برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

سرطان پانکراس در انتظار نوجوانان چاق

سرطان پانکراس در انتظار نوجوانان چاق مطالعات جدید محققان آمریکایی نشان می دهد چاقی در نوجوانی احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده -پانکراس- را در بزرگسالی افزایش می دهد.
مطالعات جدید محققان آمریکایی نشان می دهد چاقی در نوجوانی احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده -پانکراس- را در بزرگسالی افزایش می دهد.
پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می شوند و هم برای هضم پروتیین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می شوند.
به گزارش «بهپو»، غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می شود. آنزیم های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی کنند.
بخش اعظم هضم چربی، پروتیین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است. یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می شود.
مطالعات قبلی نشان می دهد چاقی و اضافه وزن احتمال بروز این سرطان را تا چهار برابر افزایش می دهد؛ مطالعات جدید نشان می دهد چاقی در نوجوانی هم با افزایش احتمال بروز سرطان لوزالمعده در بزرگسالی مرتبط است.
این مطالعه چاقی را عامل بروز سرطان نمی داند، بلکه نشان می دهد چاقی و افزایش وزن با افزایش احتمال بروز سرطان مرتبط است. محققان احتمال می دهند التهاب ناشی از چاقی با سرطان مرتبط باشد. سرطان لوزالمعده سومین سرطان مرگبار در آمریکاست و 71 درصد از مبتلایان به این عارضه در اولین سال تشخیص جان خود را از دست می دهند.
در سال 2016 میلادی، سرطان لوزالمعده در آمریکا با سبقت از سرطان سینه، از مقام چهارم سرطان های مرگبار، به مقام سوم صعود کرد. این سرطان یازدهمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان تشخیص داده شده در زنان است.
به گزارش «بهپو» به نقل از «ایرنا»، سرطان پانکراس در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت و سن از مهمترین عوامل بروز این بیماری هستند. نتایج این مطالعه در نشریه Cancer منتشر شده است./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات