قهوه یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها در دنیاست و کافئین آن خلقوخو، قابلیتهای مغز و عملکردهای عمومی بدن را بهبود میبخشد. این نوشیدنی به کاهش وزن نیز کمک میکند و تاثیر محافظ در برابر ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت نوع 2، آلزایمر و بیماری های قلبیعروقی نیز دارد.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «pressesante.com»، نوشیدن یک فنجان قهوه پس از بیدار شدن از خواب، یکی از عادت های رایجی است که باید دید تهدیدی برای سلامت بدن محسوب میشود یا خیر؟
نوشیدن قهوه در حالت ناشتا ترشح اسید معده را تحریک میکند. در واقع، قهوه میتواند معده را تحریک کند و علائم بیماریهای گوارشی مانند سندروم روده تحریکپذیر را تشدید کند. بعضی افراد نیز با مصرف قهوه در حالت ناشتا دچار سوزش معده، زخم معده، رفلاکس، حالت تهوع و سوءهاضمه میشوند.
نوشیدن قهوه با معده خالی از آن جهت مضر است که هیچ ماده غذایی دیگری در معده وجود ندارد تا مانع از آسیب شیره گوارشی به دیواره معده شود. البته از نظر علمی هنوز نمیتوان بهطور دقیق گفت که ارتباط قوی بین مصرف قهوه با بروز بیماریهای گوارشی وجود دارد اما افرادی که چنین علائمی را پس از نوشیدن قهوه احساس میکنند باید در مصرف آن محتاط باشند.
به علاوه، سطح هورمون کورتیزول هنگام بیدار شدن از خواب به بیشترین حد خود میرسد، سپس طی روز کاهش یافته و به کمترین حد هنگام خواب شبانه میرسد. کورتیزول به هورمون استرس شهرت دارد که از غدد فوقکلیه ترشح میشود و در تنظیم متابولیسم، فشار خون و قند خون نقش دارد. باید توجه داشت که نوشیدن قهوه تولید این هورمون را تحریک میکند.
در نتیجه، بعضی متخصصان بر این باورند که نوشیدن قهوه در حالت ناشتا که بدن بهطور طبیعی با سطح بالایی از هورمون کورتیزول مواجه است، مناسب نخواهد بود. البته در افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند، معمولا این افزایش سطح هورمون بهشکل شدید اتفاق نمیافتد. از طرفی هیچ استدلال علمی وجود ندارد که نشان دهد نوشیدن قهوه همراه یا پس از صبحانه این واکنش را ایجاد نمیکند.
از آنجا که نوشیدن منظم قهوه میتواند با ایجاد وابستگی، تمایل به مصرف بیشتر و اختلالات خواب همراه باشد، توصیه میشود در مصرف این نوشیدنی افراط نشود./
بیشتر بخوانید: فواید درمانی نوشیدن قهوه و چای