ارتباط اجتماعی را تولید می‌کند. همچنین منیزیم فراوان موجود در آن به عنوان ماده‌ای ضداسترس شناخته می‌شود.

 

گوجه‌فرنگی

رنگ زیبای گوجه‌فرنگی به دلیل لیکوپن بالای آن است که ترکیبی آنتی‌اکسیدانی شناخته می‌شود و البته طی روند پخت قابلیت جذب بیشتری پیدا می‌کند. بر اساس پژوهشی که محققان چینی و ژاپنی انجام داده‌اند، لیکوپن موجب افزایش احساس نشاط درونی می‌شود و خوردن 2 تا 6 عدد از این سبزی در هفته، احتمال بروز افسردگی را نسبت به کسانی که گوجه‌فرنگی نمی‌خورند، کاهش می‌دهد.

 

زعفران

زعفران ادویه شادی‌آور در طب سنتی ‌مشرق زمین است که در درمان بیش از 90 بیماری کاربرد دارد. این ادویه تاثیر مقابله با افسردگی‌های خفیف را دارد و با تنظیم اشتها به بهبود اختلالات غذایی مانند ریزه‌خواری کمک می‌کند. خوشبختانه این تاثیر شادی‌آور زعفران کاملا بدون عوارض ناشی از داروهای ضدافسردگی است.

 

گوشت‌ماکیان

گوشت مرغ و بوقلمون را می‌توان جزو خوراکی‌های شادی‌آور دانست که این تاثیر به دلیل وجود تریپتوفان است. در واقع، این اسید آمینه در تولید سروتونین؛ هورمون خوش‌خلقی و همچنین ملاتونین به بدن کمک می‌کند.

 

غلات‌سبوس‌دار

طبیعی است که پس از صرف برنج، نان، سیب‌زمینی و... احساس آرامش ایجاد شود چراکه منابع حاوی نشاسته موجب آزاد شدن انسولین در بدن و درنتیجه افزایش سطح انرژی و نشاط بیشتر می‌شود. البته در این زمینه بهتر است انواع غلات سبوس‌دار انتخاب شود زیرا غلات تصفیه‌شده به سرعت جذب بدن می‌شوند. از همین رو، انسولین نیز دچار افزایش آنی و سپس افت می‌شود که قطعا بر خلق‌وخو نیز تاثیر سوء خواهد داشت اما برعکس، غلات سبوس‌دار به تدریج انرژی را تامین می‌کنند و در حفظ قندخون در سطح ثابت موثر هستند.

 

عسل

حتما شنیده‌اید که مصرف خوراکی‌های شیرین، شادی‌آور است اما شاید ندانید با مصرف بیش از اندازه شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مغزتان به خوردن آنها عادت می‌کند و درنهایت به جای ترشح بیشتر هورمون‌های شادی، در صورت دریافت نکردن خوراکی‌های شیرین، شما را غمزده خواهد ‌کرد. محققان معتقدند اگر به جای مصرف قند و شکر با استفاده از عسل مغزتان را تحت تاثیر قرار دهید، شادی پایداری ایجاد می‌شود و مصرف عسل برخلاف شیرین‌کننده‌های مصنوعی، پس از مدتی باعث غمگین شدنتان نمی‌شود. گذشته از این، وجود ترکیبات ضدالتهاب در عسل، احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد.

 

ماست‌پروبیوتیکی

پژوهشگران معتقدند مصرف فراورده‌های حاوی باکتری پروبیوتیک، خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد. از نظر آنها، مصرف ماست زمینه را برای ورود این باکتری‌ها به بدن فراهم می‌کند و در این میان، مصرف ماست‌های غنی‌شده با باکتری‌های پروبیوتیک، توان مغز را برای تولید سروتونین، هورمون خوشحالی بالا می‌برد.

 

بستنی؛ بهترین خوراکی شادی‌بخش

بستنی یکی از دسرهای خوشمزه‌‌ای است که طرفدارانش سن و سال خاصی ندارند. از آنجایی که این دسر محبوب از شیر تولید می‌‌شود، جزو محصولات لبنی است. بستنی، حالت منجمد دارد اما بعضی‌ افراد دوست دارند پس از آب شدن، طعم آن را امتحان کنند. به ‌طور معمول، بستنی از مخلوط کردن خامه و برخی فراورده‌های لبنی دیگر با شکر و مواد طعم‌دهنده به دست می‌‌آید. البته برای اینکه بستنی قوام لازم را به دست بیاورد، موادی تحت عنوان قوام‌دهنده به این مخلوط می‌‌افزایند. رنگ‌های مختلف نیز جزء جدایی‌‌ناپذیر بستنی‌ها هستند که می‌توانند بستنی‌های میوه‌ای به رنگ‌های گوناگون به وجود بیاورند. برای تهیه بستنی لازم است مخلوط مواد اولیه بستنی را در حالی که سرد می‌‌شود به آرامی تکان داد تا از تشکیل بلورهای بزرگ یخ در آن جلوگیری شود. اگر این کار به درستی انجام شود، در پایان یک کرم یکدست و سرد به دست می‌آید که می‌توان از خوردن آن لذت برد. البته کنار طعم دلچسب بستنی، این خوراکی به عنوان بهترین ماده شادی‌آور در دنیا شناخته می‌شود و تا مدت‌ها این باور وجود داشت اما بررسی‌ها نیز این موضوع را تایید کرده‌اند.

به گزارش «بهپو» و به نقل از «هفته نامه سلامت»، متخصصان نورولوژی موسسه روان‌‌شناسی لندن در تازه‌ترین بررسی‌های خود دریافته‌اند، خوردن بستنی موجب تحریک همان بخشی از مغز می‌شود که مسوول پردازش اطلاعات مربوط به شادی و سرخوشی در افراد است. در این بررسی مشخص شد خوردن بستنی بلافاصله بر ناحیه‌ای موسوم به «قشر چشمی پیشانی مغز» اثر می‌‌گذارد. جالب است بدانید، این پژوهش با حمایت مالی یکی از بزرگ‌‌ترین شرکت‌های تولید‌کننده بستنی در اروپا انجام شده است. در این مطالعه دانشمندان از روش اسکن کردن مغز انسان استفاده و با کمک دستگاه اسکنر، نحوه عمل بخش‌های مختلف مغز داوطلبان را هنگام خوردن بستنی بررسی کردند. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، رابطه خوردن بستنی و ایجاد خوشحالی آنقدر سریع است که تنها با خوردن یک قاشق پر از بستنی، فرمان خوشحالی به مغز فرستاده می‌شود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات