برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

با بروز این علائم به کلیه های خود مشکوک شوید

با بروز این علائم به کلیه های خود مشکوک شوید کلیه‌ها نیز مانند دیگر اندام‌های بدن در معرض ابتلا به عفونت‌ها و دیگر بیماری‌ها قرار دارند. گرچه ناراحتی‌های کلیوی شیوع بسیار بالایی ندارد اما مشکل اینجاست که علائم معمولا در مراحل حاد بروز می‌کند و به سختی قابل تشخیص است. تنها روش دقیق به کمک انجام آزمایش خون و ادرار انجام می‌شود.
کلیه‌ها نیز مانند دیگر اندام‌های بدن در معرض ابتلا به عفونت‌ها و دیگر بیماری‌ها قرار دارند. گرچه ناراحتی‌های کلیوی شیوع بسیار بالایی ندارد اما مشکل اینجاست که علائم معمولا در مراحل حاد بروز می‌کند و به سختی قابل تشخیص است. تنها روش دقیق به کمک انجام آزمایش خون و ادرار انجام می‌شود. با‌این‌حال برخی علائم جسمانی می‌توانند به‌عنوان زنگ خطر پیشرفت یک ناهنجاری تلقی شوند. در ادامه 7 علامت رایج ابتلا به بیماری‌های کلیوی اشاره می‌شود که در صورت ابتلا باید به پزشک مراجعه کرد.
 

خستگی مفرط

خستگی مزمن نتیجه اختلال عملکرد خون در انتقال اکسیژن به سلول‌های بدن ناشی از پیشرفت یک بیماری کلیوی است. کلیه‌ها با تولید گلبول‌های قرمز ارتباط دارند و اختلالات آنها مانع از تولید کافی این گلبول‌ها می‌شود.
 

خارش پوست

به کمک کلیه‌ها بخش زیادی از مواد سمی خون به شکل ادرار از بدن دفع می‌شود. اگر این اندام‌ها به خوبی کار نکنند، این مواد مجددا به بافت‌ها برمی‌گردند و معمولا باعث احساس خارش و مورمور پوست می‌شوند.
 

ادم ( تورم)

احتباس آب یا ادم جزو رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری‌های کلیوی است. گرچه بسیاری از علائم در بروز آن نقش دارند اما نارسایی کلیوی یکی از مهم‌ترین آنهاست. کلیه‌ها سطح آب و سدیم بدن را کنترل می‌کنند و عملکرد نادرست می‌تواند مانع از تعادل آنها شود. این علامت ممکن است در نتیجه دفع مقدار زیاد پروتئین از ادرار نیز ایجاد شود که بیماری به نام سندرم نفروتیک نام دارد. ورم در قوزک و ساق پا دیده می‌شود اما ممکن است در صورت، دست‌ها و دیگر اندام‌های بدن نیز اتفاق بیفتد.
 

کم‌خونی

علائم کم‌خونی در بیماران کلیوی نشان‌دهنده وضعیت حاد بیماری است. کلیه‌ها مسئول تولید هورمون اریتروپویتین هستند که مغز استخوان را تحریک می‌کند تا گلبول قرمز بسازد. در صورت پیشرفت نارسایی کلیه، سطح گلبول‌های قرمز کاهش می‌یابد و علائم کم‌خونی مزمن بروز می‌کند.
 

درد پشت

درد در قسمت پشت و پهلوها می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کلیه به‌خصوص در سالمندان باشد. گرچه علامت خیلی رایجی نیست اما درصورت ابتلا به سنگ کلیه یا سنگ مجاری ادراری بروز می‌کند. دراین‌صورت درد معمولا شدید و با علائمی مانند مشکل در دفع ادرار یا سوزش ادرار همراه است. لازم است تا در صورت بروز چنین ناراحتی به پزشک مراجعه شود تا وضعیت بیماری به درستی تشخیص داده شود.
 

تغییر در وضعیت ادرار

باید توجه داشت که ادرار می‌تواند نشانگر خوبی برای تشخیص اختلالات کلیوی باشد. زمانی که این اندام‌ها دچار مشکل می‌شوند غالبا علائم زیر دیده می‌شود:

بوی بد دهان

احساس بوی آمونیاک و طعم فلز مانند در دهان می‌تواند به‌دلیل تجمع مواد سمی در خون ناشی از نارسایی کلیه باشد. این حالت ناراحت‌کننده به‌سختی قابل کنترل است حتی زمانی که بهداشت دهان و دندان نیز به خوبی رعایت شود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات