محققان دانشگاه هوکایدو ژاپن دریافتند با غیرفعال کردن یکی از گیرنده های پروتیین استخوان می توان پوکی استخوان در کودکان را بدون اثرگذاری بر رشد استخوان ها درمان کرد.
به گزارش «بهپو»، محققان در آزمایش روی موش ها از یک آنتی بادی برای نابود کردن پروتیین های گیرنده استخوان موسوم به «Siglec-15» استفاده کردند. این گیرنده ها در فرآیند تغییرشکل استخوان ها نقش داشته و تولید سلول های استئوکلاست توسط مغز استخوان را کنترل می کنند.
استئوکلاست ها از طریق برداشتن پوسته دارای مواد معدنی از روی بافت استخوانی و شکستن استخوان آلی، عمل تخریب استخوان ها را انجام می دهند و مواد آلی را جذب می کنند. عملکرد این سلول ها توسط سلول های استئوبلاست که سلول های استخوان ساز هستند، جبران می شود.
محققان دریافتند با مسدود کردن پروتیین Siglec-15 در استخوان های در حال رشد موش های جوان، تراکم و استحکام استخوان ها افزایش یافته و فرآیند رشد نیز مختل نمی شود.
به اعتقاد محققان نتایج این تحقیقات نشان می دهد مسدود کردن این پروتیین می تواند یک راهکار جایگزین و ایمن برای درمان پوکی استخوان در کودکان باشد، اما از آنجا که رفتار استئوکلاست ها در موش ممکن است با رفتار این نوع سلول ها در بدن انسان ها کاملا یکسان نباشد، انجام تحقیقات بیشتر در این رابطه ضروری است.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «مدیکال ساینس»، بیماری پوکی استخوان معمولا بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما کودکان هم به ندرت در اثر سایر بیماری ها یا اختلالات ژنتیکی به این بیماری دچار می شوند. گزارش کامل این تحقیق در نشریه «Bone» منتشر شده است./