برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

شکستن قلنج در جوانی و عوارض جبران ناپذیر در پیری

شکستن قلنج در جوانی و عوارض جبران ناپذیر در پیری ایجاد حرکات ناگهانی (قلنج شکستن) در مفاصل به ویژه در مفاصل انگشتان دست، گردن و کمر، سبب بروز عارضه لرزش دست و پا (لقوه یا رعشه) در سنین میانسالی و پیری می شود.
ایجاد حرکات ناگهانی (شکستن قلنج) در مفاصل به ویژه در مفاصل انگشتان دست، گردن و کمر، سبب بروز عارضه لرزش دست و پا (لقوه یا رعشه) در سنین میانسالی و پیری می شود.
این حرکات ناگهانی که در بین عامه مردم به عنوان قلنج شکستن معروف است و بیشتر جوانان به بهانه رفع خستگی انجام می دهند به گفته پزشکان با مضرات زیادی در سنین بالاتر همراه است.
 

بیشتر بخوانیدحباب های مفاصل را نترکانید

 

نتایج تحقیقات دانشمندان نیز نشان داده است که وارد آوردن نیروی کششی به مفاصل سبب آزاد شدن گاز Co2 بین مفاصل و ایجاد حباب هایی می شود که در نتیجه اعمال این فشار حباب ها به سرعت ترکیده و صدایی ایجاد می شود.

افزایش میزان این گاز در مفاصل سبب از بین رفتن تدریجی مایع بین مفاصل می شود و در نهایت عملکرد مفاصل را دچار اختلال می کند.

 

بیشتر بخوانیدحبابی که می ترکد، مفصلی که صدا می دهد

دکتر علیرضا عصمت جراح عمومی و فلوشیپ دست در این مورد به خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: شکستن قلنج انگشت ها، کمر و گردن شاید در کوتاه مدت به فرد احساس آرامش کاذب دهد اما در نهایت ساییدگی زودرس مفاصل را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود:افرادی که این حرکت را انجام می دهند ابتدا در انگشتان دست آنها به ویژه انگشت شست که ضعیف تر از مفاصل گردن و کمر است، درد و التهاب بروز می کند.

عصمت ادامه داد:چرخش ناگهانی در ناحیه گردن و کمر نیز بسیار خطرناک است؛ آسیب ها، دردها و سایر مشکلاتی که معمولا در سنین بالا در ستون فقرات و عضلات گردن افراد بروز می کند، در این دسته خیلی زودتر ظاهر می شود.

 
بیشتر بخوانید: خطر سکته مغزی با شکستن قولنج گردن

وی افزود: لرزش دست و پا در سنین بالاتر به علت اختلال در حرکت، کاهش ثبات مفصلی، بروز آرتروز و صدمه به غضروف مفصل از مضرات قولنج شکستن است.

جراح عمومی و فلوشیپ دست توضیح داد: در قسمت ساعد دست 15 عضله وجود دارد که برخی از این عضلات به تاندون های سطحی و برخی نیز به تاندون های عمقی متصل هستند که انجام دادن این حرکات سبب ایجاد کشیدگی در مفاصل و بروز درد می شود.

عصمت افزود: همچنین در بین مفاصل بدن ماده ای به نام مایع سینویال وجود دارد که غضروف های بین مفصلی از آن تغذیه می کنند. همچنین این مایع از مفاصل محافظت می کند؛ در اثر قلنج شکستن انگشتان، مایع سینویال به تدریج خاصیت خود را از دست می دهد و مفاصل به خوبی تغذیه نمی شود.

وی با بیان اینکه ممکن است به دلیل شدت التهاب حتی خونریزی بین مفصلی در دست ها ایجاد شود، ادامه داد: نسوج بدن نیاز به اکسیژن و قند دارد تا بتواند فعالیت کند؛گرفتن به اصطلاح قلنج دست ها سبب از بین رفتن تدریجی غذای مفاصل و بروز مشکلات بعدی در افراد می شود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات