محققان بر اساس نتایج یک مطالعه جدید که به تازگی انجام شده است، میگویند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ پس از بهبودی از این بیماری، حتی اگر هیچ علامت گوارشی نداشته باشند، همچنان حامل ویروس کرونا هستند.
به گزارش «بهپو»، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هنگ کنگ در این مطالعه نمونه مدفوع ۱۵ بیمار کرونایی ۲۰ تا ۶۵ ساله را در هنگ کنگ در فاصله زمانی ماه های فوریه و آوریل بررسی کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد در هفت بیمار حتی در غیاب علائم گوارشی، عفونت ویروسی فعال در روده آنها وجود داشت و سه بیمار تا ۶ روز پس از پاکسازی ویروس از نمونه های تنفسی آنها، همچنان عفونت ویروسی فعال داشتند.
محققان متوجه شدند که میکروبیوتای روده (مجموعه میکروارگانیسم های روده) در بیماران مبتلا به عفونت شدید SARS-coV-2 با غنی سازی عوامل بیماری زا (پاتوژن ها) و از بین بردن باکتری های «خوب» که قادر به تولید اسید چرب با زنجیره کوتاه هستند، مشخص می شود.
آنها اظهار داشتند: فعالیت ویروسی طولانی مدت در روده بیماران مبتلا به کووید-۱۹، حتی در صورت نبود علائم گوارشی و بعد از بهبودی از این بیماری، بر اهمیت کنترل طولانی مدت ویروس کرونا در این بیماران و تهدید بالقوه انتقال این ویروس از مدفوع به دهان تاکید می کند.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «خبرگزاری شینهوا»، این محققان افزودند: رویکردهای درمانی از جمله محدود کردن فعالیت ویروسی روده و تعدیل ترکیب میکروبیوم روده و عملکرد آنها باید در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.
نتایج این مطالعه در مجله بین المللی پزشکی «GUT» منتشر شده است./