برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

چرا لبنیات باعث آسیب عصبی در بیماران ام اس می‌شود؟

چرا لبنیات باعث آسیب عصبی در بیماران ام اس می‌شود؟ مطالعات نشان می‌دهد لبنیات حاوی پروتئینی است که باعث تحریک سیستم ایمنی و آسیب عصبی در بیماران مبتلا به ام اس می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد لبنیات حاوی پروتئینی است که باعث تحریک سیستم ایمنی و آسیب عصبی در بیماران مبتلا به ام اس می‌شود.

به گزارش «بهپو» و به نقل از «ساینس»، سال هاست که بیماران مبتلا به ام اس شکایت می‌کنند که علائم بیماری پس از مصرف لبنیات تشدید می‌شود.

محققان دانشگاه‌های بن و ارلانگن –نورنبرگ در آلمان مطالعات تازه‌ای را در زمینه مصرف لبنیات و علائم بیماری ام اس آغاز کردند و دریافتند پروتئین موجود در شیر گاو سلول‌های سیستم ایمنی را به گونه‌ای تحریک می‌کند که منجر به آسیب سلول‌های عصبی در بیماری ام اس می‌شود. این پروتئین کازئین نام دارد.

قدم بعدی در این تحقیق درک نحوه تحریک سلول‌های ایمنی توسط این پروتئین بود. ادامه مطالعات نشان می‌دهد که کازئین باعث ایجاد یک پاسخ ایمنی اشتباه می‌شود و شبیه به آنتی‌ژن‌هایی است که سلول‌های ایمنی را به سمت تحریک اشتباه سلول‌های سالم مغزی سوق می‌دهد، عمل می‌کند.

کازئین با مولکول‌های دیگری که برای ساخت میلین موثر هستند مقایسه شد. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می‌کند.

میلین به غلاف چربی اطراف سلول‌های عصبی گفته می‌شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) می‌شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.

در روند کار محققان با پروتئینی به نام ام ای جی (MAG) مواجه شدند که به نظر می‌رسد عملکردی مشابه کازئین داشته باشد. نتایج نشان داد آنتی‌بادی‌های کازئین در سلول‌های مغزی مسوول تولید میلین، تجمع می‌کنند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که کازئین باعث هجوم آنتی‌بادی‌های ایمنی می‌شود.

این سلول‌های ایمنی به دلیل شباهت به پروتئین ام ای جی به سلول‌های خاصی در مغز حمله می‌کنند و عامل تخریب اعصاب در بیماری ام اس هستند. رژیم غذایی نقش موثری در کنترل علائم بیماری ام اس دارد.

در حال حاضر حدود سه میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ام اس مبتلا هستند. محققان دانشکده پزشکی هاروارد گزارشی مبنی بر علایم اولیه ام اس ارایه کرده‌اند و به افراد هشدار می‌دهند که این علائم را جدی بگیرند:

۱-مشکلات بینایی

۲-مشکلات تعادل

۳-سوزن سوزن شدن و خواب رفتن انگشتان دست و پا

۴-تغییرات ناگهانی دمای بدن اعم از کاهش یا افزایش

۵-تغییرات مداوم در عملکرد دستگاه گوارش

۶-مشاهده چرخشی هر یک از این علایم ذکر شده

۷-ضعف عضلانی

۸-مشکلات شناختی و عدم تمرکز

۹- خستگی مفرط

نتایج این مطالعه در نشریه PNAS منتشر شده است./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات