برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
انگشت چکشی نوعی تغییرشکل در انگشت دوم، سوم یا چهارم پا است. در این حالت انگشت از قسمت مفصل میانی خود خم می شود و ظاهری شبیه به چکش می گیرد. در ابتدا انگشت چکشی منعطف است و با درمان های ساده قابل اصلاح و درمان است. اما با گذشت زمان و عدم درمان سفت شده و تنها با جراحی قابل اصلاح است.
مبتلایان به انگشت چکشی در قسمت بالای مفصل میانی انگشت یا نوک انگشت، میخچه و پینه دارند. همچنین درد انگشتان یا پا و پیدا نکردن کفش مناسب که پا در آن آزرده نشود از دیگر مشکلات این بیماران است.
انگشت چکشی در اثر پوشیدن کفش نامناسب که پا را به خوبی پوشش نمی دهد یا عدم تعادل ماهیچه و معمولا در ترکیب با یک یا دو عامل بروز پیدا می کند. اگر انگشت خم شود و به مدت طولانی در این حالت باقی بماند عضلات سفت شده و نمی توانند کشیده و باز شوند.
کفش های باریک به قسمت جلوی پا ظاهری کوچک می دهند اما باعث می شوند انگشت های کوچک تر را در حالتی خمیده ثابت نگه می دارند. انگشت ها به کفش ساییده می شوند و نهایتا میخچه و پینه نیز ایجاد می شود که خود عامل تشدید کننده انگشت چکشی است. کفش پاشنه بلند نیز پا را به سمت پایین فشار می دهد و انگشتان پا را خم می کند. در نتیجه عضلات انگشتان نمی توانند انگشت ها را صاف کنند حتی وقتی که فرد کفش گشاد و مناسب بپوشد.
قدم اول درمان با پوشیدن کفش جدید که جنس نرمی دارد و فضای کافی برا انگشتان فراهم می کند شروع می شود. کفش باید 1 تا 2.5 سانتی متر از درازترین انگشت فرد، درازتر باشد (در بسیاری از مردم انگشت دوم از انگشت بزرگ، درازتر است). از پوشیدن کفش تنگ، باریک و پاشنه بلند پرهیز کنید. شاید بتوانید کفشی پیدا کنید که سرپنجه گشادی دارد و با انگشت چکشی قابل انطباق است. برخی فروشگاه های کفش دست دوز نیز هستند که متناسب با شکل پای شما کفش سفارشی می دوزند یا با دستگاه های خاص سرپنجه کفش را گشادتر می کنند. صندل نیز گزینه خوبی است به شرط اینکه باعث آسیب بقیه قسمت های پا نشوند.

همچنین پزشک نرمش های درمانی انگشتان پا را به شما آموزش می دهد که در خانه انجام می دهید و به این ترتیب عضلات انگشتان کشش یافته و قوی می شوند. بعنوان مثال به آرامی با دست انگشتان پا را بکشید. به کمک انگشتان پا چیزهایی را از روی زمین بردارید. موقع تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب حوله ای روی زمین گذاشته و به کمک انگشتان پا آن را مچاله کنید.

برای تخفیف علائم و تسکین درد پزشک ممکن است پدهایی تجویز کند که مخصوص انگشتان پا بوده و بین آنها قرار می گیرد. اگر دیابت، ضعف جریان خون یا حس نداشتن انگشتان پا روبرو شدید پیش از استفاده از هرنوع خوددرمانی حتما به پزشک مراجعه کنید.

اگر اقدامات گفته شده تاثیری در بهبود علائم نداشت، جراحی توصیه می شود. معمولا جراحی بصورت بی حسی موضعی انجام می شود. پس از جراحی خشکی، تورم و قرمزی در پا دیده می شود و انگشت ممکن است کمی درازتر یا کوتاه تر از قبل باشد. ممکن است بتوانید راه بروید اما نباید زیاد پیاده روی کنید تا دوره نقاهت کامل سپری شود. همچنین تا حد امکان پا را بالا نگه دارید.

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو

    • کفش پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟۱۳۹۴/۰۷/۱۴

      پوشیدن کفش راحت و مناسب از بروز عوارضی چون تاول و پینه پیشگیری می کند. کفش پیاده روی علاوه بر این باید تا حدی سبک باشد و ضربات وارده را جذب کند. کفش های زیادی در بازار به اسم کفش پیاده روی به فروش می رسند اما شما باید کفشی را انتخاب کنید که مناسب پای تان باشد.
    • بیماری های پا۱۳۹۲/۰۵/۱۷

      اگر کفش تنگ می پوشید و سابقه خانوادگی گرفتاری پا دارید، قطعا دچار ناراحتی پا خواهید شد. 
این ناراحتی خود را به صورت های مختلف نشان می‌دهد، از جمله پینه شست پا، میخچه، برآمدگی، برآمدگی پاشنه، در گوشت رفتگی ناخن و نوروم مورتون نشان می دهد.
    • اهمیت انتخاب کفش و کفی طبی مناسب در بیماران دیابتی۱۳۹۳/۰۸/۲۲

      بیماری دیابت در بلند مدت موجب کم شدن جریان خون در همه بدن می شود و این مشکل در پا بیشتر از جاهای دیگر خودش را نشان می دهد.
    • 8 ورزش ساده برای درمان بونیون۱۳۹۶/۰۲/۰۶

      بونیون زمانی رخ می دهد که بافت قاعده انگشت شست پا متورم شده و برآمدگی بزرگی را کنار پا ایجاد کند. خوشبختانه اکثر بونیون ها نیاز به عمل جراحی ندارند. ورزش های مخصوص پا بونیون را از بین نمی برند اما می توانند علائم را تسکین داده و انعطاف را افزایش دهند.
    • راهکارهای ساده برای پیشگیری و درمان میخچه و پینه۱۳۹۵/۰۲/۰۸

      پینه و میخچه عوارض پوستی سخت و زردرنگ هستند که بر روی پا و نقاطی از آن که تحت فشار است یا اطراف مناطق استخوانی، ظاهر می شوند. پینه ها معمولا در قسمت پایین پا و میخچه ها در قسمت بالای پا و عموما اطراف انگشتان، تشکیل می شوند.

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.