یک مطالعه جدید نشان میدهد که بیماری شدید لثه میتواند حتی یک فرد سالم را به پرفشاری خون دچار کند.
به گزارش «بهپو»، متخصصان موسسه دندانپزشکی ایستمن در کالج دانشگاهی لندن میگویند: شواهد نشان میدهد که باکتریهای پریودنتوپاتوژن به لثه آسیب میرسانند و همچنین پاسخهای التهابی را ایجاد میکنند که میتواند بر پیشرفت بیماریهای سیستمیک از جمله فشار خون بالا تأثیر بگذارد.
محققان ۲۵۰ بزرگسال مبتلا به بیماری لثه و ۲۵۰ بزرگسال سالم و بدون بیماری لثه را مورد مطالعه قرار دادند. بر اساس یافتههای آنها، افراد دارای بیماری لثه دو برابر بیشتر از افراد دارای لثه سالم، فشار خون سیستولیک بالا (۱۴۰ میلیمتر جیوه یا بیشتر) داشتند. فشار سیستولیک طبیعی زیر ۱۲۰ میلیمتر جیوه است.
یافتهها همچنین نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد از بزرگسالان، فشارخون بالا به دلیل بیماری لثه را تشخیص نمیدهند.
محققان میگویند پیشگیری و درمان بیماری لثه ممکن است روشی مقرونبهصرفه برای کاهش التهاب سیستمیک و بهبود عملکرد اندوتلیوم؛ پوشش نازک داخل قلب و رگهای خونی باشد.
آنها تاکید میکنند: غربالگری بیماریهای لثه و فشار خون بالا هم توسط متخصصان دندانپزشکی و هم توسط متخصصان داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است ضمن این که استراتژیهای بهداشت دهان و دندان مانند مسواک زدن دو بار در روز و استفاده منظم از نخ دندان در کنترل و پیشگیری از شایعترین بیماریهای ناشی از التهاب لثه بسیار مهم است.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «وب ام دی»، تحقیقات قبل موکد این واقعیت بود که افراد مبتلا به بیماری شدید لثه، دو برابر بیشتر از سایر افراد دچار مرگ زودرس قبل از سن ۶۴ سالگی میشوند./