برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

تزریق چربی شکمی به ستون فقرات، روشی جدید در درمان دیسک کمر

تزریق چربی شکمی به ستون فقرات، روشی جدید در درمان دیسک کمر محققان با استفاده از چربی گرفته شده از شکم و تزریق آن به ستون فقرات، روش درمانی امیدوار‌کننده‌ای را مورد آزمایش قرار داده‌اند که می‌تواند به بازسازی دیسک کمر و درمان دردهای مزمن کمر منجر شود.

محققان با استفاده از چربی گرفته شده از شکم و تزریق آن به ستون فقرات، روش درمانی امیدوار‌کننده‌ای را مورد آزمایش قرار داده‌اند که می‌تواند به بازسازی دیسک کمر و درمان دردهای مزمن کمر منجر شود.

مهره‌های آسیب‌دیده یکی از اصلی‌ترین علل دردهای مزمن کمر محسوب شده و از هر چهار نفر، یک نفر در طول زندگی از دیسک کمر مزمن رنج می‌برد.

‌مهره‌ها به وسیله صفحات انعطاف‌پذیری به نام دیسک بین مهره‌ای از یکدیگر جدا می‌شوند که از انعطاف‌پذیری لازم برای پیشگیری از ساییده شدن استخوان‌های ستون فقرات به یکدیگر برخوردار هستند.

دیسک‌ها دارای یک لایه خارجی سخت با یک میانه مرطوب و ژل‌مانند هستند. پس از 30 سالگی پوشش سخت خارجی به مرور سفت شده و بخش داخلی ژل‌مانند رطوبت خود را از دست می‌دهد که باعث آسیب جدی ستون فقرات می‌شود.

ایجاد دردهای مزمن کمر، دست‌ها و پاها از عوارض دیسک کمر محسوب می‌شوند.

مسکن و فیزیوتراپی باعث تسکین درد و بهبود نسبی در مراحل اولیه می‌شود و در شرایط حاد بیمار نیازمند انجام عمل جراحی خواهد بود؛ اما روش درمانی جدید کاملا متمایز بوده و علاوه بر بازسازی دیسک‌های آسیب دیده، از صدمات احتمالی در آینده پیشگیری می‌کند.

در این روش درمانی جدید، سلول‌های گرفته شده از چربی شکم بیمار به دیسک‌های ستون فقرات تزریق می‌شوند؛ این چربی به بازسازی دیسک‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

با استفاده از روش لیپوساکشن حدود 100 میلی‌لیتر از چربی شکم خارج می‌شود. این چربی که پیش از این زباله محسوب می‌شد، حاوی انواع مختلفی از سلول‌ها از جمله سلول بنیادی است؛ این سلول‌های بنیادی بالغ از نوع سلول‌های پروژنیتور است.

محققان بر این باورند که سلول‌های بنیادی به منطقه آسیب دیده چسبیده و روند بازسازی را آغاز می‌کنند.

سلول بنیادی از مغز استخوان قابل استخراج است، اما این‌ فرآیند دردناک بوده و در هر مرحله بین پنج تا 60 هزار سلول استخراج می‌شوند. در طول فرآیند 20 دقیقه‌ای لیپوساکشن حدود 40 میلیون سلول استخراج می‌شوند.

این روش در کلینیک Mayo در آمریکا بر روی حیوانات مورد آزمایش قرار گرفته است که باعث بهبود 26 درصدی ارتفاع دیسک شد؛ همچنین آب موجود در بخش داخلی دیسک کمر افزایش یافته و به حفظ رطوبت بخش ژل‌مانند کمک می‌کند.

این روش درمانی بر روی 100 بیمار در سه کلینیک در آمریکا آزمایش شده است و محققان قصد دارند طی ماه‌های آینده روند بهبود بیماران را مورد بررسی قرار دهند.

به گفته محققان، سلول‌های بنیادی استخراج شده از بافت شکم از پتانسیل بالاتری در مقایسه با سلول‌های بنیادی استخراج شده از مغز استخوان برخوردار بوده و احتمالا می‌توانند برای درمان اعصاب آسیب دیده در نخاع نیز مورد استفاده قرار بگیرند./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات