نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد آسیب DNA اسپرم می تواند یکی از فاکتورهای مهم در «سقط جنین» باشد.
به گزارش «بهپو»، سقط جنین به از دست رفتن خود به خودی جنین قبل از هفته بیستم می گویند. حدود 10 تا 20 درصد از بارداری های ثبت شده به سقط می انجامند.
سقط مکرر جنین به معنای از دست دادن متوالی جنین در طول سه بارداری یا بیشتر قبل از هفته ۲۰ بارداری است. معمولاً ۲ درصد زوجین درگیر این مشکل هستند و در بسیاری از موارد تشخیص علت آن دشوار است.
محققان می گویند معمولا در زوجینی که از سقط مکرر جنین رنج می برند این زن ها هستند که مورد آزمایش های تشخیص علت سقط قرار می گیرند در حالیکه ممکن است عامل سقط جنین، آسیب DNA اسپرم باشد. این فرضیه لزوم تست اسپرم مردان و بررسی سلامت آن را مشخص می کند.
«چانا جایاسنا»، سرپرست تیم تحقیق از کالج امپریال لندن، در این باره میگوید: «ما میدانیم که اسپرم نقش مهمی در تشکیل جفت دارد و بقای جنین دارد.»
در این مطالعه، تیم تحقیق ۵۰ مرد را که همسرشان دچار سقط جنین نشده بود را با ۶۳ مرد که همسرشان به طور مکرر دچار سقط جنین شده بود، مقایسه کردند.
مردان از لحاظ میزان هورمونهای جنسی نظیر تستوسترون و تعداد و رفتار اسپرمهایشان مورد بررسی قرار گرفتند. میزان آسیب DNA اسپرم و همچنین میزان ماده شیمیایی موسوم به «گونه های اکسیژن واکنش پذیر» که میتواند به اسپرم آسیب برساند، هم ارزیابی شد.
محققان دریافتند مردانی که همسرشان دچار سقطهای مکرر میشد آسیب DNA اسپرم دو برابر و میزان گونههای اکسیژن واکنش پذیر چهار برابر بود. به گفته محققان، DNA اسیب دیده اسپرم موجب کاهش باروری میشود.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «گاردین»، محققان عنوان میکنند این یافتهها میتواند منجر به تولید داروی جدیدی برای توقف آسیب به DNA اسپرم در راستای درمان سقطهای مکرر و کاهش ریسک سقط جنین شود./