به گزارش ایسنا، بیماری روماتیسم مفصلی و آرتریت که حدود یک درصد از کل جمعیت جهان را مبتلا میسازد یک عارضه پیچیده است. شیوه زندگی و عوامل محیط زیستی مانند سیگار، رژیم غذایی، بارداری و عفونت در بروز این بیماری نقش دارند اما پزشکان همچنین میدانند که ساختار ژنتیکی افراد نیز روی میزان آسیب پذیری آنها در برابر این بیماری تاثیر دارد.
به گزارش روزنامه سان، در این مطالعه متخصصان واحد همه گیر شناسی مرکز مطالعات آرتریت انگلیس در دانشگاه منچستر ۱۴ ژن جدید را شناسایی کردهاند که میتوانند موجب بروز روماتیسم مفصلی شوند. این مجموعه ۱۴ تایی به ۳۲ ژن دیگری که تا کنون در ارتباط با بیماری آرتریت شناخته شدهاند، افزوده شد. این متخصصان معتقدند که هم اکنون بیشتر ژنهای عامل این بیماری را شناسایی کردهاند و همین امر میتواند به شناخت روشهای درمانی مفیدتر و موثرتر برای معالجه آرتریت و روماتیسم مفصلی منجر شود.
این متخصصان دریافتهاند که ژنهای مزبور مختص کروموزوم زنانه X هستند و همین امر توجیه میکند که چرا نرخ ابتلا به این بیماری در زنان سه برابر بیشتر از مردان است. پزشکان دانشگاه منچستر با استفاده از فناوریهای پیشرفته و مجموعه بزرگی از نمونههای ژنتیکی بین المللی برای شناختهای ژنهای جدید موفق شوند این مجموعه ژنی را پیدا کنند.