افسردگی یک اختلال روانی است که احساس حزن و بی علاقگی مداوم پدید می آورد. این بیماری با نام اختلال افسردگی اساسی ( ماژور) یا افسردگی بالینی شناخته می شود و بر روی احساسات، تفکر و رفتار شخص تاثیر گذار است به علاوه منجر به مشکلات جسمی و روحی متعددی می شود. ممکن است فرد در فعالیت های روزمره خود دچار مشکلاتی شود یا اینکه این فکر از ذهن او بگذرد که زندگی کردن بی ارزش است.
افسردگی با غم و اندوه متفاوت است و چیزی فراتر از ضعف وسستی است لذا به سادگی نمی توان از شر آن خلاص شد، بنا بر این نیاز به درمان طولانی مدت دارد. اکثر بیماران مبتلا به افسردگی با دارو درمانی ، مشاوره های روانی یا تلفیق هر دو روش ، احساس بهبود می کنند.
افسردگی با غم و اندوه متفاوت است و چیزی فراتر از ضعف وسستی است لذا به سادگی نمی توان از شر آن خلاص شد، بنا بر این نیاز به درمان طولانی مدت دارد. اکثر بیماران مبتلا به افسردگی با دارو درمانی ، مشاوره های روانی یا تلفیق هر دو روش ، احساس بهبود می کنند.
هرچند ممکن است این بیماری تنها یک بار در طول عمر فرد اتفاق بیفتد، اما معمولا ظهور آن در افراد مراحل متفاوتی دارد. در خلال این مراحل، علائم تقریبا هر روز بروز می کنند و موارد زیر را شامل می شوند:
- احساس غم، گریه، تهی بودن و نا امیدی.
- طغیان عصبانیت، کج خلقی یا پرخاشگری، حتی در مورد موضوعات کوچک.
- از دست دادن حس علاقه و لذت در اکثر فعالیت های روزانه همچون آمیزش جنسی، ورزش و دیگر سرگرمی ها.
- اختلال خواب، که می تواند به صورت بی خوابی یا خواب بیش از اندازه نمایان شود.
- خستگی و کمبود انرژی، طوری که کارهای کوچک مستلزم صرف انرژی زیاد می شود.
- تغییرات اشتها، در اکثر موارد بی اشتهایی و در برخی افراد افزایش میل به خوردن و اضافه وزن.
- اضطراب، تشویش و بی قراری.
- کندی در حرکات، فکر کردن و صحبت کردن.
- احساس گناه یا بی ارزش بودن. فرد روی ناکامی های گذشته اش متمرکز می شود، یا خود را به سبب مسائلی که در آن مقصر نیست سرزنش می کند.
- اختلال و اشکال در تفکر، تمرکز، تصمیم گیری و به یاد آوردن چیزها.
- فکر کردن مداوم به مرگ و خودکشی، تلاش برای خودکشی یا اقدام به خودکشی.
- مشکلات جسمی غیر قابل توضیح مثل کمردرد و سردرد.
برای اکثر مبتلایان به افسردگی، معمولا علائم آنقدر شدید هستند که مشکلات قابل توجهی را در فعالیت های روزمره همچون کار، مدرسه، فعالیت های اجتماعی و تعامل با دیگران در پی داشته باشند. اما بقیه افراد فقط یک حس کلی مثل احساس بدبختی و ناکامی را تجربه می کنند، بی آنکه دلیل آن را بدانند.
دلیل ابتلا به این بیماری به درستی مشخص نیست، اما به طور کلی در بسیاری از اختلالات روانی ممکن است علل گوناگونی دخیل باشد، عللی چون:
- تمایز های بیولوژیکی: افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییراتی در مغز می شوند. اهمیت این تغییرات هنوز به درستی مشخص نیست اما می تواند باعث بروز عواملی هر چند جزئی شود.
- فعالیت های شیمیایی مغز: نوروترنسمیترها که به آنها پیام آور یا پیک عصبی نیز می گویند مواد شیمیایی درون مغز هستند که به طور طبیعی ساخته می شوند و نقش مهمی در افسردگی دارند. تحقیقات اخیر به این مطلب اشاره دارد که تغییر و تحول در عملکرد و اثرات این انتقال دهنده ها و نحوه تعامل آنها با نوروسرکوئیت ها، نقش موثری در حفظ و ثبات خلق و خوی فرد در فرآیند افسردگی و درمان آن دارد.
- هورمون ها: تحولات هورمونی بدن می تواند از جمله عوامل پیدایش افسردگی در شخص شود. حاملگی، دوره زمانی پس از زایمان، مشکلات تیروییدی، یائسگی و برخی موارد دیگر از جمله علل تغییرات هورمونی در بدن است.
- صفات وراثتی: افسردگی در افرادی که در خویشاوندان خونیشان این بیماری را تجربه کرده اند رایج تر است. پژوهشگران در پی یافتن ژنی هستند که سبب ایجاد افسردگی می شود.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
ریتالین نوعی آمفتامین است مثل شیشه!۱۳۹۳/۰۵/۱۸
اگر این داروها بجا و با تجویز پزشک مصرف شوند مفیدند در غیر این صورت عوارضی دارند که بیش از فوایدشان خواهد بود. -
فنگ شویی در محل کار استرس را کاهش می دهد۱۳۹۴/۰۹/۰۸
ما بخش زیادی از اوقاتمان را در محیط کار می گذرانیم، بنابراین محل کار ما جایی است که فنگ شویی میتواند در آن کاربرد زیادی داشته باشد و میتواند استرس ما را کاهش دهد و انگیزه، بهرهوری و خلاقیت را تشدید کند. -
هورمون درمانی می تواند سن یائسگی زنان را به تاخیر بیندازد۱۳۹۴/۱۰/۲۸
با بهره گیری از مدیریت درمان و به کمک هورمون درمانی می توان سن یائسگی زنان را تا 60سالگی به تاخیر انداخت. -
بازگشت به زندگی پس از حوادث تلخ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
«اختلال استرس پس از سانحه» یک عارضه روحی است که با تجربه یک اتفاق ناگوار بروز می کند. از جمله نشانه های اختلال استرس پس از سانحه، یادآوری خاطره تلخ رخ داده، کابوس، اضطراب شدید و تصورات غیر قابل کنترل در مورد حادثه است. -
شبکههای اجتماعی مضطربتان میکند۱۳۹۴/۰۶/۲۴
نتایج تحقیقات جدید پژوهشگران انگلیسی، چراغ خطر را برای نوجوانانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، روشن کرده و به آنها هشدار میدهد، فشار حاصل از آنلاین بودن 24 ساعته، الگوی خواب آنها را مختل کرده و ممکن است به مشکلات سلامت روان، مانند اضطراب و افسردگی بیانجامد.
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.