برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

درمان آسم در طب سنتی

درمان آسم در طب سنتی در این روز ها که آلودگی هوا مبتلایان به آسم را بیش از پیش می رنجاند، بهتر است علاوه بر دارو های تجویزی پزشک به دنبال راهی باشیم تا حمله های گاه و بیگاه این عارضه های تنفسی را کاهش دهد. شاید نمی دانستید در کابینت های آشپزخانه و در قفسه های یخچال شما درمانگرانی نشسته اند که می توانند برای مبتلایان به آسم التیام بخش باشند.
«آسم» یا به اصطلاح عامیانه تنگی نفس، عارضه ای است که امروزه افراد زیادی را به خود مبتلا کرده است. این عارضه آزار دهنده با عواملی مثل آلودگی هوا یا بروز حساسیت های تنفسی تشدید می شود و راه گریزی از آن نیست. در این روز ها که آلودگی هوا مبتلایان به آسم را بیش از پیش می رنجاند، بهتر است علاوه بر دارو های تجویزی پزشک به دنبال راهی باشیم تا حمله های گاه و بیگاه این عارضه های تنفسی را کاهش دهد. شاید نمی دانستید در کابینت های آشپزخانه و در قفسه های یخچال شما درمانگرانی نشسته اند که می توانند برای مبتلایان به آسم التیام بخش باشند.
به گزارش «بهپو»، امروزه پیشرفت پزشکی در زمینه بهبود بیماری‌های مختلف از جمله آسم غیرقابل‌انکار است و بسیاری از داروها می‌توانند تاثیر مثبتی در کنترل علایم بیماری داشته باشند، اما روش‌های طبیعی و برخی خوراکی‌های خوشمزه هم در تسکین این ناراحتی تنفسی موثر هستند. مسلما چنین توصیه‌هایی جایگزین درمان تخصصی بیماری نیست و نباید داروها را خودسرانه کنار گذاشت.
 
بیشتر بخوانید: 7 توصیه تغذیه ای به بیماران آسمی
 

عسل

استنشاق بوی دلپذیر عسل در بعضی افراد به تسکین علایم آسم کمک می‌کند. همچنین توصیه می‌شود یک قاشق چای‌خوری عسل را در یک فنجان آب گرم حل و آرام میل کنید. مخلوط یک قاشق چای‌خوری عسل با نصف قاشق چای‌خوری پودر دارچین و مصرف آن پیش از خواب هم به بهبود مشکلات تنفسی حین خواب کمک می‌کند.
 

سیر

این خوراکی عالی به رفع احتقان ریه‌ها کمک می‌کند و می‌تواند علایم آسم را به سرعت تسکین دهد. برای این منظور، 10 تا 15 حبه سیر را در 120 میلی‌لیتر -نصف لیوان- شیربادام مخلوط و یک بار در روز میل کنید. روش دیگر برای بهره‌مندی از این تاثیر سیر این است که 3 تا 4 حبه را در مقداری آب دم کنید و پس از خنک شدن یک بار در روز بنوشید.
 

زنجبیل

زنجبیل موجب کاهش انقباضات و التهابات مجاری تنفسی می‌شود. این تاثیرات آرامبخش بر عضلات، مشابه بعضی داروهای بهبود آسم است. اگر از طعم زنجبیل تازه لذت می‌برید، مقدار مساوی آب زنجبیل، آب انار و عسل را با هم مخلوط و 2 تا 3 بار در روز یک قاشق سوپ‌خوری میل کنید. آب زنجبیل همراه با یک قاشق آب لیمو و یک قاشق عسل هم داروی طبیعی عالی است و تنفس را بهبود می‌بخشد.
 

پیاز

شاید عجیب به نظر برسد، اما گوگرد موجود در پیاز التهابات را کاهش می‌دهد. توصیه می‌شود برای باز شدن مجاری تنفسی پیاز خام مصرف شود.
 

روغن خردل

ماساژ سینه و قسمت بالایی پشت می‌تواند به تسکین سریع و بازگشت تنفس عادی در زمان بروز بحران‌های آسم کمک کند. می‌توان روغن را گرم و همراه با مقدار کمی کافور مخلوط و پس از خنک شدن استفاده کرد.
 

انجیر

انجیر هم یکی از داروهای طبیعی خوشمزه برای بهبود آسم است. تاثیر این میوه جدا کردن خلط‌ها از مجاری تنفسی و کمک به تنفس عادی خواهد بود. توصیه می‌شود 3 عدد انجیر خشک را بشویید و به مدت یک شب در یک لیوان آب بخیسانید. صبح روز بعد، این مخلوط را در حالت ناشتا میل کنید. این روش را باید 2 ماه تکرار کرد.
 

قهوه تلخ گرم

این نوشیدنی را باید متسع‌کننده نایژه‌ها دانست که تاثیر مثبتی در باز شدن مجاری تنفسی دارد. هرچه قهوه غلیظ‌تر باشد، این تاثیر بیشتر خواهد بود. البته باید مراقب بود در مصرف آن افراط نشود و بیش از 3 فنجان در روز توصیه نمی‌شود، زیرا کافیین بالایی دارد. اگر تمایلی به نوشیدن قهوه ندارید می‌توانید چای پررنگ تقریبا داغ بنوشید.
 

عصاره اکالیپتوس

اکالیپتوس تاثیر فوق‌العاده‌ای در دفع مخاط‌ها دارد. کافی است چند قطره از عصاره آن را روی یک حوله کاغذی بریزید و در طول شب نزدیک سر بگذارید تا بوی آن استنشاق شود. تنفس عمیق بخار آن هم می‌تواند به بهبود علایم آسم کمک کند.
 

لیمو

به گزارش «بهپو» به نقل از «هفته نامه سلامت»، لیمو کمبود ویتامین C را که یکی از مشکلات رایج مبتلایان به آسم است، جبران می‌کند و منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها محسوب می‌شود که علایم بیماری را تسکین می‌دهد. برای بهره‌مندی از این خواص آب نصف لیمو را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و با توجه به ذایقه‌تان مقداری عسل هم به‌عنوان چاشنی در آن بریزید. این شربت را به‌طور منظم میل کنید تا علایم بحران آسم کاهش یابد. در چنین شرایطی نباید مرکبات دیگر را مصرف کرد زیرا نه‌تنها چنین تاثیری ندارند، بلکه حتی علایم را تشدید می‌کنند/

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات