نمی توانید خاراندن گوشتان را متوقف کنید؟ خارش مجرای گوش (مسیر بین گوش خارجی و پرده گوش) در تمام سنین دیده می شود. اینکه چگونه می توانید این خارش را تسکین دهید به این مربوط می شود که عامل این خارش چیست.
مهم نیست علت خارش چه باشد، در هیچ حالتی فرو کردن شیئی در گوش ایده خوبی نیست. ممکن است به گوش میانی و استخوان های ریزی که به شنیدن شما کمک می کنند آسیب بزنید.
مهم نیست علت خارش چه باشد، در هیچ حالتی فرو کردن شیئی در گوش ایده خوبی نیست. ممکن است به گوش میانی و استخوان های ریزی که به شنیدن شما کمک می کنند آسیب بزنید.
برخی از عوامل خارش گوش به شرح زیرند:
- تجمع موم گوش: موم گوش راه حل بدن برای پاکسازی سلولهای مرده و کثیفی ها و هدایت آنها به خارج ازگوش است. اما موم زیاد گوش باعث خارش گوش می شود.
هیچ وقت وسوسه نشوید موم گوش را با گوش پاک کن تخلیه کنید. با این کار موم را به قسمت های عمیق تر هدایت می کنید و باعث گیر کردن موم درآن نقطه می شوید. در عوض از قطره های گوش بدون نسخه استفاده نمایید تا موم را ازبین ببرد. اگر این کار به شما کمک نکرد، به پزشک مراجعه کنید. او می تواند با استفاده از وسایل مخصوص بدون هیچ خطری موم تجمع کرده را تخلیه نماید.
توجه کنید که نباید این کار را زیاد تکرار کرد. اگر موم گوش کم باشد نیز گوش به خارش می افتد.
- عفونت: خارش گوش گاهی می تواند نشانه ای از عفونت گوش باشد. معمولا وقتی فرد مبتلا به سرماخوردگی ، آنفولانزا یا آلرژی می شود باکتری ها و ویروس ها منجر به چنین عفونتی می شوند. در برخی موارد اگر پس از شنا آب درگوش شناگران باقی بماند، باعث عفونت می شود. رطوبت زیاد، لایه های طبیعی محافظ در برابر میکروب ها را ساییده و از بین می برد.
برای توقف خارش نیاز به درمان عفونت دارید. برخی از عفونت ها به خودی خود از بین می روند، اما پزشک ممکن است قطره گوش تجویز نماید. احتمالا می بایست روزانه چند بار و به مدت چند هفته از دارو ها استفاده کنید. عفونت های دیگر نیاز به دوره های درمان با آنتی بیوتیک دارد.
- حساسیت پوستی: ممکن است در اثر واکنش آلرژیک، پوست داخل گوش شروع به خاریدن کند. مصرف محصولات زیبایی مانند اسپری مو یا شامپو می تواند عامل محرک این آلرژی باشد. وسایلی که حاوی نیکل هستند مثل گوشواره و اشیای فلزی، پلاستیکی و لاستیکی داخل گوش مثل هندزفری یا سمعک می تواند باعث نوعی راش پوستی به نام درماتیت تماسی شود.
برای تخفیف خارش باید ابتدا بفهمید چه چیز باعث تحریک آلرژی شما می شود و استفاده از آن را متوقف کنید. تا آن زمان ممکن است پزشک تجویز کرم های استروئیدی نماید تا تمایل به خاراندن را در شما کم کند.
- اگزما یا پسوریازیس: اگر دچار این عارضه پوستی هستید احتمالا مستعد ابتلا به خارش مجرای گوش می باشید. می توانید برای درمان این مشکل به طور مداوم از قطره های گوش استفاده کنید. در موارد شدید احتمالا نیاز به مصرف قرص های استروئیدی باشد.
- تمیز کردن گوش: فرو بردن گوش پاک کن در گوش می تواند باعث ایجاد التهاب مجرای گوش شود و خارش ایجاد نماید. فرو بردن سوزن، چوب کبریت، سنجاق و هر شیئ تیزی می تواند داخل گوش را خراش دهد و راه ورود باکتری به بدن و ایجاد عفونت را باز کند.
- آلرژی غذایی: اگر دچار تب یونجه یا حساسیت به گرده یا غبار باشید با خوردن برخی میوه ها، سبزیجات یا مغز ها دچار خارش می شوید. این عارضه که به سندرم آلرژی خوراکی شناخته می شود در فصول آلرژی زا قابل مشاهده تر است.
- به محض بلع این خوراکی ها احساس خارش در گوش آغاز می شود. در بسیاری موارد نیازی به درمان نیست. اما همچنان بهتر است با پزشک مشورت کنید. او می تواند برای درک شدت حساسیت، شما را تحت آزمایش قرار دهد. مبتلایان به آلرژی های غذایی شدید می بایست دستگاه خودکار تزریق اپی نفرین را به همراه خود داشته باشند.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.