برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
سرطان تخمدان نوعی سرطان است که از تخمدان آغاز می شود. خانم ها دو تخمدان دارند که در دو طرف رحم قرار گرفته اند. تخمدان ها (که اندازه ای در حدود بادام دارند) تخمک و هورمونهای استروژن و پروژسترون تولید می کنند. این سرطان اغلب تا زمانی که به شکم و لگن انتشار پیدا کند به صورت ناشناخته می ماند. در این مرحله درمان سرطان تخمدان مشکل تر است و حتی ممکن است منجر به مرگ شود. احتمال درمان موفقیت آمیز این سرطان، در مراحل اولیه که بیماری محدود به ناحیه تخمدان است، بیشتر است.
عموما برای درمان این بیماری از روش های جراحی و شیمی درمانی استفاده می شود.
سرطان تخمدان در مراحل اولیه به ندرت علامت خاصی از خود بروز می دهد. در مرحله پیشرفته ممکن است علائم کم و نامشخصی ظهور کند که گاها با بیماری های خوش خیم متداول مانند یبوست یا بیماری روده تحریک پذیر اشتباه گرفته می شود.
این علائم ممکن است نشانه های زیر را در بر گیرند:
  • نفخ و تورم شکم
  • احساس سیری سریع، به هنگام خوردن
  • کاهش وزن
  • احساس ناراحتی در ناحیه لگن
  • تغییراتی در اجابت مزاج، مانند یبوست
  • تکرر ادرار
دلیل ابتلا به این بیماری کاملا مشخص نیست. عموما این سرطان زمانی آغاز می شود که جهشی ژنتیکی در سلول های طبیعی بدن رخ می دهد و آن ها را به سلول های ناهنجار سرطانی تبدیل می کند. سلول های سرطانی به سرعت تکثیر می شوند و تولید توده (تومور) می کنند. این سلول ها به بافت های مجاور حمله ور شده و موجب می شوند تومور اولیه به دیگر نقاط بدن نیز انتشار یابد (متاستاز).
اقسام سرطان های تخمدان
نوع سرطان تخمدان به نوع سلول هایی که بیماری را  آغاز می کنند وابسته است. این اقسام در قالب گروه های زیر دسته بندی می شوند:
  • تومورهای اپیتلیال: این سرطان در لایه نازکی از بافت که بیرون تخمدان ها را پوشش می دهد، شروع می شود. حدود 90 درصد سرطان های تخمدان تومور اپیتلیال هستند.
  • تومورهای استرومال: این سرطان در بافتی از تخمدان که محتوی سلول های تولید کننده هورمون می باشند آغاز می شود. این تومورها معمولا نسبت به دیگر تومورهای تخمدان زودتر تشخیص داده می شوند و در حدود 7 درصد تومورهای تخمدان را در بر می گیرند.
  • تومور های سلول زایا: این سرطان در ابتدا سلول های تولید کننده تخمک را درگیر می کند و اغلب در زنان جوان بروز می کند.
درمان سرطان تخمدان ترکیبی از جراحی و شیمی درمانی است.

جراحی

جراحی به معنای برداشتن هر دو تخمدان، لوله های فالوپ، رحم و همچنین غدد لنفاوی مجاور و لایه از بافت چربی شکمی (امنتوم) می باشد، جاییکه سرطان تخمدان اغلب گسترش می یابد.
هرچه سرطان تخمدان در مراحل ابتدایی تر تشخیص داده شود جراحی با شدت کمتری انجام خواهد شد. در زنانی که سرطان تخمدان در مرحله اول است جراح تنها یکی از تخمدان ها و لوله فالوپ مربوط به آن را بر می دارد؛ در این حالت شانس باروری برای زن حفظ می شود.

 

شیمی درمانی

پس از جراحی، برای از بین بردن سلول های سرطانی باقیمانده شیمی درمانی تجویز می شود. داروهای شیمی درمانی یا به وریدها تزریق می شوند یا مستقیما به حفره شکم و یا اینکه هر دو روش استفاده می شود. در برخی بیماران با سرطان تخمدان پیشرفته بعنوان درمان اولیه نیز بکار می رود.

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.