برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

مصرف مکرر آنتی‌بیوتیک عامل افزایش وزن

مصرف مکرر آنتی‌بیوتیک عامل افزایش وزن تحقیقات اخیر نشان می‌دهد مصرف مکرر آنتی‌بیوتیک با افزایش وزن در کودکان مرتبط بوده و بر وزن آنها در زندگی آینده‌شان نیز تاثیر می‌گذارد.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد مصرف مکرر آنتی‌بیوتیک با افزایش وزن در کودکان مرتبط بوده و بر وزن آنها در زندگی آینده‌شان نیز تاثیر می‌گذارد. به عبارت دیگر، کودکانی که در دوران کودکی خود آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند بسیار سریع‌تر از کودکانی که آنتی‌بیوتیک مصرف نمی‌کنند، افزایش وزن می‌یابند.
محققین کالج بهداشت همگانی مدرسه جانز هاپکینز بالتیمور با تحقیق روی 164 هزار پسربچه در آمریکا دریافتند که در سن 15 سالگی، کودکانی که در دوران کودکی خود حداقل4 بار آنتی‌بیوتیک مصرف کرده‌اند حدود سه پوند (3/1 کیلوگرم) بیشتر از کودکانی که اصلا آنتی‌بیوتیک مصرف نکرده‌اند، وزن دارند. تقریبا 30 هزار کودک (حدود 21 درصد) این داروها را 7 بار یا بیشتر دریافت کرده بودند.
دکتر «برایان شوارتز»، در این‌باره می‌گوید: «شاخص توده بدنی شما ممکن است به واسطه آنتی‌بیوتیک‌هایی که در کودکی مصرف کرده‌اید، برای همیشه دگرگون شود. اطلاعات ما نشان می‌دهند که هر زمانی‌که ما یک آنتی‌بیوتیک به کودکان خود می‌دهیم، افزایش وزن آنها با گذشت زمان سریع‌تر می‌شود.» شواهد فراوانی در دست است که نشان می‌دهند آنتی‌بیوتیک‌ها به واسطه تأثیری که روی میکروارگانیسم‌های بدن به نام میکروبیوتا دارند، می‌توانند سبب افزایش وزن شوند. تعداد میکروبیوتا در بدن ما 10 برابر بیشتر از تعداد سلول‌های خود ماست که به هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش ما کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مکرر آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند میکروبیوتا را برای همیشه دگرگون کند که موجب تغییر در نحوه هضم غذا و همچنین افزایش کالری جذب شده می‌شود./

*به نقل از Medscape

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات