اغلب کسانی که به عارضه انگشت چنگالی پا مبتلا هستند می گویند بخاطر پوشیدن کفش های تنگ یا پاشنه بلند که انگشتانشان را در هم فشرده کرده به چنین وضعی گرفتار شدند. با این حال انگشت چنگالی اغلب به دلیل آسیب اعصاب پا در اثر بیماریهایی چون دیابت یا الکلیسم که اعصاب پا را ضعیف می کنند نیز بوجود می آید. انگشت چنگالی باعث می شود انگشت پا به شکل یه چنگال خم شود.
این عارضه به این دلیل انگشت چنگالی پا نام گرفته که باعث میشود انگشت پا از مفصل دوم (مفصل فالانکس پرگزیمال /میانی) و مفصل اول (ﺍﯾﻨﺘِﺮﻓﺎﻻﻧﮋﯾﺎﻝ) خم شود. ممکن است انگشت به حدی خم شود که به زیر خود پیچ بخورد. شکل کلی انگشتان مبتلا به این عارضه شبیه به یک چنگال انعطافناپذیر است. چنانچه درمان نشود با گذشت زمان بدتر شده و ممکن است به یک عارضه دائمی تبدیل شود.
این عارضه به این دلیل انگشت چنگالی پا نام گرفته که باعث میشود انگشت پا از مفصل دوم (مفصل فالانکس پرگزیمال /میانی) و مفصل اول (ﺍﯾﻨﺘِﺮﻓﺎﻻﻧﮋﯾﺎﻝ) خم شود. ممکن است انگشت به حدی خم شود که به زیر خود پیچ بخورد. شکل کلی انگشتان مبتلا به این عارضه شبیه به یک چنگال انعطافناپذیر است. چنانچه درمان نشود با گذشت زمان بدتر شده و ممکن است به یک عارضه دائمی تبدیل شود.
تفاوت میان انگشت چنگالی پا و انگشت چکشی پا
اغلب انگشت چنگالی پا و انگشت چکشی پا با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند، حال آنکه هر یک از آنها عضلات متفاوتی از پا را درگیر میکنند. عارضه انگشت چکشی پا مفصل دوم را خم میکند، که از این بابت شبیه به انگشت چنگالی پا است. اما در انگشت چکشی، مفصل اول به زیر پا خم نمیشود. عارضه انگشت چکشی پا معمولاً انگشت دوم پا را درگیر میکند. تفاوت دیگر این دو آن است که عارضه انگشت چنگالی پا اغلب در یک زمان چند انگشت را درگیر میکند و بر انگشت بزرگ پا تأثیری ندارد، در حالی که عارضه انگشت چکشی پا تنها میتواند یک انگشت پا را درگیر خود کند.
- انگشتان پا از مفاصلی که در برآمدگی زیر پنجه پا هستند، به سمت بالا خم می شوند
- انگشتان پا از مفاصل میانی به سمت کف کفش و به سمت پایین خم می شوند
- گاهی انگشتان در مفاصل بالایی به سمت پایین خم شده و به زیر پا می پیچند
- امکان بروز میخچه در قسمت بالای انگشتان یا زیر پنجه پا وجود دارد
اختلالات عصبی عضلات پا را ضعیف کرده و باعث عدم تعادل در عملکرد آنها و خم شدن انگشتان می گردد. ضربه و التهاب نیز از دیگرر علل چنگالی شدن انگشتان پا هستند.
در ابتدا انگشت چنگالی معمولا انعطاف دارند اما هرچه زمان می گذرد در جای خودشان سفت تر می گردند. در مراحل ابتدایی این عارضه، پزشک با تجویز اسپلینت یا باند سعی می کند انگشت را در حالت صحیح خودش قرار دهد. سایر درمان ها شامل موارد زیر است:
- از پوشیدن کفش تنگ یا پاشنه بلند بپرهیزید. کفشی بپوشید که نرم باشد و فضای کافی داشته باشد.
- به کمک دست انگشتان پا و مفاصل آن را بکشید تا در موقعیت حیح قرار گیرند.
- با انگشتان پا سعی کنید چیزهایی را از روی زمین بردارید یا حوله ای را روی زمین گذاشته و با انگشتان پا آن را مچاله کنید.
اگر انگشت چنگالی در مراحل پیشرفته است و در موقعیت خود سفت شده توصیه های زیر را انجام دهید:
- پدهای مخصوصی وجود دارد که وزن بدن را تقسیم می کند و فشار وارد بر برآمدگی زیر پنجه پا را کاهش می دهد.
- کفش های با عمق بیشتر بپوشید. این کفش ها نسبت به کفش های معمولی فضای بیشتری برای پا فراهم می کنند.
- همچنین تعمیرکار کفش می تواند با دستگاه فضای جلوی کفش را گشادتر کند تا به پنجه پا فشار وارد نشود
- اگر این درمان ها مفید واقع نشود ممکن است برای اصلاح مشکل نیاز به جراحی باشد.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
کفش پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟۱۳۹۴/۰۷/۱۴
پوشیدن کفش راحت و مناسب از بروز عوارضی چون تاول و پینه پیشگیری می کند. کفش پیاده روی علاوه بر این باید تا حدی سبک باشد و ضربات وارده را جذب کند. کفش های زیادی در بازار به اسم کفش پیاده روی به فروش می رسند اما شما باید کفشی را انتخاب کنید که مناسب پای تان باشد. -
بیماری های پا۱۳۹۲/۰۵/۱۷
اگر کفش تنگ می پوشید و سابقه خانوادگی گرفتاری پا دارید، قطعا دچار ناراحتی پا خواهید شد. این ناراحتی خود را به صورت های مختلف نشان میدهد، از جمله پینه شست پا، میخچه، برآمدگی، برآمدگی پاشنه، در گوشت رفتگی ناخن و نوروم مورتون نشان می دهد. -
اهمیت انتخاب کفش و کفی طبی مناسب در بیماران دیابتی۱۳۹۳/۰۸/۲۲
بیماری دیابت در بلند مدت موجب کم شدن جریان خون در همه بدن می شود و این مشکل در پا بیشتر از جاهای دیگر خودش را نشان می دهد.
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.