برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
خارهای استخوانی که در اصطلاح پزشکی استئوفیت نامیده می شوند قطعات زاید استخوانی هستند که در لبه های استخوان تشکیل می شوند و عوارض متعددی را برای افراد به وجود می آورند.
کلیه استخوان های بدن مستعد ابتلا به این عارضه هستند اما عموما استئوفیت در مکان هایی تشکیل می شود که دو استخوان برخورد زیادی با هم دارند؛ مانند مفاصل زانو، لگن، بازو و انگشتان. اما دیده شده است که در محل اتصال تاندون ها و غضروف ها به استخوان نیز خار تشکیل می شود. علت اصلی ایجاد خارهای استخوانی، فرسایش و سایش استخوان ها در اثر بیماری استئوآرتریت است.
در بیشتر موارد خارهای استخوانی علامتی ندارند و تا سال ها معلوم نمی شوند. خار استخوانی ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. درمان خار استخوانی بستگی به محل قرار گیری آن در بدن و نحوه تأثیر آن بر سلامتی شما دارد.

 
به این دلیل که خار استخوانی نشانه خاصی ندارند ، بسیاری از افراد مبتلا به آن از آن اطلاع ندارند. اما زمانی که خار استخوانی به استخوان یا بافتی دیگر فشار وارد کند و یا به تاندون ها و ماهیچه ها برخوردی داشته باشد، موجب درد، تورم و پاره شدن می شود.
استئوآرتریت (فرسایش و از بین رفتن غضروف مفصل)، شایع ترین علت ایجاد خارهای استخوانی است. وقتی که در استئوآرتریت، غضروف انتهای استخوان ها در ناحیه مفصل از بین می رود، بدن سعی می کند این کمبود را با ایجاد خارهای استخوانی در نزدیکی محل آسیب دیده، جبران کند. این استخوان اضافی، سطح تماس مفصل را برای تحمل نیروی وارد شده افزایش می دهد.
 

عوارض خارهای استخوانی

خارهای استخوانی می توانند از استخوان بزرگتری که به آن وصل هستند، جدا شوند که پزشکان در این صورت آن ها را اجسام آزاد (Loose bodies) می گویند. اغلب خارهای استخوانی که تبدیل به اجسام آزاد می شوند، در مفصل شما شناور می مانند و یا در پوشش مفصل (سینوویوم) جای می گیرند. این اجسام آزاد می توانند بین استخوان های تشکیل دهنده مفصل بروند و باعث قفل شدن پی در پی مفصل شوند. زمانی که این اجسام آزاد به داخل مفصل شما می روند و بیرون می آیند، مفصل می تواند به طور مکرر قفل شده و باز شود. قفل شدن مفصل از حرکت آن جلوگیری می کند.
 
پزشک طی معاینه بدنی شما، به ناحیه مفصل و اطراف آن دست می زند تا به طور دقیق محل ایجاد درد را بفهمد. گاهی اوقات پزشک می تواند با دست زدن به مفصل، خار استخوانی را تشخیص دهد، ولی گاهی اوقات خارهای استخوانی در قسمتی از بدن تشکیل می شوند که به راحتی حس نمی شوند. برای اثبات تشخیص، پزشک از روش عکسبرداری با اشعه ایکس و سایر روش های عکسبرداری برای دیدن مفاصل و استخوان های شما استفاده می کند.

با وجود اینکه هنوز درمان کاملا مشخصی برای خار استخوانی وجود ندارد اما با مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی (NSAIDs)، فیزیوتراپی و در نهایت جراحی می توان علائم استئوفیت را تاحدودی کاهش داد.
لازم به یادآوری است در صورتی که عارضه خار استخوانی تا پیش از سالخوردگی تشخیص داده نشود و درجهت درمان آن اقدامی صورت نگیرد، فرد دچار دردهای بسیار شدید استخوان های سراسر بدن می شود و در معرض شکستگی استخوان نیز قرار می گیرد.

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو

    • 7 دلیل برای کمتر نشستن۱۳۹۲/۰۱/۲۴

      نشستن، آن هم برای ساعت‌های طولانی از جنبه‌های گوناگون برای سلامت انسان مضر است. خطر نشستن تا آنجاست که متخصصان امر، آن را در‌ردیف سیگار کشیدن قرار داده اند.
    • فیزیوتراپی۱۳۹۲/۰۱/۱۳

      فیزیوتراپی نوعی بازپروری فیزیکی اندام ها است. با کمک فیزیوتراپی میتوان درد اندام و مفصل را کاهش داد، حرکات مفاصل را نرمتر و روان تر کرد و کلا به بیمار این امکان را داد تا بهتر حرکت کند. در کلینیک های فیزیوتراپی برای نیل به این مقصود از اقدامات زیر استفاده میشود.
    • خوراکی های محافظ غضروف، از باور تا واقعیت۱۳۹۳/۰۵/۲۹

      متخصصان، پیشگیری از ساییدگی این بخش آسیب‌پذیر را بهتر از درمان می‌دانند. در این میان تغذیه درست در حفظ سلامت غضروف‌ها نقش بسیار مهمی دارد.
    • عواملی که باعث آسیب دیدن مفصل زانو می شود ۱۳۹۱/۱۱/۲۱

      مفصل زانو از مفاصل بزرگ بدن است که به علت فشارهای پیوسته و زیادی که در فعالیت‌های روزمره به آن وارد می شود، مستعد بسیاری از آسیب‌ها است.
    • درمان کامل آرتروز در موش ها برای اولین بار۱۳۹۳/۰۵/۲۰

      دانشمندان برای اولین بار توانسته‌اند بطور کامل آرتروز را در موشها درمان کنند.

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.