برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

عواقب مصرف داروهای ضد اسید در نوزادان

عواقب مصرف داروهای ضد اسید در نوزادان پژوهشگران با هدف بررسی ارتباط میان مصرف داروهای ضد اسید و خطر شکستگی استخوان در کودکان، سوابق پزشکی بیش از ۸۰۰ هزار نوزاد را بررسی کردند و مشخص شد خطر بروز شکستگی استخوان در کودکانی که در نوزادی داروهای ضد اسید مصرف می کردند تا ۳۱ درصد افزایش می یابد.

تحقیقات جدید ارائه شده در نشست انجمن دانشگاهی متخصصین اطفال در سال 2017 نشان می دهد نوزادان زیر 1 سال که برای کنترل «ریفلاکس اسید معده» یا «پنیرک بالا آوردن» از داروهای آنتی اسید استفاده می کنند، در دوران کودکی شکستگی های استخوانی بیشتری را تجربه می کنند.

به گزارش «بهپو»، امروزه تجویز مهارکننده‌های پروتون پمپ و مهارکننده‌های H2 که برای مقابله با اسید بیش از اندازه معده در بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای درمان رفتارهای طبیعی چون پنیرک بالا آوردن و کولیک -شکم درد- در نوزادان که معمولاً در مبتلایان به رفلاکس اسید به مری هم دیده می‌شود، رواج یافته است.

پژوهشگران با هدف بررسی ارتباط میان مصرف داروهای ضد اسید و خطر شکستگی استخوان در کودکان، سوابق پزشکی بیش از ۸۰۰ هزار نوزاد را که در بازه ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۳ متولد شده و به مدت حداقل دو سال و حداکثر ۱۴ سال تحت درمان بودند، مورد بررسی قرار دادند.

از ۸۵۱ هزار و ۶۳۱ نوزادی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند، ۱۱ درصد قبل از یک سالگی داروی ضداسید مصرف کرده بودند. از این میان، برای ۷۳ درصد داروی مهارکننده H2 ، برای ۹ درصد داروی مهارکننده پمپ پروتون و برای ۱۸ درصد از نوزادان هر دو نوع دارو، تجویز شده بود.

نتایج بررسی‌ها نشان داد در نوزادانی که قبل از یک سالگی داروهای مهارکننده پمپ پروتون یا ترکیبی از این دارو با مهارکننده‌های H2 استفاده کرده بودند، خطر بروز شکستگی استخوان در دوره کودکی به ترتیب ۲۳ و ۳۱ درصد افزایش یافته است. علاوه بر این، هرچه این داروها برای مدت طولانی‌تری مورد استفاده قرار گرفته و یا در سنین پایین‌تر -۶ ماه اول تولد- برای این نوزادان تجویز شده بودند، احتمال بروز این دست از شکستگی‌ها به همان نسبت بالا می‌رفت.

اگر چه محققان نمی‌توانند با اطمینان دلیل ارتباط استفاده از این داروها با سلامت استخوان در کودکان را توضیح دهند اما برای توجیه این مساله به پژوهش‌های پیشین رجوع می‌کنند که نشان داده این نوع از داروها مانع از عملکرد سلول‌های استخوانی موسوم به استئوکلاست -osteoclasts-می‌شود. این سلول‌ها که لازمه حفظ و ترمیم استخوان بوده، پروتون پمپ مهمی دارند که با استفاده از مهارکننده‌های پروتون پمپ، از کار می‌افتد. وقتی استئوکلاست ها از کار می‌افتند، بافت استخوان قدیمی به طور کامل تخریب نشده و استخوان جدید بر پایه یک استخوان قدیمی تر و شکننده‌تر ساخته می‌شود که ساختار نهایی استخوان را ضعیف‌تر می‌کند. این امر در مورد کودکان که سرعت رشد استخوان در آنها بالاست، اهمیت ویژه ای دارد.

به گزارش «بهپو» به نقل از «ساینس دیلی»، این پژوهش تحت عنوان «اسید درمانی زودهنگام و شکستگی در کودکان» در نشریه «Pediatrics » منتشر شده است./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات