برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

علایم وجود لخته خون در بدن و عوارض آن

علایم وجود لخته خون در بدن و عوارض آن لخته خون باعث توقف خونریزی می شود و وقتی کارش را انجام داد تجزیه شده و از بین می رود و اگر از بین نرود می تواند خطرناک باشند و باعث بیماری های جدی شود.

بریدن و خراش برداشتن بدن اتفاقی است که همه ما بارها آن را تجربه کرده ایم. وقتی جایی از بدنمان را می بریم خونریزی از آن نقطه شروع می شود و بلافاصله فرایند انعقاد خون اتفاق می افتد. لخته خون باعث توقف خونریزی می شود و وقتی کارش را انجام داد تجزیه شده و از بین می رود. با این وجود گاهی کارها آنطور که باید پیش نمی رود.

به گزارش «بهپو»، اگر لخته های خون از بین نروند می توانند خطرناک باشند و باعث بیماری های جدی شوند. «لخته خون» در جریان خون حرکت می کند و به هرجایی از بدن سرک می کشد؛ اما بیشتر از همه پاها را تحت تاثیر خود قرار می دهد به ویژه اگر مدت زیادی است که نشسته اید و تحرک ندارید.

 

بیشتر بخوانید: داروهای ضد انعقاد خون، مزایا و معایب

 

لخته خون ممکن است در سرخرگ ها پیدا شود؛ عروقی که خون دارای اکسیژن را از قلب به همه سلول های بدن می رسانند. وجود لخته در سرخرگ ها می تواند واقعا خطرناک باشد، چون مانع رسیدن اکسیژن به قلب، ریه ها یا مغز می شود که نتیجه آن یک حالت اورژانسی مثل سکته مغزی یا قلبی است.

لخته خون همچنین ممکن است در سیاهرگ ها دیده شود؛ عروقی که خون بدون اکسیژن را به قلب بر می گردانند. در این حالت علایم معمولا تدریجی ظاهر می شود، اما همچنان می تواند دردسرساز باشد.

به همین دلیل آشنا بودن با علایم هشدار به شما کمک می کند هرچه سریع تر به دنبال درمان های پزشکی باشید و البته بر کسی پوشیده نیست که دریافت هرچه زودتر درمان چه تاثیر متفاوتی بر وضعیت بیماری دارد.

 

علایم لخته خون در پاها و بازوها

وقتی لخته خون در یکی از سیاهرگ های عمقی بازو یا پا تشکیل می شود، جایی زیر سطح پوست، به آن ترومبوز ورید عمقی می گویند. لخته خون می تواند به سمت قلب یا ریه ها حرکت کند و به همین دلیل خطرناک است.

 

بیشتر بخوانید: چه کسانی در معرض خطر ترومبوز ورید عمقی هستند؟

 

اگر مدتی است که تحرک نداشته اید و زیاد نشسته اید؛ مثلا پس از اعمال جراحی یا طی یک مسافرت هوایی طولانی، احتمال اینکه ترومبوز ورید عمقی ببینید بیشتر است. اگر علایم زیر را مشاهده کردید هرچه زودتر نزد پزشک بروید:

● تورم: دقیقا در نقاطی که لخته خون تشکیل می شود یا کل پا یا بازو ممکن است متورم شود.

● تغییر رنگ: ممکن است متوجه رنگ قرمز یا آبی کمرنگ یا احساس گرمی و خارش در بازو یا پایتان شوید.

● درد: با وخیم تر شدن وضعیت لخته خون، در پا یا بازویتان احساس درد می کنید که از تیر کشیدن تا درد شدید دامنه آن متغیر است.

● اشکال در تنفس: اگر در تنفستان مشکل دارید به این معناست که لخته خون از بازو یا پا به سمت ریه حرکت کرده است. همچنین سرفه یا حتی سرفه خونی خواهید داشت. احساس درد در قفسه سینه یا سرگیجه از دیگر علایم وجود لخته خون در ریه است. در این وضعیت هرچه زودتر با اورژانس تماس بگیرید.

● گرفتگی ساق پا: اگر لخته خون در ماهیچه ساق پا باشد ممکن است با گرفتگی یا سفتی عضلات پا روبرو شوید.

 

بیشتر بخوانید: 7 دلیل برای کمتر نشستن

 

علایم لخته خون در قلب

چنانچه لخته خون داخل یا اطراف قلب تشکیل شود باعث حمله قلبی خواهد شد. در این وضعیت علایم زیر مشاهده می شود:

● درد شدید در قفسه سینه و بازو

● تعریق

● اشکال در تنفس

 

بیشتر بخوانید: نشانه های بیماری قلبی که از شنیدنشان تعجب می کنید

 

علایم لخته خون در ریه

لخته خون در ریه معمولا حرکتش را از سیاهرگهای عمیق بازو یا پا شروع می کند و سپس شکسته می شود و به سمت ریه ها حرکت می کند. نتیجه این اتفاق آمبولی ریوی است که بیماری بسیار خطرناکی است.

اگر علایم زیر را داشتید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید:

تنگی نفس یا مشکلات تنفسی

● درد قفسه سینه

● سرفه

● عرق کردن

● احساس سرگیجه

 

بیشتر بخوانید: آمبولی چیست؟ عوامل بروز و روش های درمان کدام است؟

 

علایم لخته خون در مغز

لخته خون در مغز ممکن است به دلیل رسوب های چربی در دیواره های عروق خونی باشد که خون را به مغز می آورند. یا گاهی به دلیل ضربه ای که به سر برخورد کرده و باعث ضربه مغزی شده است. در بقیه موارد لخته خونی که در جای دیگری از بدن تشکیل شده، مثلا در قفسه سینه یا گردن، ممکن است وارد جریان خونتان شود و خودش را به مغز برساند، که نهایتا می تواند منجر به سکته مغزی شود.

مراقب علایم هشدار دهنده زیر باشید:

● اشکال در حرف زدن و بینایی

سیژر

● احساس ضعف عمومی

 

بیشتر بخوانید: ضربه سر چیست؟ علایم هشدار دهنده کدام است؟

 

علایم لخته خون در شکم

گاهی لخته های خون در سیاهرگ های که خون را از روده ها خارج می کنند، تشکیل می شوند. بیماری هایی مثل دیورتیکولیت یا بیماری های کبد یا حتی مصرف قرص های ضد بارداری می تواند دلیل تشکیل لخته خون در شکم باشد.

حالا از کجا بفهمید که در شکمتان لخته خون دارید؟ علایم و مشکلات زیر می تواند دلیل وجود لخته خون در شکم باشد:

● حالت تهوع یا استفراغ

● درد شدید شکم که ممکن است پس از خوردن غذا بدتر شود

● اسهال

مدفوع خونی

● احساس نفخ

 

بیشتر بخوانید: 10 درد شکمی، 10 علت و 10 درمان

 

علایم لخته خون در کلیه ها

به گزارش «بهپو» و به نقل از «وبمد»، وجود لخته خون در کلیه ها مانع دفع مواد زاید از بدن می شود. وقتی مواد زاید از بدن خارج نشوند فشار خون بالا می رود یا حتی کلیه ها دچار نارسایی خواهند شد. وجود لخته خون در کلیه بسیار خطرناک است و علایم زیر به شما هشدار می دهد که به پزشک مراجعه کنید:

● درد پهلوها، پاها یا ران ها

● خون در ادرار

● تب

● حالت تهوع یا استفراغ

● فشار خون بالا

● تورم ناگهانی و شدید پا

● اشکال در تنفس

بیشتر بخوانید: چه بیماری هایی باعث آسیب کلیوی می شوند

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات