لفلونامید با برند تجاری avara دارویی است که جهت از بین بردن علائم بیماری آرتریت روماتوئید مثل التهاب، تورم، خشکی و درد مفاصل به کار برده می شود. این دارو مانع تولید بیش از اندازه سلول های ایمنی که عامل ایجاد التهاب و تورم در بدن بیمار هستند می شود.
زنان حامله و یا مشکوک به حاملگی نباید این دارو را مصرف کنند.
مطالعات کافی برای تعیین خطر مصرف این دارو در طول شیر دهی بر نوزاد انجام نشده است. باید اثرات مثبت مصرف دارو در مقابل خطرات آن در زمان شیر دهی ارزیابی و سپس اقدام به مصرف کرد.
این دارو تنها با تجویز پزشک باید مصرف شود. بیش از مقدار تجویز شده نباید مصرف شود. دفعات خوردن دارو در طول روز را نیز نباید زیاد یا کم کرد. طول دوره درمان نیز باید مطابق تجویز پزشک باشد.
مقدار مصرف این دارو در بیماران مختلف، متفاوت است. حتما به تجویز پزشک معالج عمل کنید.
مقدار دارویی که بیمار دریافت می کند به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین، تعداد دوز در هر روز، فاصله زمانی بین دو دوز و طول دوره درمان بستگی به نوع بیماری دارد که فرد بخاطر آن دارو را مصرف می کند.
-بزرگسالان: در ابتدا 100 میلی گرم یک بار در روز به مدت 3 روز و سپس 20 میلی گرم 3 بار در روز. بسته به وضعیت بیمار ممکن است پزشک دوز دارو را تغییر دهد.
اگر دوزی از دارو را فراموش کردید بلافاصله آن را مصرف کنید. با این وجود اگر زمان مصرف دوز بعدی نزدیک است، دوز فراموش شده را کنار گذاشته و طبق برنامه قبلی مصرف دارو عمل کنید. دوز را دو برابر نکنید.
در تصمیم گیری برای استفاده از یک دارو خطرات ناشی از مصرف آن در مقابل اثرات مثبت آن بر بیماری باید برآورد شود. این تصمیمی است که شما به همراه پزشک معالجتان می گیرید. در مصرف این دارو موارد زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
چنانچه به این دارو یا هر داروی دیگری واکنش حساسیت زا دارید به پزشک خود بگویید. همچنین اگر به انواع دیگری از آلرژی ها مثل غذاها، رنگ ها، مواد نگهدارنده و یا حیوانات حساسیت دارید پزشک را از آن آگاه کنید. برای محصولات بدون نسخه، حتما برچسب مواد تشکیل دهنده آن را با دقت بخوانید.
مطالعات مناسب در مورد رابطه سن و مصرف لفلونومید در گروه کودکان انجام نشده است. ایمنی و اثر بخشی هنوز اثبات نشده است.
مطالعاتی که تا به امروز انجام شده، مشکلات خاص سالمندان را که سودمندی مصرف لفلونومید را محدود کند، نشان نداده است. با این حال در سالمندان، احتمال بروز مشکلات عصبی مربوط به سن بیشتر است و همین مساله نیاز به احتیاط کردن در مصرف لفلونومید در سالمندان را بیشتر می کند.
وجود دیگر مشکلات دارویی ممکن است استفاده از این دارو را تحت تاثیر قرار دهد. در صورت داشتن هر گونه مشکل درمانی با پزشک حود مشورت کنید، بخصوص اگر یکی از ناراحتی های زیر را دارید:
-سیستم ایمنی ضعیف باید با احتیاط مصرف شود. ممکن است شرایط بیمار را بدتر کند.
-مشکلات عصبی. ممکن است خطر اثرات جانبی دارو را افزایش دهد.
-بیماری کلیه باید با احتیاط مصرف شود. اثرات جانبی دارو بدلیل خروج آهسته دارو از بدن ممکن است افزایش یابد.
- سیار مهم است که پزشک در طول دوره درمان، بیمار را به صورت منظم ویزیت نماید تا مطمئن شود که داروی لفلونامید عملکرد خوبی داشته است یا خیر؟ جهت بررسی اثرات ناخواسته ممکن است نیاز به آزمایش خون باشد.
- مصرف این دارو در زمان بارداری می تواند به جنین آسیب برساند. جهت جلوگیری از بارداری در دوره درمان با این دارو، از یک قرص پیشگیری کننده از بارداری مطمئن استفاده کنید. اگر فکر می کنید در زمان مصرف لفلونامید باردار شده اید، سریعا پزشک را از این موضوع آگاه کنید.
- لفلونامید می تواند باعث نقایص هنگام تولد شود اگر پدر در زمان مصرف دارو، ارتباط جنسی برقرار کرده باشد. بنابراین جهت جلوگیری از بارداری، مردها باید حتما به هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنند. چنانچه برای داشتن فرزند قصد قبلی دارید مصرف لفلونامید را قطع و حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- به هنگام مصرف لفلونامید واکنش های جدی پوستی می تواند برای بیمار اتفاق بیفتد. چنانچه در طول مدت درمان با لفلونامید هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید مصرف دارو را قطع و بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید:
- تاول زدن،پوسته پوسته شدن یا از بین رفتن پوست، لرز، خارش، درد ماهیچه یا مفصل، ضایعات پوستی قرمز رنگ و اغلب به رنگ بنفش در مرکز، زخم، زخم یا لکه های سفید در دهان یا روی لب، خستگی یا ضعف غیر عادی.
- به هنگام مصرف لفلونامید ممکن است مشکلات کبدی بروز پیدا کند. چنانچه در طول مدت درمان با لفلونامید هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید مصرف دارو را قطع و بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید:
- درد یا تندرنس شکم یا معده، مدفوع رسی رنگ، ادرار تیره، کم اشتهایی، تب، سر درد، از دست دادن اشتها، تهوع یا استفراغ، راش پوستی، تورم پا یا ساق پا، خستگی یا ضعف غیر عادی، چشم ها و یا پوست زرد رنگ.
- لفلونامید به طور موقت ممکن است تعداد گلبول های سفید خون را کاهش داده و شانس ابتلا به عفونت را افزایش دهد. همچنین می تواند پلاکت خون که برای انعقاد ضروری است را کاهش دهد. اگر چنین حالتی در بیمار رخ داد، باید احتیاط های جدی را لحاظ کند، بویژه وقتی تعداد سلول های خونی کم شود برای کاهش خطر عفونت و یا خونریزی موارد زیر را رعایت کنید:
*تا حد امکان از افراد به امراض عفونی دوری کنید. چنانچه احساس کردید به عفونت مبتلا شده اید و یا تب و لرز، سرفه یا گرفتگی صدا، درد پهلو یا کمر، اشکال یا درد در دفع ادرار دارید، بلافاصله به پزشک معالج خود مشورت کنید.
*اگر خونریزی یا کبودی غیر معمول، مدفوع سیاه و سفید، خون در ادرار یا مدفوع، لکه های قرمز روی پوست مشاهده کردید، فورا با پزشک خود مشورت کنید.
*به هنگام استفاده از نخ دندان، خلال دندان و یا مسواک مراقب باشید. پزشک یا دندانپزشک شما می تواند روش مناسبی برای تمیز کردن دندان پیشنهاد کند.
*چشم و داخل بینی را با دست آلوده و نشسته لمس نکنید.
*مراقب باشید بدن خود را با چاقو، ناخن گیر، تیغ خود تراش و ... نبرید.
*از انجام دادن ورزش هایی که احتمال برخورد و جراحت در آن زیاد است، پرهیز کنید.
- اگر به سرماخوردگی با یا بدون تب، تنگی نفس و یا هرگونه سختی و اشکال در تنفس مبتلا شدید فورا با پزشک در میان بگذارید.
- قبل از شروع به مصرف دارو، لازم است حتما تست سل پوستی از بیمار گرفته شود. چنانچه سابقه بیماری سل پوستی در خانواده شما وجود دارد به پزشک حود بگویید.
- مصرف این دارو احتمال بروز عفونت های جدی یا سرطان را افزایش می دهد. اگر در این ارتباط نگران هستید با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر احساس سوزش، بی حسی، سوزن سوزن شدن، احساس درد در بازوها، دست ها، پاها یا ساق پا کردید، فورا با پزشک خود مشورت کنید.اینها می توانند علائم حالتی به نام نوروپاتی محیطی باشند.
- در طول دوره درمان با لفلونامید و پس از قطع مصرف دارو بدون اطلاع و اجازه پزشک معالج، نباید واکسیناسیون انجام دهید. واکسن های حاوی ویروس زنده نباید به بیمار تزریق گردد.
- قبل از شروع درمان با لفلونامید و در طول دوره، باید فشار خون بیمار گرفته شود. اگر فشار خون معمول شما در طول دوره درمان تغییر کرد، فورا پزشک معالج را از آن آگاه کنید.
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
تخصص هایی که می توانند در درمان دردهای اسکلتی عضلانی به شما کمک کنند۱۳۹۷/۰۸/۰۹
اختلالات عضلانی-اسکلتی و مفصلی مثل کمردرد، زانودرد، دیسک گردن، دیسک کمر و... از شایعترین بیماریهای روز جهان هستند که سن ابتلا به آنها حتی به دهه 20 سالگی رسیده است. خوشبختانه پیشرفت های زیادی در زمینه درمان این اختلالات شکل گرفته و تخصص های مختلفی در این حیطه رشد کرده اند اما این موضوع باعث شده افراد در انتخاب پزشک مناسب برای درمان هر یک از دردهای خود دچار سردرگمی شوند. -
پیوند مغز استخوان در بیماریهای روماتیسمی۱۳۹۳/۰۲/۱۴
یکی از روش های درمانی که در بیماران خود ایمنی مقاوم و شدید به کار می رود، استفاده از پیوند مغز استخوان می باشد. مکانیسم های تاثیر این روش چیست؟ -
زنجبیل مسکن طبیعی!۱۳۹۲/۰۶/۳۱
از قدیم زنجبیل برای درمان ناراحتی معده، تهوع و استفراغ ناشی از بارداری یا شیمی درمانی، اسهال، سردرد، سرگیجه و به عنوان ماده ضد التهاب در درمان سردرد میگرنی، روماتیسم و ناراحتی های عضلانی مورد استفاده قرار می گرفته است. -
کشف پروتئین جدید برای درمان آرتریت روماتوئید۱۳۹۴/۰۶/۲۳
محققان دانشگاه شفیلد انگلستان پروتئین جدیدی را شناسایی کردهاند که شدت آسیب ناشی از آرتریت روماتوئید به بافت را کنترل میکند. -
چه بیماریهایی باعث کمر درد می شوند؟۱۳۹۶/۰۴/۱۹
بسیاری از مردم حداقل یک بار در طول عمرشان دچار کمر درد شده اند. کمر درد یکی از شایع ترین دلایل ترک شغل است زیرا فرد نمی تواند به راحتی به اطراف حرکت کند. عوامل زیادی منجر به کمر درد می شوند و بسیاری از این کمر دردها با کارهایی که در خانه انجام می دهید بهبود پیدا می کنند.
داروخانه های زیر ممکن است این دارو را موجود داشته باشند