برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

آشنایی با بیماری های قلب، علایم و روشهای درمان - راهنمای تصویری

زندگی پس از حمله قلبی به دست آوردن مجدد سلامتی بعد از حمله قلبی، امکان پذیر است. با اجتناب از سیگار، فعال تر شدن و مراقبت از آنچه که می خورید، می توانید قلب و سلامت کلی بدن را تقویت کنید. یکی از بهترین راهها برای یادگیری از نحوه ایجاد این تغییرات، شرکت در برنامه های ناتوانی قلبی است. از دکتر خود توصیه بگیرید.
تست: کاتتریزاسیون قلبی کاتتریزاسیون قلب به تشخیص و درمان برخی از بیماری های قلبی کمک میکند. پزشک لوله باریکی را به نام کاتتر از طریق یک رگ خونی در بازو یا پا تا رسیدن به عروق کرونر، داخل میکند. در هر یک از عروق کرونر رنگ تزریق می شود تا باعث شود به آسانی با اشعه ایکس مشاهده شوند. این روش وسعت و شدت هر انسداد را آشکار میکند. درمانهائی مانند آنژیوپلاستی یا استنت گذاری، می توانند با این روش انجام شوند.
تست: سی تی اسکن قلب توموگرافی کامپیوتری قلب (معروف به سی تی اسکن قلب) تصاویر دقیقی از قلب و رگ های خونی آن ارائه میکند. یک کامپیوتر، این تصاویر را به تصویر 3 بعدی از قلب تبدیل میکند. سی تی اسکن قلبی می تواند در به دنبال گشتن پلاک و یا کلسیم ایجاد شده در عروق کرونر، مشکلات دریچه قلب و انواع دیگری از بیماری قلبی مورد استفاده قرار بگیرد.
زندگی با بیماری قلبی بیشترین شکلهای بیماری های قلبی مزمن هستند. در آغاز، علائم ممکن است برای تاثیر گزاری بر روی زندگی روزمره بسیار خفیف باشند و در بسیاری از موارد، درمان طولانی مدت می تواند علایم را تحت کنترل نگه دارد. اما اگر ناتوانی قلب آغاز شود، ممکن است موجب تنگی نفس، خستگی، یا تورم در پا، مچ پا، ساق پا و شکم بیمار شود. نارسایی قلبی را می توان با دارو، تغییر شیوه زندگی، عمل جراحی موفق و در موارد خاص، پیوند قلب مدیریت کرد.
اساس حمله قلبی پلاک رسوب کرده در شریان ها، سطح خارجی سخت و درون نرمی دارد. گاهی اوقات این سختی باعث ترک خوردن پوسته بیرونی میشود. وقتی این اتفاق می افتد، یک لخته خونی اطراف پلاک شکل میگیرد. اگر این لخته کاملا تمام شریان را مسدود کند، این کار موجب قطع جریان خون به بخشی از قلب میشود. بدون درمان فوری، آن بخش از عضله قلب ممکن است آسیب دیده یا ازبین برود.
نشانه های بیماری عروق کرونر مقدمه یک حمله قلبی و بیماری عروق کرونر یا CAD ، هنگامی رخ میدهد که پلاکهای چسبنده در داخل عروق کرونر تجمع میکنند. این باریک شدن شریان ها، عبور جریان خون را از میان آنها مشکل میسازد. بسیاری از مردم نمی دانند که دچار CAD هستند تا اینکه حمله قلبی رخ میدهد. اما علائم هشدار دهنده ای مانند تکرار درد قفسه سینه ناشی از محدود شدن جریان خون وجود دارد. این درد به نام آنژین صدری شناخته میشود.
درمان: آنژیوپلاستی آنژیوپلاستی برای باز کردن عروق مسدود قلب و بهبود جریان خون به قلب استفاده میشود. پزشک، کاتتر نازکی را به همراه یک بالون به داخل و انتهای سرخرگ وارد میکند. وقتی بالون به محل مسدود شده برسد، بزرگ شده، عروق را باز میکند و جریان خون را بهبود می بخشد. همچنین ممکن است دکتر لوله فنری کوچکی به نام استنت را برای کمک به باز ماندن عروق، پس از آنژیوپلاستی درون عروق قرار دهد.
چه کسی در معرض خطر بیماری های قلبی قرار دارد؟ مردان نسبت به زنان در معرض خطر بالاتر ابتلا به حمله قلبی قرار دارند و همچنین در سن پائین تری نسبت به زنان دچار این بیماری میشوند. اما همچنین باید توجه داشته باشید که بیماری های قلبی قاتل شماره 1 زنان نیز است. افراد با سابقه خانوادگی بیماری های قلبی نیز در معرض خطر بیشتری از این بیماری قرار دارند.
سیگار و قلب شما اگر سیگار می کشید، خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما 2 تا 4 برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است. و اگر اطراف کسی سیگار می کشید که دوستش دارید، خطر را با دود سیگار دست دوم، در او افزایش میدهید. هر سال در ایالات متحده ، بیش از 135.000 نفر از بیماری های قلبی مرتبط با سیگار می میرند. اما هرگز برای ترک آن خیلی دیر نیست. در عرض 24 ساعت پس از ترک سیگار، خطر ابتلا به حمله قلبی شروع به کاهش یافتن می کند.
تست: الکتروکاردیوگرام (EKG) نورا قلب (EKG) (همچنین ECG نیز گفته میشود) تست بدون درد است که برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب از الکترودهای قرار داده شده بر روی پوست، بهره گرفته میشود. این تست اطلاعات مربوط به ریتم قلب و صدمه وارد شده به عضله قلب را نشان میدهد. نوار قلب می تواند به دکتر شما در تشخیص حمله قلبی و ارزیابی اختلالات مانند بزرگ شدن قلب کمک کند. این نتایج را می توان با الکتروکاردیوگرام های بعدی نسبت به پیگیری تغییرات در وضعیت قلب، مورد مقایسه قرار داد.
رژیم غذایی و قلب شما آنچه می خورید باعث تفاوتهائی میشود. مطمئن باشید که مصرف مقدار زیادی از غلات سبوس دار، سبزیجات، حبوبات و میوه ها برای حفظ سلامت قلب شما کمک خواهند کرد. روغن های گیاهی، گردو، آجیل و دیگر دانه ها نیز می تواند در بهبود سطح کلسترول کمک کنند. و فراموش نکنید که خوردن ماهی حداقل دو بار در هر هفته منبع خوبی از پروتئین سالم برای قلب است.
درمان: جراحی بایپس عمل جراحی بای پس روش دیگری برای بهبود جریان خون قلب است. این روش، مسیر جدیدی را برای خون عروق کرونری که خیلی تنگ شده یا مسدود شده باشد، دراختیار میگذارد. در طی عمل جراحی، ابتدا رگ های خونی از یک ناحیه از بدن برداشته شده، مانند قفسه سینه، پاها، یا دستها و سپس به عروق مسدود شده متصل میشود، این کار باعث میشود تا قسمت مسدود شده دور زده شود.
تست: اکو کاردیوگرافی اکو کاردیوگرافی از امواج صوتی (فراصوت) برای تولید تصاویر متحرک از قلب استفاده میکند.این تست میتواند حفره ها و دریچه های قلب را ارزیابی کند و اینکه چگونه به خوبی ماهیچه های قلب و دریچه های آن کار میکنند. این روش در تشخیص و ارزیابی انواع مختلفی از بیماری های قلبی و نیز ارزیابی تاثیر درمانهای صورت گرفته مفید است.
کاردیومیوپاتی کاردیومیوپاتی بیماری تغییرات در عضله قلب است. این تغییرات ممکن است مریوط به توانایی موثر قلب در پمپ کردن باشد، که می تواند به یک بیماری مزمن منجر شود که به آن نارسایی قلبی اتلاق میشود. کاردیومیوپاتی گاهی با وضعیت های مزمن دیگر همراه است، مانند فشار خون بالا یا بیماری دریچه قلبی.
مرگ ناگهانی قلبی مرگ ناگهانی قلبی (SCD) نیمی از کل مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در ایالات متحده به شمار می آید، اما این شبیه به حمله قلبی نیست. SCD هنگامی رخ میدهد که سیستم الکتریکی قلب از کار می افتد، و باعث ضربان نامنظم و بطور خطرناکی سریع میشود. ممکن است حفره های پمپ قلب به جای ارسال خون به بدن، مرتعش شود. بدون انجام CPR یا همان احیاء قلبی ریوی، ممکن است مرگ در عرض چند دقیقه رخ دهد.
برای اطمینان وقت را تلف نکنید بهترین زمان برای درمان حمله قلبی، لحظه شروع علائم است. انتظار برای اطمینان از حمله قلبی می تواند منجر به آسیب قلبی دائمی و یا حتی مرگ شود. اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، با شماره 115 تماس بگیرید. سعی نکنید با رانندگی خود را به بیمارستان برسانید. هنگامی که با شماره 115 تماس میگیرید، کارکنان اورژانس می توانند به محض رسیدن به شما مراقبتهای اورژانسی را آغاز کنند.
نارسایی قلبی نارسایی قلب به این معنا نیست که قلب کار خود را متوقف کرده باشد. این بدان معناست که قلب نمی تواند خون را به اندازه نیاز بدن پمپ کند. در طول زمان، برای نگهداری خون بیشتر، قلب بزرگتر می شود ، برای افزایش مقدار جریان خون قلب سریعتر پمپ میکند و رگهای خونی باریک میشوند. همچنین عضله قلب ممکن است ضعیف شود و حتی تامین خون کاهش پیدا کند. در بیشترین موارد، نارسایی قلبی ناشی از بیماریهای عروق کرونر و حمله قلبی است.
علائم حمله قلبی حمله قلبی حتی در هنگام بروز علائم خفیف نیز اورژانسی است. علائم هشدار دهنده عبارتند از : • درد یا فشار در قفسه سینه • گسترش ناراحتی به پشت، فک، گلو یا بازو • تهوع ، سوء هاضمه یا سوزش سر دل • ضعف، اضطراب یا تنگی نفس • ضربان قلب سریع یا نامنظم
تست: تست فشار تست فشار، نحوه واکنش قلب شما به عملکردهای بدن را اندازه گیری میکند. اگر شما یک تست فشار ورزشی داشته باشید، بر روی دستگاه دوی ثابت مشغول راه رفتن و یا سوار دوچرخه ثابت مشغول رکاب زدن خواهید شد در حالی که میزان سختی آنها افزایش می یابد. در همان زمان، نمودار قلب، ضربان قلب و فشار خون، توسط نمایشگر نشان داده میشود. پزشکان با استفاده از تست ورزش، ارزیابی میکنند که آیا خون کافی به عضلات قلب ارسال میشود یا نه.
حمله قلبی چیست؟ هر سال، بیش از 1 میلیون آمریکایی دچار حمله قلبی میشوند یعنی دچار وقفه ناگهانی در جریان خون قلب. این اتفاق زمانی رخ میدهد که در عروق کرونر یک انسداد وجود داشته باشد، عروقی که حامل خون به عضلات قلب هستند. هنگامی که جریان خون مسدود شود، عضلات قلب آسیب دیده و بسرعت می میرند. درمان فوری اورژانسی، تعداد مرگ و میر ناشی از حملات قلبی را در سال های اخیر کاهش داده است.
تست: عکسبرداری از قفسه سینه توسط اشعه ایکس پرتو اشعه ایکس از قفسه سینه، عکسی است از قلب، ریه، استخوان ها و خود قفسه سینه که از مقدار بسیار کمی تشعشع استفاده میشود. از تابش اشعه ایکس در قفسه سینه می توان برای یافتن اختلالات قلب و ریه استفاده کرد. در این تصویر برآمدگی مشهود در سمت راست، یک بطن چپ بزرگ شده است ، پمپاژ اصلی حفره قلب.
پیشگیری از بیماری قلبی کلید پیشگیری از بیماری قلبی شیوه زندگی سالم است. این شیوه شامل یک رژیم غذایی مغذی، حداقل 30 دقیقه ورزش در اکثر روزهای هفته، عدم مصرف سیگار، کنترل فشار خون بالا، کلسترول و دیابت است. از نوشیدن الکل اجتناب کنید. از دوستان و خانواده خود در ایجاد این تغییرات کمک بگیرید. آنها نیز از این کار سود خواهند برد.
عوامل خطر را می توانید کنترل کنید کلسترول بالا و فشار خون بالا از عوامل خطرساز مهمی برای بیماری قلبی هستند. داشتن اضافه وزن، چاقی، یا کم تحرکی، همه خطر را افزایش میدهند. همچنین دیابتی ها، به خصوص آنهائی که قند خونشان به خوبی کنترل نمی شود در معرض خطر هستند. اگر فاکتورهای خطر در شما وجود دارد با پزشک مشورت کنید تا برای مدیریت آنها چاره ای بیندیشد. مراحل بسیاری برای محافظت از قلب افراد وجود دارد.
علائم حمله قلبی در زنان زنان همیشه هنگام حمله قلبی، در قفسه سینه احساس درد نمی کنند. زنان تقریبا بیش از مردان سوزش سر دل ، بی اشتهایی، خستگی یا ضعف، سرفه و لرزش قلب دارند. این علائم نباید نادیده گرفته شوند.هر چه شما درمان را به تعویق بیاندازید، به همان میزان قلب بیشتر آسیب خواهد دید.
درمان: دارو داروها نقش مهمی را در درمان بیماری های قلبی ایفا میکنند. برخی داروها به کاهش فشار خون، ضربان قلب و میزان کلسترول کمک میکنند. دیگر داروها می توانند ریتم غیر طبیعی قلب را تحت کنترل نگه دارند و یا از لخته شدن خون جلوگیری کنند. برای بیمارانی که در حال حاضر دچار برخی از آسیب های قلبی هستند، داروهائی برای بهبود توانایی پمپاژ قلب آنها وجود دارد.
آریتمی: ضربان نامنظم قلب هدایت پیامهای الکتریکی منظم، باعث ضربان قلب میشود. اما گاهی اوقات هدایت این پیامها نامنظم میشود. قلب ممکن است بسرعت کار کند، از سرعت بیافتد یا مرتعش شود. آریتمی ها اغلب تغییرات بی ضرر در ریتم ضربان قلب هستند که به سرعت برطرف میشوند. اما برخی از انواع آن موجب میشود که قلب در پمپاژ خون بخوبی عمل نکند و می تواند عوارض جدی در بدن بوجود آورد. اگر متوجه شدید که ضربان قلب شما غیر طبیعی است با دکتر خود مشورت کنید.
تست: نمایشگر هولتر نمایشگر هولتر یک وسیله قابل حمل و ضبط کننده ریتم قلب می باشد. اگر پزشک به مشکل ریتم قلب شما مشکوک باشد، ممکن است از شما بخواهد، برای 1 یا 2 روز این دستگاه را همراه داشته باشید. این وسیله فعالیت الکتریکی مداوم قلب را شبانه روز ضبط میکند، در حالیکه نوار قلب، نموداری را در یک لحظه نشان میدهد. دکتر احتمالا از شما خواهد خواست که وارد مدیریت فعالیت های خود شوید و هر گونه علائمی را هنگام رخ داد، یادداشت کنید.
نقص مادرزادی قلب نقص قلبی مادرزادی چیزی است که در بدو تولد رخ داده است. مشکل می تواند دریچه قلب سوراخ، ناهنجاری در دیواره های قلب که حفره قلب را جدا میکند و یا مشکلات قلبی دیگر باشد. برخی از نقایص، تا زمانی که فرد بالغ نشده باشد معلوم نمی شود. بعضی از آنها نیاز به درمان ندارد. برخی دیگر نیاز به مصرف دارو و یا جراحی دارد. افراد مبتلا به نقص قلبی مادرزادی ممکن است در معرض خطر بیشتری از عوارض در حال توسعه مانند آریتمی، نارسایی قلبی و عفونت دریچه قلب، قرار بگیرند، ولی راه هایی برای کاهش این خطر وجود دارد.

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات