«دیابت» یکی از شایعترین بیماریها در جهان است که نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. در بیماری دیابت به علت ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهمترین هورمونهای بدن است، میزان قند خون از حد طبیعی خارج میشود. این بیماری با ایجاد مشکلات و اختلالاتی مانند بیماری قلبی- عروقی، حمله قلبی، آسیب به اعصاب و گانگرن –قانقاریا- میتواند زندگی فرد را به خطر بیندازد، بنابراین لزوم مدیریت صحیح درمان در دیابتی ها اهمین ویژه ای پیدا می کند.
به گزارش «بهپو»، در طب سنتی گیاهانی وجود دارند که میتوانند قندخونی که در حد مرز یا چند واحدی بالاتر از مرز قرار دارد را تا حدی پایین بیاورند؛ اما هرگز این گیاهان نمیتوانند قندخون بسیار بالا را کاهش دهند و به مرز طبیعی برسانند. گیاهان دارویی داروی اصلی محسوب نمیشوند و فقط نقش کمککننده دارند و مبتلایان به دیابت باید حتما زیر نظر پزشک از داروهای شیمیایی استفاده کنند تا نتیجه بهتری بگیرند.
آلوئهورا
آلوئهورا بهعنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشکشده و ژلی که از قسمت داخل برگها به دست میآید در کاهش میزان گلوکز خون بسیار موثر است.
دارچین
این ادویه دسترسی سلولهای چربی را به انسولین آسانتر میکند و تبدیل گلوکز به انرژی را چند برابر افزایش میدهد. علاوه بر این، دارچین مانع ایجاد رادیکالهای آزاد خطرناک میشود.
پیاز
این گیاه تاثیر قابلملاحظهای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر میگذارد و باعث افزایش ترشح انسولین میشود.
سیر
این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلولهای لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین است.
برگهای انبه
برگهای انبه درمان موثری برای بیماری دیابت هستند. کافی است برگهای انبه را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. سپس برگها را بفشارید و آب به دست آمده را بنوشید یا برگهای انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی ۲ بار با آب مصرف کنید. این ۲ روش عوارض دیابت را از بین میبرد.
قرهقاط
این میوه اختلالات پرخطر دیابت مانند آسیبهای چشمی و آبمروارید را کاهش میدهد.
جینکو بیلوبا
عصاره این گیاه برای پیشگیری و درمان مراحل اولیه ناراحتی عصبی ناشی از دیابت موثر است.
شنبلیله
شنبلیله یکی از پرمصرفترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت است. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش میدهد و با افزایش تعداد گیرندههای انسولین در گلبولهای قرمز، میزان قند خون را کنترل میکند. این گیاه با به کارگیری گلوکز در بافتهای پیرامونی، میزان گلوکز خون را کاهش میدهد. کافی است دانههای شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بنوشید و دانهها را بجوید.
اسفرزه
این گیاه خاصیت کاهشدهنده کلسترول و قند خون را دارد. فیبر بالای موجود در آن، یبوست را از بین میبرد و با کاهش کلسترول، خطر بیماری قلبی را هم کاهش میدهد.
ریحان
این گیاه، روند ترشح انسولین را آسانتر میکند. بهطور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است اما اگر به دیابت مبتلا هستید و دارویی برای کنترل میزان خون مصرف میکنید، بهتر است با پزشک مشورت و بهطور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «ریدرزدایجست»، از نظر علم پزشکی تا امروز هیچ درمان قطعی برای بیماری دیابت پیدا نشده است و فقط میتوان آن را تحتنظر پزشک و داروهای تجویزی، رژیم غذایی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی کنترل کرد. مبتلایان به دیابت باید به این نکته مهم توجه کنند که هیچ گیاهی وجود ندارد که بتواند دیابت را درمان قطعی کند. قطع داروهای دیابت مسیر درمان این بیماران را مختل خواهد کرد و گاه صدمات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل توصیه می کنیم بدون مشورت پزشک داروهای خود را قطع نکنید و برای مصرف هر گیاه دارویی جدیدی نظر او را جویا شوید./