فرو رفتن ناخن در گوشه انگشت وضعیتی شایع است که در آن گوشه کناره های ناخن داخل گوشت نرم رشد می کند. نتیجه آن درد، قرمزی، تورم و گاه عفونت است. ناخن فرورفته معمولا انگشت شست را تحت تاثیر قرار می دهد.
- درد و حساسیت به لمس در یک یا هر دو طرف ناخن
- قرمز شدن اطراف انگشت
- تورم اطراف ناخن
- عفونت بافت اطراف ناخن
چنانچه احساس ناراحتی شدید در انگشت خود می کنید یا عفونت و قرمزی که درحال سرایت به دیگر قسمت های انگشت است بروز کرد و یا اینکه مبتلا به دیابت یا بیماریهای دیگری هستید که جریان خون به سمت پا را کاهش می دهد و به درد یا عفونت پا مبتلا شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- پوشیدن کفش تنگ که به انگشتان فشار وارد می کند
- کوتاه کردن ناخن به شکل گرد و خمیده (ناخن باید صاف کوتاه شود)
- آسیب دیدن ناخن
- داشتن ناخن های منحنی شکل غیرطبیعی
عوارض
ناخن فرو رفته در انگشت چنانچه مورد توجه و درمان قرار نگیرد می تواند باعث عفونی شدن استخوان زیرین شده و عفونت های استخوانی جدی را ایجاد کند.
عوارض وقتی شدید می شود که شما به دیابت نیز مبتلا باشید، در اینصورت جریان خون به سمت پا کاهش یافته و باعث آسیب عصبی می گردد. بنابراین یک آسیب جزئی در پا ممکن است به خوبی درمان نشده و عفونی شود. زخم های مقاوم به درمان و باز ممکن است نیاز به جراحی برای پیشگیری از تجزیه و مرگ بافت داشته باشند (گانگرن). گانگرن به دلیل نرسیدن خون به نقطه ای از بدن اتفاق می افتد.
عوارض وقتی شدید می شود که شما به دیابت نیز مبتلا باشید، در اینصورت جریان خون به سمت پا کاهش یافته و باعث آسیب عصبی می گردد. بنابراین یک آسیب جزئی در پا ممکن است به خوبی درمان نشده و عفونی شود. زخم های مقاوم به درمان و باز ممکن است نیاز به جراحی برای پیشگیری از تجزیه و مرگ بافت داشته باشند (گانگرن). گانگرن به دلیل نرسیدن خون به نقطه ای از بدن اتفاق می افتد.
درمان در خانه
این بیماری باید به محض تشخیص درمان شود. اگر درمان قبل از اینکه عفونت بهوجود آید شروع شود سادهتر انجام شده و نتیجه درمان بهتر است. در این حالت درمان عبارت است از:
- قرار دادن پا در آب گرم: روزی 4-3 بار و هر بار 15 تا 20 دقیقه پا را در آب گرم قرار دهید. این کار تورم را کاهش داده و حساسیت به لمس را از بین می برد. در بقیه اوقات سعی کنید پا را خشک نگه دارید.
- کفش راحت بهخصوص با پنجه گشاد بپوشید. تا وقتی خوب نشدهاید بهتر است کفش بدون پنجه یا تابستانی بپوشید.
- برای کاهش درد از استامینوفن یا بروفن استفاده کنید.
- به آرامی گوشه ناخن را بلند کرده و زیر آن را کمی پارچه کتانی تمیز قرار دهید. هر روز پارچه را عوض کنید. این کار باعث می شود ناخن بالای لبه پوست رشد کند.
اگر در 3-2 روز اوضاع بهتر نشد به پزشک مراجعه کنید.
اگر درمان های خانگی موثر واقع نشود پزشک درمان های زیر را اعمال می کند:
اگر درمان های خانگی موثر واقع نشود پزشک درمان های زیر را اعمال می کند:
- بلند کردن ناخن: برای ناخن فرورفته خفیف (علائم شامل قرمزی و درد بدون عفونت) پزشک با دقت گوشه ناخن فرورفته را بلند کرده و زیر آن پنبه، نخ دندان یا اسپلینت می گذارد. این کار باعث جدا شدن ناخن از پوست زیرین شده و به رشد ناخن در بالای لبه پوست، کمک می کند. در خانه باید هر روز انگشت را در آب قرار داده و سپس پارچه زیر ناخن را عوض کنید.
- برداشتن قسمتی از ناخن: در مواردی که ناخن فرورفته در گوشت علائم شدیدتری دارد (قرمزی، درد و عفونت) پزشک بخش فرورفته ناخن را تراش می دهد یا خارج می کند. گاهی برای انجام این کار از ماده بی حس کننده نیز استفاده می شود تا درد کمتری حس کنید.
- کشیدن ناخن و بافت: اگر این مشکل دائما در انگشت شما تکرار می شود ممکن است پزشک پیشنهاد کند بخشی از ناخن به همراه بافت زیر آن را خارج کنید. این کار به آن بخش از ناخن اجازه نمی دهد به شکل غلط رشد کند.
- چنانچه عفونت پیش آمده باشد مصرف آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی نیز تجویز می شود.
پیشگیری چگونه است؟
کفش باید اندازه پای شما باشد. کفشهای با پنجه تنگ به انگشت پا فشار آورده و احتمال ایجاد این عارضه را بالا میبرد. در حین کوتاه کردن ناخن توجه کنید از یک ناخنگیر تیز استفاده کرده و گوشههای ناخن را کوتاه نکنید. هیچوقت ناخن را گرد و به شکل نوک انگشت کوتاه نکنید. پایتان را همیشه تمیز و خشک نگه دارید. اگر کارتان طوری است که احتمال ضربه و آسیب پا وجود دارد، از کفش های کار حفاظتی استفاده کنید.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.